Op 7 oktober stond voor de jongere zwemmers van Z.V.D.O.’74 de 2e minioren/swimkick wedstrijd op het programma. Net als bij de 1e wedstrijd zijn er weer ontzettend veel persoonlijke records gezwommen.

Benthe Versteeg, Yvancka Muller, Marit van Driel en Rhomy Oppenhuizen waren de eerste meisjes die te water gingen. Op de 25m vrije slag verbeterden ze allen hun tijd. Ook de jongens Stan Dammers en Bjurn Versteeg verbeterden hierop hun tijd en behaalden een 2e en 3e plaats.

Doortje Temminck Tuinstra en Finn van Driel zwommen voor het eerst 25m rugslag. Met goede tijden behaalden zij zelfs een 1e en 2e plaats. Ook zwommen zij allebei de 50m vrijeslag. Doortje verbeterde haar tijd met maar liefst 11 seconden.

Maud Vervoorn en Thijn Oudshoorn zwommen allebei voor het eerst 100m wisselslag en 100m vrije slag. Ze vonden dit best spannend maar konden hele snelle eerste tijden neerzetten.

Bij Frederiek Smits, Carmen Jansen en Marith de Fijter was het een spannende strijd op zowel de 100m rugslag als op de 100m vrije slag. Dit eindigde zelfs met een gedeelde 1e plek voor Marith en Carmen. Alle drie hebben ze hun persoonlijke record enorm verbeterd.
Dat gold ook voor Thijs Colijn op de 100m rugslag waarbij hij zijn tijd met wel 11 seconden verbeterde.

Bij de oudere meisjes regende het persoonlijke records. Op de 50m vrije slag wisten Leah van Wendel de Joode, Rianne Tameris, Jet Kamphuis, Ronja van Lith, Esther Pullen, Britte Kant, Lisette Groenendijk en Sanne van Lith allemaal hun tijd te verbeteren.

Bart de Fijter, Jurre Scholten en Jens Westerlaken wisten op de 50m vrije slag naar plek 1, 2 en 3 te zwemmen. Bart behaalde hierop het limiet voor de Brabantse kampioenschappen.

De oudste zwemmers Marit Westerlaken, Damian van Andel en Mitchell van der Mooren wisten alle drie hun persoonlijk record op de 100m vrije slag aan te scherpen.

Bij de afsluitende estafettes wist Z.V.D.O.’74 twee keer op de 1e plek te eindigen. Een mooie afsluiting van deze geslaagde wedstrijd. Over 3 weken staan voor de hele zwemploeg van Z.V.D.O.’74 de clubkampioenschappen op het programma en over 2 weken vertrekt de jeugdgroep naar Gent voor hun internationale wedstrijd