Zaterdag 25 maart is het eerste team van ZVDO’74 naar Schijndel gegaan. Weliswaar was coach Hans Bak er niet bij, Lou Goedel als vervanger en Noah Rochat als assistent coach, zouden het team leiden. Bij de laatste ontmoeting waren de drie punten voor SWNZ. Daarbij heeft ZVDO’74 nooit gewonnen in het zwembad waar de strijd gestreden zou worden. Maar Schijndel bedriegt niet altijd. En de Andelse heren waren gebrand om te winnen.

De eerste periode begon met balbezit voor ZVDO’74. Tussen twee verdedigers door kon Jelle Sterkenburg de mooie assist vanaf de zijkant van Jan-Willem Vaneker ontvangen. De 1-0 werd snel de kop ingedrukt door SWNZ en de gelijkmaker was na 18 seconden een feit. De scheidsrechters hielden het kort in het bad en dat lieten ze snel blijken. Ondanks de strakgetrokken teugels konden beide ploegen nog één keer het net vinden.

Met 2-2 ging de tweede periode van start. Na 19 seconden maakte Mathé van Noorloos de 2-3. SWNZ kwam wederom snel terug en oversteeg zelfs in de score. Na een dubbele uitsluiting lagen beide ploegen voor 20 seconden met een man minder in het water. Een ad rem reagerend ZVDO’74 maakte van afstand snel de 4-4. De vooralsnog gelijke stand gaf Lou Goedel de aanzet om de heren nog eens goed aan te spreken. Geblesseerde Noah Rochat attendeerde de ploeg erop dat er een gat gecreëerd moest worden. Arie Stuij liet als aanvoerder zien hoe dat moest en maakte de 4-5. Nog twee keer, onder andere door een fraai doelpunt van Emiel Goedel, eindigde de derde periode in een iets comfortabelere 4-7.

De laatste periode zouden de maartse buien gaan regeren. Met het gerommel van onweer boven het hoofd werden de ploegen alleen maar strijdlustiger. Casper Robertus verzilverde een strafworp. SWNZ deed precies hetzelfde. Hierdoor was de stand 5-8 en nog niets was zeker. Mathé van Noorloos en Jelle Sterkenburg kruisten elkaar in de aanval. De ontstane wirwar bij de gastploeg gaf de Andelse heren ruimte en de 5-9 verscheen op het analoge scorebord. Als donder bij heldere hemel werd de wedstrijd stilgelegd door de technische staf. Het onweer was te gevaarlijk voor de elektronische apparatuur. Na een korte pauze gingen de heren weer de strijd met elkaar aan. Mathé van Noorloos had de focus goed te pakken. Drie keer wist hij te scoren na de stillegging. In totaal heeft hij zes keer voor ZVDO’74 gescoord. Een eindelijke zegen van 5-12 bracht de heren uit Andel weer drie punten.