Afgelopen zaterdag stond voor de jeugd van Z.V.D.O.’74 de laatste swimkick-miniorenwedstrijd van het seizoen op het programma. Met veel persoonlijke records was het een mooie afsluiting van het zwemjaar van de jongste zwemmers.

 

De wedstrijd begon met Maud Donkersloot, ze zwom haar eerste wedstrijd. Op de 25m schoolslag en 25m borstcrawl zette ze prima tijden neer. Ook Elianne Tankens zwom voor het eerst 25m borstcrawl wat ze keurig deed.

Roan van Dijk en Benthe Versteeg mochten starten op de 50m schoolslag en 50m vrije slag. Op de 50m vrije slag was er voor allebei een 1e plaats.
Finn van Driel en Anne Donkersloot zwommen op de 50m schoolslag en 50m borstcrawl allebei rond hun eigen tijden. Voor hen allebei was er een mooie 3e plaats.

 

De grootste tijdsverbetering kwam op naam van Thijn Oudshoorn. Op de 50m vlinderslag wist hij 25 seconde van zijn beste tijd af te zwemmen.
Bjurn Versteeg en Stan Dammers zwommen voor het eerst 50m vlinderslag en 100m schoolslag. Hierbij zetten ze mooie tijden neer.

 

Maud Vervoorn  zette een hele goede tijd neer op de 200m wisselslag en wist hier ook nog eens 2e mee te worden. Op de 50m vrije slag wist ze ook nog eens 5 seconde van haar beste tijd af te zwemmen. Ook hier behaalde ze de 2e plaats.

 

Voor Carmen Jansen en Marith de Fijter stond de zware 100m vlinderslag op het programma. Hun inzet werd beloond met een goede tijd en een eerste en tweede plaats. Ook op de 100m vrije slag lieten ze zien dat ze goed in vorm waren.

 

Rianne Tameris, Nienke Mewis, Doortje Temminck Tuinstra en Joy Roza wisten op de 50m rugslag allemaal hun persoonlijk record te verbeteren. Dit deden ze nog eens dunnetjes over op de 50m vrije slag. Flinke tijdsverbeteringen waren er voor Jet Kamphuis, Sanne van Lith, Hanna de Graaf en Julia Kant op de 100m vlinderslag. Ook op de 50m vrije slag wisten de meiden mooie tijden neer te zetten. Gabriël van Lieshout, Jens Westerlaken en Bart de Fijter maakten er een spannende race van op de 50m vrije slag. Gabriël dook daarmee onder de grens van 30 seconde. Ook Bart en Jens wisten hun persoonlijk record te evenaren.

 

Komend weekend zijn er de Regiokampioenschappen in Eindhoven, waar enkele zwemmers van z.v.d.o’74 aan mee zullen doen.

 

Op 8 en 9 juni zullen de Minioren finales gezwommen worden waar dertien jonge zwemmers en zwemsters van Z.V.D.O.’74 mogen starten. De snelste 24 zwemmers van alle miniorenwedstrijden  die gezwommen zijn in Brabant mogen daar aan meedoen.