Het afgelopen weekend stond de jaarlijks terugkerende internationale wedstrijd, Memorial Anteunis, op het programma. Hierbij verschijnt de jeugd van ZVDO’74 aan de start om zich met de beste jeugdzwemmers uit onder andere Duitsland en België te meten. Op zaterdag werden alle 50 en 100 meters en de 400 meter vrije slag gezwommen, terwijl alle 200 meters op de zondagochtend plaatsvonden. Op zondagmiddag mocht de top 8 zwemmers van alle 50 meters zich nog klaarmaken voor de finales. Dit jaar reisden we met een groep van 15 zwemmers af naar Gent.

 

Op zaterdag werden alle 50 en 100 meters en de 400 meter vrije slag gezwommen, te beginnen met de 50 meter schoolslag. Jet Kamphuis, Julia Kant en Ronja van Lith beten het spits af en zwommen alle drie meteen een persoonlijk record. Tessa den Dekker zette deze trend door, door knap drie tienden van een seconden onder haar oude toptijd te zwemmen. Bovendien leverde dit haar een finale plek op. Ook de jongens gingen voortvarend van start. Zowel Bart de Fijter en Harber den Hertog zwommen op deze afstand sneller dan ze ooit waren. Britte Kant (50 meter vrije slag), Esther Pullen (50 meter rugcrawl), Danine Besselink, Femke van Breugel (50 meter vlinderslag) en Jetse Brienen (50 meter vlinderslag) waren goed op dreef en noteerden scherpe tijden. Jens Westerlaken en Yulian Oppenhuizen lieten zich van hun beste kant zien en zwommen zich zo de finales in.
 
Op een van de zwaarste afstanden dit weekend, de 400 meter vrije slag, zette Jet Kamphuis een dijk van een tijd neer. Tevens liet Marit Westerlaken zien dat zij haar vorm weer terugkrijgt door een beste seizoenstijd neer te zetten. Bij de 100 meters was te merken dat de zwemmers er al een pittige ochtend op hadden zitten. Ondanks dat het op conditioneel gebied zwaar was, lieten zij ieder technisch goede races zien. Opvallend was Ronja van Lith, die dit weekend in topvorm verkeerde en op de 100 meter vrije slag een persoonlijk record van 14 seconden noteerde.
 
De volgende dag was iedereen weer opgeladen. Zo zwommen Jet Kamphuis, Marit Westerlaken en Tessa den Dekker sterk op de 200 meter schoolslag. Op de 200 meter vrije slag kwamen Danine Besselink en Yulian Oppenhuizen goed voor de dag door hun persoonlijk record te evenaren. De zusjes Britte en Julia Kant en Ronja en Sanne van Lith, Femke van Breugel en de heren Jens Westerlaken, Bart de Fijter en Harber den Hartog zwommen deze afstand zelfs op hun best. Marit Westerlaken bleek dit weekend de bikkel van de groep, door naast de 400 meter vrije slag, ook nog de 200 meter vlinderslag te zwemmen. Op de 200 meter rugcrawl gingen Britte Kant, Sanne van Lith, Julia Kant en Bart de Fijter als een speer met goede eindtijden als gevolg.
 
Tessa den Dekker, Yulian Oppenhuizen en Jens Westerlaken mochten zich opmaken voor de finales. Tessa kwam in de finale dicht bij haar persoonlijk record en tikte knap als zesde aan. Yulian snelde op de 50 meter rugcrawl in een negatieve split naar een scherpe tijd en Jens vertrok zo snel, dat hij op de 50 meter vlinderslag wel anderhalve seconde van zijn persoonlijk record afzwom.
 
Volgend weekend barst onderling de strijd los tussen de zwemmers van ZVDO’74. In het water wordt uitgevochten wie zich de clubkampioenen van 2017 mogen noemen.