Op vrijdag 17 januari kregen de leden van ZVDO’74 waterpolo een waterpolo clinic van het eerste Dames team van UZSC uit Utrecht. De dames van UZSC spelen in de Waterpolo Eredivisie. Diverse leden van het team zijn op dit moment aanwezig bij de Europese Kampioenschappen in Budapest Hongarije. Met de clinics proberen de UZSC dames wat geld te verdienen voor hun deelname aan de Europa League. Op uitnodiging van ZVDO mochten zij hun clinic ook in AquaAltena te Andel komen geven.

 

 

De coach van het UZSC Damesteam, Gerrit-Jan Schothans die tevens ook bondscoach is voor de jong oranje meisjes onder de 17 en onder de 20, begon de avond met een presentatie in het zwembad met aandacht voor de aanval en het schieten op het doel. Daarnaast werden ook de aanwezige UZSC dames voorgesteld.

 

In het eerste uur konden de jeugd onder de 15 en de Dames van ZVDO te water en kregen ze instructie hoe de bal het beste gevangen kon worden met een schot op doel. Daarnaast ook aandacht hoe een aanval uitgespeeld kan worden.

 

In het tweede uur konden de Heren 1 en Heren 2 van ZVDO te water. Zij kregen extra aandacht voor het spelen van een man meer situatie. Op het eind van de avond konden de Heren 1 even sparren met de dames van UZSC.

 

Zaterdag 25 januari staan er weer thuiswedstrijden gepland voor de ZVDO teams. Hopelijk zal de clinic er aan bijdragen dat punten van deze wedstrijden in Andel zullen blijven.