​Een zevental zwemmers heeft afgelopen zaterdag het masterseizoen afgetrapt. Ze zijn afgereisd naar het Zeelandse Oostburg om de eerste wedstrijdmeters van het nieuwe jaar te zwemmen. Ondanks de kleine groep, was het een geslaagde zwemdag.
Giselle Kamphuis, Jeanette Dammers, Erik den Dekker en Mari de Bruijn beten het spits af met de 4x50m wisselslag estafette. Nadat allen een mooie race lieten zien, resulteerde het helaas in een diskwalificatie. Giselle Kamphuis mocht daarna meteen individueel aan de start verschijnen op de 100m vrije slag. Door een goed opgebouwde race tikte zij in een scherpe tijd aan. Deze goede vorm zette zij door tijdens de 100m wisselslag, waar zij een persoonlijk record neerzette. Vervolgens was het de beurt aan onder andere de debutanten Deborah van Esch en Jeanette Dammers. Ondanks wat zenuwen zwommen beide zeer verdienstelijke races. Mari de Bruijn, die de smaak na zijn eerste wedstrijd vorig jaar goed te pakken heeft, tikte mooie tijden weg op de 25m schoolslag en 50m vrije slag. Arnold Bok (25m schoolslag en 50m vrije slag), Erik den Dekker (25m schoolslag en 25m vrije slag) en Petri Velthuis (50m vlinderslag en 100m wisselslag) lieten een goede vorm zien. Tijdens het laatste estafetteprogramma verschenen Giselle Kamphuis, Arnold Bok, Petri Velthuis en Erik den Dekker aan de start. Deze ‘’fun’’ estafette, die bestaat uit 25m rugcrawl, 50m schoolslag, 75m vlinderslag en 100m borstcrawl, besloten zij met een eerste plaats in hun serie. Tot slot stond de zware 400m vrije slag op het programma. ZVDO’74 werd hierbij vertegenwoordigd door Arnold Bok. Hij had deze afstand nog nooit eerder gezwommen en mag zeker niet ontevreden zijn met het resultaat.
Zaterdag 4 maart staat de tweede masterwedstrijd in Weert op het programma.