Afgelopen weekend stond voor de minioren van Z.V.D.O.’74 de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Niet zomaar een wedstrijd, maar de minioren finales. Hieraan mogen de snelste 18 kinderen van Brabant meedoen. Voor Z.V.D.O.’74 hadden 5 zwemmers zich geplaatst.

Marith de Fijter was de eerste die aan de start verscheen. In totaal mocht zij 5 verschillende afstanden zwemmen. Ze wist op bijna alle afstanden haar eigen tijd te zwemmen. Op de 50m vlinderslag wist ze een persoonlijk record te zwemmen.

Voor Maud Vervoorn was het de eerste keer dat ze een finale mocht zwemmen en dat was erg spannend. Op de 100m vrije slag kon ze 6 seconden van haar beste tijd afzwemmen en wist ze 6e van Brabant te worden. Ook op de 100m schoolslag werd ze knap 6e.

Ook Carmen Janssen mocht 5 keer starten. Ze wist op elke afstand enkele secondes van haar beste tijden af te zwemmen, een hele knappe prestatie. Ook wist ze zelfs een 3e plek te bemachtigen op de 100m schoolslag maar door een valse start telde haar tijd helaas niet.

De enige jongen van het vijftal was Thijn Oudshoorn. Hij mocht de 100m schoolslag zwemmen.

In een nette race wist hij een mooi persoonlijk record te zwemmen.

De laatste zwemmer die aan de start verscheen was Frederiek Smits. Ze mocht starten op de 50m vlinderslag. Na een spannende race wist ze 4 seconden van haar beste tijd af te zwemmen en behaalde ze een knappe 5e plek.

Voor Z.V.D.O.’74 is het zwemseizoen nu ten einde gekomen. Op 23 juni zal het waterpolotoernooi nog plaatsvinden in AquaAltena. Het zwemseizoen zal in september weer van start gaan.