Afgelopen zaterdag nam het eerste team van ZVDO ’74 het in de waterpolocompetitie op tegen het eerste team van Lutra uit Helmond. Qua resultaten dit seizoen was ZVDO ’74 de betere ploeg. Helaas waren er enkele spelers van ZVDO ‘74 niet bij, waardoor het voor de mannen uit Andel duidelijk was dat ze goed moesten spelen om de drie punten thuis te houden.

 

Al vroeg in de eerste periode kwam het bezoekende team uit Helmond op voorsprong uit een man-meer situatie. Met een goede midvooractie wist Arie Stuij de stand weer gelijk te trekken. In de daaropvolgende aanval van Lutra kwam de bezoekende ploeg wederom op voorsprong. Na deze beginnende beschietingen kwam het eerste team van ZVDO ’74 beter in haar spel en moest Lutra enkele malen aan de noodrem trekken om tegendoelpunten te voorkomen. Helaas wist de thuisspelende ploeg de overtalsituaties niet om te zetten in doelpunten.

 

De tweede periode begon met een soortgelijk spel als op het einde van de eerste periode en kregen de mannen uit Andel de nodige manmeersituaties en een strafworp mee om de score in hun voordeel om te zetten. Met deze kansen werd onnauwkeurig omgegaan; alleen aanvoerder Arie Stuij wist voor zijn tweede maal het net te vinden: 2-2. Direct daarop kwam Lutra weer op voorsprong. Dit bleef het spelbeeld gedurende de rest van de tweede en derde periode. De spelers van ZVDO ’74 wisten telkens wel aan te haken in score, mede door een goed spelende Jan-Willem en Jelle. Helaas lukte het niet om zelf de voorsprong te pakken. Uiteindelijk werd deze derde periode afgesloten met een 6-7 achterstand.

 

In de laatste periode was ZVDO ’74 de snellere ploeg en kregen enkele uitgelezen kansen om de winst binnen te halen. Helaas wilde de bal er niet zo gemakkelijk in als twee weken geleden. Halverwege deze laatste periode keken de mannen uit Andel zelfs tegen een verschil van twee doelpunten aan toen Lutra wist te scoren uit een manmeersituatie. Met nog twee minuten te spelen wist Emiel de score tot één doelpunt verschil terug te brengen tot 7-8. Helaas bleef het hierbij.

 

Voor ZVDO ’74 een gemiste kans om weg te lopen uit de degradatiezone. Het team neemt het komende vrijdag in Weert op tegen de koploper uit de competitie, De Rog.