Zaterdag mocht pupil van de week Jesra Duijzer de door Hartman Metaaltechniek gesponsorde wedstrijdbal te water laten. Met het eerste startsignaal was de wedstrijd voor de waterpoloërs uit Andel geopend. Ze zouden het opnemen tegen Thalassa uit Geldrop. Deze ploeg bezit de laatste plek in de competitie, maar de heren van ZVDO’74 weten dat een wedstrijd alle kanten op kan gaan. Thalassa kwam de eerste periode goed op gang en maakte twee doelpunten. De thuisploeg had meer moeite met aanvallen opzetten of het afmaken lukte niet. Alleen aanvoerder Arie Stuij kon scoren.

Met 1-2 ging de tweede periode in. Beginnend met een strafworp in het voordeel voor ZVDO’74 maakte Mathé van Noorloos hem keurig af. Een tweede strafworp werd daarentegen niet goed afgemaakt. Jan-Willem Vaneker kon nog wel verder scoren voor ZVDO’74 net als Emiel Goedel. De gastploeg beet van zich af. Ze wisten gaten in de verdediging te vinden en scoorden twee keer.

Met 7-4 ging de derde periode van start. Emiel Goedel opende weliswaar de score, maar Thalassa ging er gelijk overheen door twee keer het net te vinden. Na een time-out aangevraagd te hebben en met een man meer in het water, ging Thalassa voor hun derde goal deze periode. Echter kwam Mathé van Noorloos zó hoog uit het water dat hij een pass wist te onderscheppen. Met wat fraaie tikken kon hij de goed keepende Corné van der Zouwen aanspelen. Voor de zoveelste keer legt Corné de bal keurig in de handen van de uitgebroken speler Jan-Willem Vanker. Hij scoorde en het werd 10-6. Thalassa kroop nog dichtbij door de 10-7 te maken.

De laatste periode wilde de thuisploeg toch echt uitlopen qua score, maar dan moest er wel wat veranderen. De man die hiervoor het startsein gaf was Mark van Dijk. Samen met twee medespelers snelde hij zich naar het doel van de tegenstander. Keurig lag hij voor het doel en maakte zijn eerste doelpunt bij de heren 1. Mark van Dijk gaf de rest moed en Jelle Sterkenburg wist twee keer te scoren, nadat hij in de eerste periodes veel kansen liet liggen. Nogmaals wist Jelle te scoren na een mooie assist van Arie Stuij. Jeroen Robertus gooide de wedstrijd op slot met een tikbal en de wedstrijd eindigde met 17-7. Een mooie overwinning voor ZVDO’74 welke de heren naar de derde positie brengt.