Voor de jongere zwemmers van ZVDO’74 stond afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd op het programma. Samen met Bijtelskil uit Sleeuwijk en De Vennen uit Dongen werd de Driekamp wedstrijd gezwommen in AquaAltena. Tijdens deze Driekamp werden er mooie tijden gezwommen. We kijken dan ook terug op een geslaagd zwemseizoen.

De jongste kinderen mochten beginnen met 50m schoolslag. Bij de jongens wist Aaron van Giessen naar het goud te zwemmen en was het brons voor Friso Tankens. Allebei wisten ze een mooie eerste tijd te zwemmen. Ook de meiden Kaylana Bareille, Lize Wiersma, Rhodé Schouten, Lynn Vos en Eva Straver wisten allemaal een mooie eerste tijd neer te zetten. Hierbij was het goud voor Eva en het brons voor Lynn. Het zilver was voor Elynn den Dekker. Zij had deze afstand al wel eens eerder gezwommen en verbeterde haar tijd met 14 seconden.

De meiden geboren in 2013-2014 zwommen 50m vrije slag. Best een moeilijke afstand maar Vienne Hannink, Thara de Fijter, Aniek Tankens, Esmee Oudshoorn en Eva van Leeuwen lieten zien dat ze hier goed voor getraind hadden. Eva mocht daarbij het brons ophalen. Een grote tijdsverbetering was er voor Puk Kamphuis. Ze wist wel 4 seconden van haar tijd af te halen. De nummer één van deze afstand, Christina van Hemert, volgde haar voorbeeld en verbeterde haar tijd met 13 seconden.

Stan Dammers en Roan van Dijk zwommen de dubbele afstand, namelijk de 100m vrije slag. Stan wist hierbij 7 seconden van zijn tijd af te halen, goed voor een zilveren medaille. Roan deed dit dunnetjes over door wel 13 seconden van zijn tijd af te halen. Hij mocht het brons ophalen. Ook bij de meiden waren er mooie tijden op deze afstand. Olivia Jannichsen, Tessa Verbeek, Ella Timmermans en Elianne Tankens zwommen de 100m vrije slag voor het eerst. Allemaal wisten ze een mooie tijd neer te zetten. Benthe Versteeg wist haar tijd met 3 seconden te verbeteren. Dit leverde haar een zilveren medaille op. Broer Bjurn Versteeg werd 2e op dezelfde afstand na een mooi persoonlijk record van 8 seconden. Ook Merel Verkade wist 7 seconden van haar tijd af te halen. Hiermee werd ze 1e. Maud Vervoorn evenaarde haar beste tijd op de 100m rugcrawl en de 50m schoolslag. Op de 50m schoolslag wist Roan Schouten zijn tijd te verbeteren met 5 seconden.

Ook de selectie- en masterszwemmers namen deel aan deze wedstijd. Op de 200m schoolslag maakten Pim Loef en Martin Westerlaken er een spannende strijd van. Hoewel de winst voor Pim was, wisten beiden heren een mooie eerste tijd neer te zetten. De dames volgden hun voorbeeld en Naomi Alberts en Teunita Tankens zwommen een mooie race. Selectiezwemmers Nienke Mewis, Jochem van Bergeijk en Jens Westerlaken evenaarden hun beste tijden op deze afstand.
Op de 100m rugcrawl regende het persoonlijke records bij onze selectiezwemmers. Sanne van Lith, Jet Kamphuis, Mitchell van der Mooren, Renske den Dekker en Tessa den Dekker verbeterden allen dik hun beste tijd.

Onder luide aanmoediging werden de laatste estafettes gezwommen. Een mooie afsluiting van de wedstrijd. Voor de selectiezwemmers staan er nog twee wedstrijden op het programma. Op 15 en 16 april wordt er afgereisd naar Luxemburg. De week erna staat de laatste nationale competitie op het programma.