Zaterdag 10-03-2017 stond de laatste minioren-swimkick wedstrijd voor ZVDO’74 op het programma. De vorm van de vorige wedstijd was nog goed te zien en veel persoonlijke records werden gezwommen.

 

De zwemmers van Z.V.D.O.’74 kunnen terug kijken op een goed zwemseizoen, nu is het nog afwachten wie er mee mogen doen bij de minioren finales die plaatsvinden op 9 en 10 juni.

 

Als eerste verscheen Benthe Versteeg aan de start. Ze zwom voor het 25m schoolslag en zette een mooie tijd neer.

 

Bjurn Versteeg, Stan Dammers, Rhomy Oppenhuizen en Marit van Driel zwommen de dubbele afstand, 50m schoolslag, en verbeterden hierop allemaal hun tijd.

 

Allen zwommen ook de 25m vrije slag. Bjurn en Stan werden daarbij 1e en 2e, Rhomy, Benthe en Marit werden daarbij 1e, 2e en 3e.

 

De 50m schoolslag werd ook door Finn van Driel gezwommen, hij verbeterde zijn tijd met maar liefst 6 seconden. Op de 25m vrije slag werd hij knap 2e.

 

Maud Vervoorn en Thijn Oudshoorn zwommen de 100m schoolslag. Allebei wisten ze van hun tijd af te zwemmen. Maud werd hierbij 2e en Thijn 3e.

 

Carmen Jansen & Frederiek Smits zwommen de zware 200m wisselslag en de 50m vrije slag. Frederiek wist op de 200m wisselslag 8 seconden van haar tijd te zwemmen en Carmen wist op de 50m vrije slag haar beste tijd aan te scherpen. Ze werden op allebei de afstanden de nummer 1 en 2. Thijs Colijn tikte in een spannende race op de 50m vrije slag als 1e aan en verbeterde daarnaast zijn beste tijd met twee seconden.

 

De 100m vrije slag stond voor Joy Roza & Doortje Temminck Tuinstra op het programma. Beide zwommen zij deze afstand voor het eerst. Ook zwommen zij de halve afstand, de 50m vrije slag. Ook hier wist Joy haar tijd te verbeteren en Doortje wist een 2e plek te behalen.
Sanne van Lith, Jet Kamphuis en Julia Kant zwommen de 50m schoolslag. Ze hebben alle drie al veel wedstrijden gezwommen dit seizoen maar wisten toch allemaal hun beste tijd iets te verscherpen. Jens Westerlaken verbeterde op dezelfde afstand zijn beste tijd met maar liefst drie seconden.

 

Lisette Groenendijk en Ronja van Lith zwommen de zware 100 vlinderslag, allebei wisten ze hun beste tijd flink te verbeteren. Marit Westerlaken en Britte Kant wisten op de 50m vrije slag dicht in de buurt te komen van hun beste tijd.

 

Mitchell van der Mooren en Bart de Fijter zwommen dezelfde afstand, ook zij wisten hun tijd aan te scherpen. Mitchell wist ook nog de 1e plek te bemachtigen. Ze deden dit nog eens dunnetjes over op de 50m vrije slag.

 

Volgende week staat voor de selectieploeg de laatste landelijke competitiewedstrijd, die gezwommen wordt in Barendrecht, op het programma. In Luxemburg wordt in april tijdens de CIVE in Ettelbruck ook het seizoen van de selectie afgesloten.