Spannend Waterpolo seizoen voor ZVDO’74

 

Het beloofd een spannend waterpolo seizoen te worden voor zwem- en polo vereniging ZVDO’74. Na vele jaren actief te zijn geweest in de tweede klasse van het KNZB district Zuid werd vorig seizoen eindelijk het kampioenschap in deze klasse behaald. Dit seizoen mag het eerste heren team van ZVDO daarom uitkomen in de eerste klasse van het District Zuid. De eerste klasse brengt nieuwe, onbekende tegenstanders met zich mee. Daarnaast wordt de speeltijd met een minuut per periode verlengd (4×6 minuten) en mogen er time-outs worden aangevraagd.

 

“Het kampioenschap werd afgelopen seizoen gehaald met een constant hoog spel niveau als gevolg van frequente trainingsinzet van het hele team” aldus trainer/coach Theo van Berchum. Het komend seizoen verwacht hij dat het tempo van de wedstrijden flink hoger zal liggen en dat er meer nadruk komt op het afmaken van de kansen. Was het afgelopen seizoen de snelle uitbraak een gevaarlijk wapen van ZVDO, het komend seizoen zal dit moeilijker worden zodat het belang van het opzetten van goede aanvallen nog belangrijker wordt. Het tempo van de tegenaanval zal een uitdaging worden om deze goed op te vangen.

 

Ook voor de jeugdafdeling van ZVDO wordt het een spannend seizoen. Na een aantal jaar met één jeugdteam aan de competitie te hebben deelgenomen wordt dit seizoen met 2 jeugdteams deelgenomen. Naast een gemengd team onder de 13 jaar is er dit jaar ook een jongensteam onder de 17 jaar. Beide teams hebben dit jaar ook een nieuwe trainer/coach. Het doel is dat het een leerzaam seizoen wordt voor de jeugdteams waarbij ze leuk mee kunnen doen in de waterpolocompetitie.

 

Het damesteam heeft de afgelopen 2 jaar bovenin mee kunnen draaien in de derde klasse van het District. Een kampioenschap zat er echter nog niet in. Komend seizoen wordt wederom verwacht dat het team mee kan doen om de bovenste plaatsen.

 

De formatie van het jongensteam onder de 17 heeft als gevolg gehad dat het tweede en derde heren team samengevoegd zijn. Met de ervaring die nu aanwezig is in dit team moet het weer mogelijk zijn om een rol van betekenis te spelen in de competitie.