gent_2016Al de nodige jaren zijn de jeugdzwemmers van ZVDO’74 te gast in Gent om deel te nemen aan de Memorial Anteunis die dit jaar voor de 29e keer werd georganiseerd. De club was goed vertegenwoordigd met maar liefst 18 zwemmers. Het niveau mag zeer hoog worden genoemd met diverse ploegen uit België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. Zo vroeg in het seizoen lieten de zwemmers zien al goed in vorm te zijn.  Naast 5 finaleplaatsen werden er maar liefst 67 nieuwe persoonlijke records, 10 clubrecords en de nodige startbewijzen voor de Regiokampioenschappen binnengehaald.

De finaleplaatsen werden behaald door Bart de Fijter, Femke van Breugel (beide 50m schoolslag), Lisanne van Giessen, Yulian Oppenhuizen (beide 50m rugslag en Jens Westerlaken (50m vlinderslag). Tussen het geweld hielden ze zich goed staande en wisten hun tijden uit de series zelfs te verbeteren.

Bij de jongste zwemmers waren er de nodige goede prestaties terug te vinden. Zo zwom Mika van Andel prima races op zowel de 50m rugslag als de 50m vlinderslag. Femke van Breugel had naast haar finaleplaats ook uitstekende tijden neergezet op onder andere de 100m en 200m vrije slag. Bart de Fijter volgde dit voorbeeld met mooie tijdsverbeteringen op de 100m vrije slag en de 100m en 200m rugslag. Britte Kant zwemt nog niet zo lang op dit niveau maar verraste iedereen met prima tijden op de 200m rugslag en de 50m schoolslag. Procentueel gezien kwam de grootste tijdsverbetering dit weekend op naam van Janniek Oudshoorn. Hij verpulverde zijn tijd op de 50m vrijeslag. Jurre Scholten haalde de perfecte score dit weekend. Op zijn 7 afstanden wist hij al zijn tijden te verbeteren. Jens Westerlaken zwom een zeer vlakke race op de 200m rugslag en wist zijn tijd dan ook flink aan te scherpen. Hetzelfde gold voor Esther Pullen die met name indruk maakte op de 200m schoolslag.

Ook de oudste zwemmers dit weekend zijn uitstekend in vorm. Ondanks dat het nog vroeg in het seizoen is werden er opvallende tijden neergezet. Wat te denken van bijvoorbeeld Sven Westerlaken. Met 2 uitstekend ingedeelde races liet hij zien een echte vlinderslagzwemmer te zijn door zowel de 100m als de 200m mee te kunnen met de snelste zwemmers. Zijn eindtijden waren dan ook goed voor meerdere clubrecords. Ook Yulian Oppenhuizen liet zich als vrije slag zwemmer van zijn beste kant zien met 3 razendsnelle races op de 50m, 100m en 400m vrije slag. Lisanne van Giessen dook op de 50m vrije slag voor het eerst onder de 30 seconden. Ook op de 50m en 200m rugslag wist ze haar tijden te verbeteren. Jeffrey van der Mooren wist weer een paar seconden van zijn 400m vrije slag af te halen. Broertje Mitchell was succesvol op de 50m en 200m vrijeslag, 100m schoolslag en 200m rugslag.

Danine Besselink liet zien flinke stappen gemaakt te hebben ten opzichte van vorig seizoen. Haar tijden op de 100m en 200m rugslag lieten dit dan ook zien. Tessa den Dekker kwam zowel op de 100m vrije slag, 200m rugslag en de 200m schoolslag tot een tijdsverbetering. Marit Westerlaken is langzaam weer op de weg terug. Haar eindtijden en manier van zwemmen laten weer een mooie stijgende lijn zijn waarbij ze op de 50m schoolslag zelfs al weer een persoonlijk record wist te zwemmen. Ook Jetse Brienen is er een tijdje uit geweest maar is het zwemmen nog zeker niet verleerd getuige zijn tijden op de 100m en 200m vrije slag. Harben den Hartog is een echte vrije slag zwemmer en kende een uitstekend weekend. Zijn eindtijden op de 50m, 100m en 200m vrije slag moesten er weer aan geloven.

Al met al weer een zeer geslaagd weekend waarbij het nu zaak is om deze stijgende lijn vast te houden. Over 3 weken staat de volgende competitiewedstrijd weer op het programma. Tussendoor krijgen de masters de kans om zich weer van hun beste kant te laten zien.