Zaterdag 1 juli was de 2e editie van het waterpolomixtoernooi in AquaAltena na vele eerdere edities in zwembad Veldzicht. Vorig jaar gingen we van start in het buitenbad en moesten we wegens het onweer halverwege naar binnen. Dit jaar zijn we vanwege het frisse weer maar gelijk binnen begonnen.

 

Uiteindelijk hadden 10 ploegen zich ingeschreven met aansprekende namen zoals The Oldies, Nog nooit gestrand, Aardbeienplukkers 1 & 2, Stuij Hoveniers, Water watjes, Tsunami, Katerpolo Danoontje en Yolo Waterpolo. De ploegen mochten maximaal ui 3 waterpoloërs bestaan zodat het merendeel van de ploeg uit niet waterpoloërs zou bestaan.

 

Voor een filmpje van het toernooi klik hier.

 

Er werden in 2 poules gestreden. De wedstrijden duurden 7,5 minuut bruto. Tussen de wedstrijden door kon men de maag vullen met een BBQ. Na de 4 poule wedstrijden volgende nog een finale tegen de gelijk geëindigde ploeg uit de andere poule. Twee finale wedstrijden moesten uiteindelijk met strafworpen worden beslist. Uiteindelijk was de finale voor de 1e en 2e plaats tussen Katerpolo en de Water watjes. Katerpolo trok uiteindelijk aan het langste eind en kon de beker, de taart en de eeuwige roem in ontvangst nemen.

 

De einduitslag:

  1. Katerpolo
  2. Water watjes
  3. Tsunami
  4. Aardbeienplukkers 1
  5. Stuij Hoveniers
  6. The Oldies
  7. Nog nooit gestrand
  8. Aardbeienplukkers 2
  9. Danoontje
  10. Yolo Waterpolo