Afgelopen zaterdag stond in AquaAltena de 1e wedstrijd van het seizoen op de planning voor de jeugd van Z.V.D.O.’74. Met een regen aan persoonlijke records was het een super begin met hoop op een mooi seizoen.

De wedstijd begon met Roan van Dijk, die zijn eerste wedstrijd ooit zwom. Samen met Bente Versteeg zwom hij een keurige 25m vrije slag en 25m rugcrawl. Bente wist hierop zelfs 1e en 3e te worden.

 

De volgende die aan de start verscheen was Finn van Driel. Op de 50m vrije slag wist hij zijn tijd met wel 10 seconden te verbeteren. Dit deed hij op de 50m rugcrawl nog eens dunnetjes over en verbeterde zijn tijd met 5 seconden.

 

Rhomy Oppenhuizen en Marith van Driel hoefden maar met zijn tweeen in de serie te zwemmen. Ze zwommen voor het eerst 100m vrije slag en 100m wisselslag. Ze voerden dit technisch keurig uit en zetten allebei keurige tijden neer.

 

De jongens Thijn Oudshoorn, Stan Dammers en Bjurn Versteeg volgden het voorbeeld van de meiden. Ook voor Stan en Bjurn was het de eerste keer dat ze vier banen moesten zwemmen en ook zij zetten een goede eerste tijd neer.


Thijn had deze afstanden al wel vaker gezwommen en liet zien dat hij dit een stuk beter kon dan de vorige keer. Hij verbeterde zijn tijden met maar liefst 15 en 9 seconden.

 

Maud Vervoorn ging van start op de 100m rugcrawl en 100m vrije slag. Door een fout keerpunt werd ze helaas gediskwalificeerd op de 100m rugcrawl. Ze herpakte zich echter op de 100m vrije slag door 4 seconden van haar tijd af te zwemmen, wat resulteerde in een 2e plek.

 

Bij de meisjes minioren 5 domineerde Z.V.D.O.’74. Met enorme tijdsverbeteringen van Frederiek Smits (25 seconden) en Marith de Fijter (16 seconden) op de 200m wisselslag wisten ze ook nog eens 2e en 3e te worden. De eerste plek ging naar Carmen Janssen, die ook op de 100m rugcrawl de 1e plek wist te bemachtigen.

 

Thijs Colijn schreef de grootste tijdsverbeteringen van de wedstrijd op zijn naam. Hij wist maar liefs 25 seconden van zijn tijd op de 200m wisselslag af te halen en 19 seconden van zijn 100m rugcrawl. Dit zorgde tevens voor twee 1e plekken.

 

Bij de meisjes uit 2006-2007 was Z.V.D.O.’74 goed vertegenwoordigd. Sanne van Lith, Julia Kant, Hanna de Graaf, Rianne Tameris, Nienke Mewis, Joy Roza en Doortje Temminck Tuinstra gingen van start op de 100m vrije slag en 100m schoolslag. Allen wisten ze op een afstand hun beste tijd te verbeteren.

 

Gabriël van Lieshout, Bart de Fijter en Jens Westerlaken zorgden voor een Z.V.D.O.’74 podium op de 100m vrije slag. Gabriël zwom dit voor de eerste keer, zwom een geweldige tijd en wist gelijk de 1e plek te veroveren. Ook bij Bart en Jens was er flinke vooruitgang te zien, beide zwommen meerdere seconden van hun tijd af en werden 2e en 3e.

 

De afsluitende estafettes zorgden weer voor het nodige applaus in het zwembad. Z.V.D.O.’74 veroverde hier de 1e en 3e plek. 

 

De volgende wedstrijd voor de minioren die op het programma staat is op 15 december. We hopen deze goede lijn door te zetten.