Zaterdag 26 september vond in Oosterhout voor de jeugd van Z.V.D.O.’74 de eerste zwemwedstrijd plaats. Ook al ging dat natuurlijk anders dan voorheen, de zwemmers lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan. Afgelopen maanden is er hard getraind en het resultaat hiervan was duidelijk te zien met mooie nieuwe tijden en flinke tijdsverbeteringen.

Stan Dammers en Lucas Colijn mochten de spits afbijten. Deze middag verschenen zij drie keer aan de start. Lucas wist op alle afstanden zijn tijden enorm te verbeteren. Op de 100m vrije slag haalde hij zelfs 19 seconde van zijn beste tijd af. Ook Stan zwom op diezelfde afstand 7 seconde van zijn beste tijd af. Ook Benthe Versteeg kwam uit op drie afstanden. Op allemaal wist ze haar tijden te verbeteren met een dikke 9 seconden. Dit zorgde ook nog eens voor twee 1 e plaatsen.

 

Bjurn Versteeg en Jurre Stout maakten er een onderlinge strijd van op de 100m rugslag en op de 100m schoolslag. Allebei lieten ze zien dat ze de keerpunten goed geoefend hadden en zetten ze mooie tijden neer.

 

Op het programma stond ook de zware afstand 400m vrije slag. Rhomy Oppenhuizen zwom deze afstand voor de 1 e keer en ook nog eens helemaal alleen. Ze zette een keurige eerste tijd neer. Hiernaast wist ze haar beste tijden op de 100m rugslag en 100m schoolslag te verbeteren.

 

Voor Julian Brouwers en Liselot Rehorst was het de eerste wedstrijd. Allebei hebben ze hele mooie tijden neergezet op de 50m rugcrawl en 50m schoolslag. Hetzelfde geldt voor Tijn Naaijen en Luuk van Dalen. Ook zij zwommen hun eerste wedstrijden. Alle vier wisten zij ook nog eens een podiumplek te bemachtigen. Op de 50m schoolslag verbeterde Kaïn Kraaijeveld zijn tijd met 6 seconde. Net als op de 50m rugslag behaalde hij de 1 e plaats. Ook Christina van Hemert zwom haar eerste wedstrijd ooit. Hoewel ze de jongste was, wist ze op de 25m rugslag en 25m schoolslag de 1e plaats te bemachtigen.

 

Anne Donkersloot en Cato Kamphuis zwommen voor het eerst 100m wisselslag waarop zij mooie tijden wisten neer te zetten. Frederiek Smits en Marith de Fijter wisten op de 100m vrije slag hun beste tijden weer aan te scherpen. Ook wist Marith op de 100m wisselslag 4 seconde van haar tijd af te halen. Goed voor een 3 e plaats.

 

Enorme tijdsverbeteringen waren er op de 200m vrije slag dames en heren senioren. Thijs Colijn zwom de afstand voor het eerst en zette een nieuwe strakke tijd neer. Doortje Temminck Tuinstra wist haar tijd te verbeteren met 17 seconden. Rianne Tameris volgde haar voorbeeld door 11 seconde van haar tijd af te zwemmen en ook Julia Kant verbeterde haar tijd. Jet Kamphuis, Jens Westerlaken en Sanne van Lith maakten er een spannende strijd van en haalden het uiterste uit elkaar. Dit resulteerde in tijdsverbeteringen van ruim 10 seconde. De grootste tijdsverbetering kwam op naam van Nienke Mewis die haar tijd met maar liefst 25 seconde verbeterde.

 

Volgende week staat in Andel de eerste zwemcompetitie op het programma. De selectieploeg van Z.V.D.O.’74 zal alles uit de kast moeten halen om zich te handhaven in de A-competitie.