Afgelopen weekend stond de 31e editie van de Challenge International de la Ville d’Ettelbruck op het programma. Al jaren is Zvdo een vaste deelnemer aan deze internationale wedstrijd in Luxemburg. Dit jaar met 21 zwemmer, zodoende een grote groep.

Als eerste stond op zaterdag de 200 meter vrijeslag voor dames op het programma. Bryanna de Haan mocht als eerste van Zvdo starten en met een mooie tijdsverbetering zette zij de trend voor het vervolg van het weekend. Ook Marit, Danine, Lisanne, Renske, Anouck en Petri kwamen in actie op deze afstand. Petri wist in een mooie race 3e te worden en haalde zo de eerste medaille binnen.

Na de dames was het de beurt aan de heren. Op dit nummer kwamen Damian, Jetse, Jeffrey, Sven, Bastiaan en Yulian in actie. Ook zij wisten veel mooie tijden te noteren. Op de hierna volgende 100 wissel, eerst voor de dames, daarna voor de heren, kwamen ook weer diverse zwemmers in actie. Ook hier werden weer veel mooie tijden gezwommen.

Voordat de echte sprintprogramma’s begonnen was eerst de 100 meter rugslag nog aan de beurt. 3 dames gingen van start op deze afstand, onder de heren was deze afstand populairder met 7 zwemmers.

Hierna was het tijd voor de 50 meter vlinderslag. Veel zwemmers kwamen in actie op dit sprintnummer. Bij de dames kwamen er van Zvdo 10 zwemmers in actie, die allemaal hun beste tijd wisten te benaderen. Petri wist zich op deze afstand te plaatsen voor de A finale op zondag met een 4e tijd. Ook bij de heren kwamen er weer meerdere zwemmers in actie, wat resulteerde in diverse persoonlijke records.

Op de 50 vlinderslag kwamen ook weer diverse dames en heren in actie. Dit resulteerde wederom in veel mooie tijden. Robina wist zich met een persoonlijk record te plaatsen voor de B finales en Petri wist zich te plaatsten voor de A finales.

De zaterdag werd afgesloten met estafettes. 4 teams van Zvdo kwamen in actie op de 4 x 50 wissel. Na 3 series estafettes konden de teams van Zvdo tevreden terugkijken op de gezwommen tijden.

De zondag begon al vroeg met om 6.30 uur inzwemmen. Om 8.30 uur moesten de eerste zwemmers aan de start verschijnen voor de 100 meter vrijeslag. Dit vroege tijdstip is niet het meest optimaal om te presteren, maar desondanks werden er nog diverse mooi tijden genoteerd. Ook op dit nummer wist Petri zich te plaatsen voor de finales.

Na de 100 meter vrijeslag stond de 100 meter schoolslag op het programma. Als grote verrassing wist Mitchell met een nipt persoonlijk record zich te plaatsten voor de finale. Ook Tessa wist zich te plaatsten met een 4e tijd.

De laatste 100 meter voor deze ochtend was de vlinderslag. Ook hier werd weer goed gezwommen. Het resultaat was nog een finaleplek voor Petri, maar zij besloot deze af te melden gezien het volle programma.

De ochtend werd afgesloten met nog een aantal 50 meters. De eerste was de rugslag. Ook dit nummer leverde weer mooie tijden op en een aantal persoonlijke records. Dit was ook zo op het laatste nummer van de ochtend, de 50 meter schoolslag.

’S Middags ging de hele ploeg nogmaals naar het zwembad voor de finales om de vier finalisten, Mitchell, Tessa, Robina en Petri, aan te moedigen.

Robina kwam als eerste in actie en onder luid aanmoedigen van de rest kwam zij, met een verbetering van haar inschrijftijd tot een prachtige 2e plaats in de B finale op de 50 vlinderslag.

In de A finale moest Petri starten op de 50 vlinderslag. Ook hier liet de club zich weer luid horen tijdens deze bloedstollende race. Met een verbetering van haar persoonlijk record wist zij 3e te worden en mocht daarom een tweede bronzen plak in ontvangst nemen. Hierna was het weer de beurt aan Petri, dit maal op de 100 vrijeslag. Met haar een na beste tijd ooit wist ze ook hier de 3e plaatst te bemachtigen, wat de 3e bronzen plak betekende.

Toen was het de beurt aan Tessa. In een mooie race wist ze als 4e te eindigen met een verbetering van haar inschrijftijd.

Mitchell mocht starten op de 100 schoolslag, zijn eerste finaleplek ooit. In een mooie race verbeterde hij nogmaals zijn persoonlijke record. Helaas was het niet genoeg voor een plekje op het podium, maar wel een mooie ervaring rijker.

Als afsluiting kwam Petri nog in actie op de 50 meter vrijeslag. Ze wist haar inschrijftijd net niet te evenaren en viel zo net buiten de prijzen.

Iedereen kan terugkijken op een mooi en gezellig weekend met goede prestaties. Voor de meeste zwemmers was dit de laatste wedstrijd van het seizoen, maar voor een aantal zwemmers staan de Brabantse Zomerkampioenschappen over een paar weken nog op het programma.