Zwemmen

ZVDO’74 heeft een grote groep zwemmers en zwemsters. Bijna dagelijks duiken er ongeveer 100 zwemmers het water in voor een training. Daarnaast hebben de oudere zwemmers wekelijks een speciale landtraining. Niet elke zwemmer heeft hetzelfde niveau en daar wordt dan ook rekening mee gehouden. Niet alleen bij de trainingen maar ook tijdens de verschillende wedstrijden die er in een seizoen worden gezwommen.

Speciaal voor de oudere zwemmers is er een aantal jaar geleden gestart met het masterzwemmen. Inmiddels is deze groep flink gegroeid en wordt er regelmatig meegedaan aan de zogenaamde masterwedstrijden. Ook internationaal is deze groep actief. In 2010 heeft een groep masters meegedaan het Wereldkampioenschap Master Zwemmen in Zweden. In 2012 heeft deze groep meegedaan aan het Europees Kampioenschap Master Zwemmen in Italië.

ZVDO’74 zwemt jaarlijks veel verschillende wedstrijden. Voor de jongste zwemmers is er de jeugdvierkamp. Ook wordt er deelgenomen aan de Driekamp. Verder zijn er regelmatig limietwedstrijden en is de ploeg actief in de landelijke C-competitie. Ook wordt er meegedaan met Kringkampioenschappen en Nederlandse Kampioenschappen. Ook internationaal laat ZVDO’74 zien tijdens wedstrijden in onder andere België en Luxemburg.

Als je interesse hebt om een keer te komen kijken of mee te trainen is het noodzakelijk op eerst contact op te nemen met Corine van Giessen vanwege onze indeling en planning.