Zaterdag 16 september stond voor de jongste zwemmers van Z.V.D.O.’74 de minioren-swimkick wedstrijd op het programma. Deze wedstijd was de eerste van het zwemseizoen. Met 43 persoonlijke records kan er tevreden worden terug gekeken op een mooie wedstrijd.

De wedstrijd werd afgetrapt door de jongste zwemmers. Stan Dammers, Marith van Driel, Finn van Driel en Yvancka Muller zwommen voor het eerst mee met de wedstrijd. Ze lieten zien dat ze dit al goed kunnen door snelle tijden neer te zetten.

Ook Doortje Temminck Tuinstra zwom voor het eerst een zwemwedstrijd. Samen met Rianne Tameris zwom ze een goede 50m vrije slag en een 50m rugslag. Hierbij behaalde Rianne zelfs een eerste plaats.

Bart de Fijter, Jurre Scholten en Jens Westerlaken verbeterden allen hun beste tijd op de 50m schoolslag, ook kwamen ze in de buurt van hun beste tijden op de 100m rugslag.

Jet Kamphuis zwom op de 100m rugslag een dik persoonlijk record. Julia Kant en Sanne van Lith wisten heel dicht in de buurt te komen van hun beste tijden op de 50m vlinderslag.

Het harde trainen van Ronja van Lith werd beloond met een enorme tijdsverbetering op de 100m vrijeslag. Ook Esther Pullen en Britte Kant verbeterden op deze slag hun beste tijd.

Maud Vervoorn en Rosalie Vink en Thijn Oudshoorn zwommen voor het eerst de 100m rugslag. Ze behaalden hierop ook alle drie zelfs de top drie.

Carmen Jansen, Marith de Fijter en Frederiek Smits domineerden op de 100m schoolslag en op de 50m vlinderslag met plaats 1,2 en 3. Zij verbeterden ook nog eens alle drie hun tijd.

Bij de oudste meisjes waren het Marit Westerlaken en Danine Besselink die streden voor de top drie. Met beiden een tijdsverbetering op de 100m vrijeslag sleepten ze de 1e en 2e plaats in de wacht.

Ook de oudste jongens lieten zich niet kennen. Damien van Andel en Mitchell van de Mooren doorbraken beiden voor het eerst de grens van 30 seconden op de 50 vrije slag. Ook lieten zij grote tijdsverbeteringen op de 100m schoolslag zien.

Deze eerste wedstrijd belooft veel goeds voor de rest van het zwemjaar. Volgende week begint ook het zwemseizoen voor de masters in Schijndel. Daarnaast maakt de selectieploeg zich klaar voor de 1e competitieronde op 30 september.