In Andel stroomden afgelopen zaterdag de tribunes vol om te zien hoe ZVDO het kampioenschap in de wacht zou slepen in een wedstrijd tegen De Dokkelaers. De wedstrijd zou gewonnen moeten worden om kampioen te worden, met daarna nog één speelronde te gaan. Aangezien er de laatste speelronde een uitwedstrijd in Vlissingen op het programma staat, was het een ideaal scenario om het kampioenschap zaterdag al in Andel, met de eigen aanhang, in de wacht te slepen en te vieren. Het bleek echter een andere avond te worden dan gehoopt.

 

ZVDO begon niet scherp aan de wedstrijd. In no time stonden de heren met 0-4 achter. Misschien had dit te maken met de druk die het aanstaande kampioenschap met zich mee bracht. Gelukkig kon Emiel Goedel nog een pleister op de wond plakken, door een doelpunt te maken.

 

In de tweede periode begon het spel wat fysieker te worden. ZVDO had hierbij het voordeel en kreeg diverse malen een overtalsituatie. Dit was dè kans om weer in de wedstrijd te komen en de aansluiting te krijgen. De Dokkelears had, helaas voor ZVDO, een goede keeper in het doel liggen, waardoor ZVDO geen mogelijkheid zag om de bal in het net te krijgen. De verdediging draaide deze periode wat beter en De Dokkelaers kon maar één keer scoren.

 

Na rust nam De Dokkelaers afstand van ZVDO en liep uit tot 1-8. Helaas voor het toegestroomde publiek kreeg ZVDO geen vat meer op de wedstrijd. De Dokkelears wisten uiteindelijk de wedstrijd te winnen met 2-9.

 

Als TRB-RES, de directe tegenstander van ZVDO die ook een wedstrijd moest spelen zaterdagavond, wel zou winnen, zouden de heren van ZVDO nog één wedstrijd de kans hebben om alsnog kampioen te worden. Gelukkig verloor ook TRB-RES hun wedstrijd, waardoor ZVDO niet meer te achterhalen is. Het team was zaterdagavond nog vrijwel compleet toen ze te horen kregen dat ze ondanks het verlies toch kampioen geworden zijn en kon het toch met elkaar vieren.

 

Zaterdag 8 april reist ZVDO, voor de laatste wedstrijd dit seizoen, naar Vlissingen waar De Zeeuwse kust zal wachten op de Brabanders.