Afgelopen zaterdag nam ZVDO’74 deel aan de Miniorenfinales in Oosterhout. De 24 beste zwemmers van Brabant van elke leeftijd mochten hieraan deelnemen. Voor ZVDO’74 verschenen er 6 zwemmers aan de start.

Stan Dammers mocht de spits afbijten. Hij zwom deze middag de 200m vrije slag. Na een mooie race verbeterde hij zijn tijd met 10 seconde. Dit was goed voor een mooie 8ste plaats.

Vervolgens was het de beurt aan de oudste meiden die meezwommen. Elianne Tankens, Eva van Leeuwen & Christina van Hemert startten op de 100m schoolslag. Allen wisten ze een dik persoonlijk record te zwemmen. Eva en Christina zwommen ook de nog de 100m vrije slag. Christina zwom een klein persoonlijk record en wist hierdoor op een knappe 7e plaats te eindigen. Eva kwam in de buurt van haar beste tijd. Dit wist ze te herhalen op de 50m rugcrawl.

De jongste zwemster, Eva Straver mocht ook starten op de 50m rugcrawl. Hoewel ze een jaar jonger was dan de rest, liet ze zien dat ze prima mee kon draaien. In een knappe race zwom ze wel 8 seconden van haar tijd af.

Als laatste mocht Samuël de Waal het water induiken. Op de 50m vrije slag verpulverde hij zijn persoonlijk record met maar liefst 22 seconden.
De zwemmers en coaches kijken terug op een geslaagde wedstrijd. De zwemmers zijn een mooie ervaring rijker. De volgende wedstrijd voor de zwemmers van ZVDO’74 staat gepland op 25 maart. Dan wordt in AquaAltena de laatste Driekamp wedstrijd van het jaar gezwommen