Afgelopen zaterdag zwommen de minioren en junioren van Z.V.D.O.’74 een zwemwedstrijd in  AquaAltena. De goede vorm van 2 weken geleden werd doorgezet en 12 medailles werden mee naar huis genomen.

De wedstrijd werd afgetrapt door de jongens minioren 5 en 6. Stan Dammers, Bjurn Versteeg en Lucas Colijn verbeterden hun beste tijd op de 100m rugslag. Lucas wist maar liefst 37 seconde van zijn tijd af te zwemmen. Dezelfde afstand werd voor het eerst gezwommen door Kaïn Kraaijeveld. Hij liet zien dat hij goed getraind had op de keerpunten en zette een mooie tijd neer. Het goud was er voor Stan, brons voor Lucas.

Daarna werd de 200m vrije slag gezwommen door Merel Verkade en Benthe Versteeg. Beide wisten een mooi persoonlijk record te zwemmen. Ook wisten ze allebei een medaille te halen. Merel werd 2e en Benthe werd 3e.

Hierna gingen de jongste meisjes te water. Op de 50m vrije slag waren er grote tijdsverbeteringen voor Esmee Oudshoorn, Puk kamphuis en Liva van Klinken. Elynn den Dekker en Vienne Hannink wisten beiden zelfs 11 seconde van hun tijd af te zwemmen. Op de 25m schoolslag sprintte Christina van Hemert naar het goud. Op dezelfde afstand was het brons voor Malou Monshouwer.

Goud was er voor Olivia Jannichsen op de 25m vlinderslag. Ook wist ze op de 50m vrije slag 7 seconde van haar tijd af te zwemmen. Op dezelfde afstand haalde Tijn Naaijen eveneens 7 seconde van zijn beste tijd. Jamie van Drunen wist ook een persoonlijk record te zwemmen.

Een deel van de senioren zwom de 200m vrije slag. Thijn Oudshoorn, Anne Donkersloot, Nienke Mewis, Hanna de Graaf en Thijs Colijn verbeterden allemaal ruimschoots hun beste tijd. Anne haalde zelfs 46 seconde van haar tijd af.

Daarnaast stond de 50m vrije slag op het programma voor de rest van de senioren. Jens Westerlaken wist voor het eerst onder de 28 seconde te zwemmen. Sanne van Lith bleef niet achter en kwam voor het eerst onder de 30 seconde. Luuk van Dalen wist zijn tijd met 5 seconde te verbeteren. De andere tijdsverbeteringen waren voor Jochem van Bergeijk, Maud Vervoorn, Rhomy Oppenhuizen en Cato Kamphuis.

Aankomende vrijdag reist de selectie van ZVDO’74 af naar Luxemburg om deel te nemen aan een internationale wedstrijd in Ettelbruck. Op 21 mei staat de laatste wedstrijd van het seizoen op de planning.