Afgelopen zondag werd de op een na laatste wedstrijd van het Zuidelijke Cirkel circuit gezwommen. In vergelijking met de voorgaande wedstrijden reisde ZVDO’74 met een grote groep zwemmers af naar Veldhoven, waar om 09:15 uur al de eerste zwemmers het water in doken.

 

De wedstrijd werd geopend met de 4×50 meter vrije slag estafette. Voor ZVDO’74 deden hier twee teams aan mee. Robina Hoegee, Elly Hoegee, Annelies van der Stelt en Petri Velthuis beten het spits af en wisten meteen onder hun inschrijftijd te duiken. De serie daarna volgden Michiel van der Stelt, Dirk van Bergeijk, Pieter Kant en Wim Crielaard. Zij tikten na een goede race twee seconden sneller aan dan de dames.

 

Tijdens de eerste individuele afstand, de 25m vrije slag, doken Giselle Baars, Corine van Giessen, Dirk van Bergeijk, Elly Hoegee, Daphne Timmermans en Michiel van der Stelt te water. Dat hard trainen zijn vruchten afwerpt werd duidelijk, nadat al deze zwemmers hun techniek goed vast wisten te houden. Dit resulteerden is nette tijden rond hun persoonlijke records. Robina Hoegee zette deze goede start tijdens de 25 meter rugslag voort, door een scherpe tijd neer te zetten en met overmacht haar serie te winnen.

 

Niet lang daarna dook Annelies van der Stelt van het startblok voor haar eerste 200m vrije slag ooit en deed dit zeker niet onverdienstelijk. Giselle Baars, Martine Stuij en Dirk van Bergeijk lieten sterke races zien op de 25 meter schoolslag. Wim Crielaard verbeterde op deze afstand zelfs zijn persoonlijk record met 7 tienden van een seconde, wat een hele prestatie is op één baan sprint. Wim Vos liet op de 50 meter rugslag zien van goeden huize te komen en zette een beste seizoenstijd neer.

 

Elly Hoegee toonde moed door voor de eerste keer aan de start te verschijnen van de gevreesde 100 meter vlinderslag. Na een zware race tikte zij aan in een keurige tijd. Ook Petri Velthuis liet op deze afstand zien wat zij waard was en zwom naar een van haar beste tijden ooit gezwommen. De 50 meter vrije slag was een druk bezocht programma. Broer en zus Michiel en Annelies van der Stelt zwommen beide een sterke race en Daphne Timmermans en Pieter Kant lieten zien dat een goede techniek resulteert in een goede tijd. De naast elkaar zwemmende Wim Vos en Wim Crielaard maakten het erg spannend en tikten aan met een verschil van 3 tienden van een seconden.

 

De wedstrijd werd voor ZVDO’74 afgesloten met een fun element, de 4×25 meter onder water zwemmen. Het maakt hierbij niet uit hoe je naar de overkant zwemt, als je maar onder water blijft. Aan deze taak hielden de zwemmers Petri Velthuis, Daphne Timmermans, Martine Stuij, Robina Hoegee, Michiel van der Stelt, Corine van Giessen, Dirk van Bergeijk en Giselle Baars zich uitstekend, iedereen behaalde de overkant zonder adem te halen.

 

Over een maand staat in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven de afsluitende Zuidelijke Cirkel wedstrijd op de planning. Ondanks dat ZVDO’74 niet meestrijdt om de hoogste plekken, zal het een spannende ontknoping worden.