Afgelopen zaterdag stond er de 3e ronde van de minoren-swimkick wedstijd op het programma voor Z.V.D.O.’74. Er kan erg tevreden worden terug gekeken op deze wedstrijd. In totaal werden er namelijk maar liefst 35 persoonlijke record gezwommen.

 

De wedstijd werd gestart door Rhomy Oppenhuizen en Marit van Driel. Beiden wisten op beide afstanden meer dan 2 seconden van hun beste tijd af te halen.

 

Finn van Driel volgde hun voorbeeld, hij verbeterde zijn persoonlijke record op de 25m vrije slag met drie seconden. Ook zwom hij voor het eerst 25m vlinderslag waarbij hij een goede tijd neerzette.

 

Voor Doortje Temminck Tuinsta en Joy Roza stonden de 50m schoolslag en 50m vrije slag op het programma. Beiden wisten twee keer een persoonlijk record te zwemmen. Doortje sleepte ook nog een 3e plaats binnen.

 

Op de 100m vrije slag en 100m wisselslag haalde Maud Vervoorn seconden van haar beste tijd af. Op beide afstanden wist ze ook nog eens mooi 2e te worden. Ook Thijn Oudshoorn wist onder zijn beste tijd te zwemmen op de 100m vrije slag. Dit met maar liefst 6 seconden. Daarnaast haalde hij een mooie 3e plek op de 100m wisselslag.

 

Bij de meisjes minioren 4 waren het Carmen Jansen en Marith de Fijter die domineerden. Ze zwommen op beiden afstanden een dik persoonlijk record en werden daarbij 1e en 2e.

 

Grote tijdsverbeteringen waren er voor Jet Kamphuis en Sanne van Lith op de 100m vlinderslag. Rianne Tameris zwom deze zware afstand voor het eerst en zette een goede tijd neer.
Ook Jens Westerlaken wist op deze afstand een persoonlijk record te zwemmen met verbetering van maar liefst 6 seconden. Hij behaalde op deze afstand en op de 50m vrije slag een 2e plek.

 

Danine Besselink, Marit Westerlaken en Femke van Breugel zorgden twee keer voor een Z.V.D.O.’74 podium. Ze werden 1e, 2e en 3e en kwamen dicht in de buurt van hun beste tijden.
Ronja van Lith en Lisette Groenendijk wisten op de 100m vrije slag hun beste tijd te verbeteren. Dit deden zij op de 50m schoolslag nog eens dunnetjes over.
Nelli Khachatrjan is pas weer begonnen met wedstrijd zwemmen en liet zien dit nog prima te kunnen door goede tijden neer te zetten.

 

Mitchell van der Mooren kwam met een tijdsverbetering op de 100m vrije slag dicht in de buurt bij de 1 minuut grens. Hij werd op de voet gevolgd door Damian van Andel die ook een tijdsverbetering neerzette. Bart de Fijter wist zijn persoonlijk record zelfs met twee seconden aan te scherpen.

Op de 50 school was er voor alle heren een persoonlijk record. Harber den Hartog sleepte ook nog een mooie 1e plaats binnen.

 

De volgende wedstijd voor de jeugd staat 10 maart alweer op het programma. Dan wordt ook de 3,33 uur race gehouden die door Z.V.D.O.’74 wordt georganiseerd.