Vijf zwemmers van ZVDO’74 hebben afgelopen weekend het seizoen afgesloten met de Brabantse miniorenfinales in Roosendaal. Jens Westerlaken, Bart de Fijter, Jurre Scholten, Julia Kant en Jet Kamphuis deden dit op een indrukwekkende manier.

Jet Kamphuis mocht als eerste aan de start verschijnen op de 100m vrijeslag en daar verbeterde zij haar tijd met 3 sec. Op de 50m vlinderslag en de 100m rugslag wist ze ook haar persoonlijke records met vele seconden te verbeteren. Op de 200m wisselslag wist ze haar beste tijd zelfs aan te scherpen met maar liefst 20 seconden!

Voor Julia Kant leverde dit weekend 3 persoonlijke records op. Zij verbeterde haar tijden op de 200m wisselslag en de 100m schoolslag en op de 50m vlinderslag deed zij dat zelfs met vijf seconden. Op de 100m rugslag lukte het niet om enkele seconden van haar tijd af te zwemmen. Bart de Fijter kwam sterk voor de dag op de 100m schoolslag. Hij verbeterde zijn tijd met 7 seconden. Over de 100m rugslag was hij niet helemaal tevreden en zwom hij net iets boven zijn persoonlijkrecord.

De zwemmer met de meeste starts was Jens Westerlaken. Hij mocht maar liefst vijf afstanden zwemmen. Op de 200m wisselslag en de 100m schoolslag wist hij 7 seconden van zijn beste tijden af te zwemmen. Hij bleef dicht bij zijn persoonlijke records op de 100m vrijeslag, 50m vlinderslag en de 100m rugslag. Ook Jurre Scholten bleef niet achter en verpulverde zijn beste tijden op de 100m vrijeslag en de 100m rugslag. Bij de 100m schoolslag maakte hij helaas een fout bij het keerpunt, waardoor zijn tijd niet mee telt.

Alle vijf de zwemmers hebben dus vele seconden van hun tijden afgezwommen dit weekend en kunnen terug kijken op een geslaagd finaleweekend.