De Regionale Zomerkampioenschappen zijn de laatste wedstrijden van ZVDO’74 dit seizoen. Het weekend van 21 en 22 mei en dit weekend verschenen er de nodige zwemmers aan de start om zich te meten met de beste zwemmers van Brabant. De resultaten mogen er zeker zijn. Maar liefst 6 medailles werden er uiteindelijk mee naar huis genomen.

Lisanne van Giessen was verantwoordelijk voor de helft van dit aantal. Op de 50 meter en 200 meter schoolslag wist ze beslag te leggen op het zilver. Op de 200 meter wisselslag pakte verrassend brons. Haar eindtijd op deze afstand betekende ook nog eens een clubrecord. Op haar overige afstanden waren de tijden goed te noemen maar kwam ze wel te kort voor een podiumplaats.

Yulian Oppenhuizen verbaasde vriend en vijand op de 100m rugslag. In een ijzersterke race zwom hij naar een eerste plaats en mocht dus de hoogste trede op het ereschavot betreden. Op de 50m, 100m en 1500m vrije slag eindigde hij op een vierde plaats. Zijn tijden waren echter goed dus dat verzachte de pijn enigszins.

De laatste 2 medailles werden opgehaald door Sven Westerlaken. Op de 100m rugslag werd hij derde en op de loodzware 200m vlinderslag werd hij tweede. Ook Sven kwam daarnaast 3 maal op de ondankbare vierde plaats terecht. Wel was zijn tijd op de 200m rugslag goed voor een nieuw clubrecord.

Ook de overige zwemmers wisten de nodige goed prestaties neer te zetten. Voor Danine Besselink waren er 3 persoonlijke records in een 50 meter bad. Zowel op de 50m, 100m en 200m vrije slag wist ze haar tijden aan te scherpen. Renske den Dekker haar eindtijd op de 200m rugslag was ook goed voor een clubrecord. Daarnaast was ze op de 800m vrije slag en de 200m wisselslag sneller dan ooit in een 50 meter bad.

Meerdere zwemmers komen goed uit de verf in een 50 meter bad omdat er minder keerpunten gemaakt hoeven worden. Zo waren Bastiaan van Muyden en Jetse Brienen sneller dan ooit op de 50m vrije slag. Ook debutant Femke van Breugel profiteerde hiervan met persoonlijke records op de 100m vrije slag, 50m vrije slag en 100m schoolslag. Maar liefst 5 tijdsverbeteringen kwamen op naam van Tessa den Dekker. Met name haar tijden op de 50 meter, 100 meter en 200 meter schoolslag waren uitstekend te noemen. Marit Westerlaken heeft een wisselend seizoen gehad maar eindigde sterk met 2 flinke tijdsverbeteringen op zowel de 50m vrije slag als de 200m wisselslag.

Al met al heeft ZVDO’74 een goed seizoen gedraaid met handhaving van de competitieploeg, goede prestaties bij de verschillende Regionale Kampioenschappen en het winnen van de verschillende drie en vierkampen. De ploeg blijft nog een paar weken doortrainen tot de zomerstop. Half augustus gaat vervolgens het nieuwe seizoen weer van start.