nieuws

ZVDO KANTELT WEDSTRIJD EN WINT IN ROERMOND (2019-02-09)

Gepubliceerd op: 11 februari 2019

Het eerste heren team van ZVDO heeft afgelopen zaterdag een wedstrijd gespeeld die niet snel vergeten zal worden. Eerder dit seizoen werd in de thuiswedstrijd tegen RZ gelijk gespeeld. Er zou dus wel wat te halen zijn in Roermond. ZVDO was echter wel op hun hoede, want RZ bezette namelijk de derde plaats op de ranglijst en won met regelmaat hun wedstrijden.

 

De wedstrijd begon anders dan verwacht. RZ kreeg in de eerste periode 4 kansen en die werden allemaal benut. Daartegenover wisten de heren van ZVDO maar 1 keer te scoren. Dit was niet het begin waar ZVDO op gehoopt had.

 

Jelle wist in de tweede periode de score te openen, maar vervolgens ging RZ verder waar ze in de eerste periode mee gestopt waren; doelpunten maken. Halverwege de wedstrijd stond er 7-2 op het scorebord, in het voordeel van RZ.

 

ZVDO MAAKT ER EEN SPANNENDE WEDSTRIJD VAN (2019-02-02)

Gepubliceerd op: 3 februari 2019

Afgelopen zaterdag moesten alle teams van ZVDO hun wedstrijden spelen in AquaAltena, namelijk het jeugdteam, het damesteam en alle drie de heren teams. Helaas voor de vereniging wist alleen het damesteam de punten thuis te houden. Het eerste heren team verloor dus ook, maar maakte er wel een ontzettend spannende wedstrijd van.

 

De wedstrijd tegen SWNZ uit Schijndel werd eerder met 6-4 verloren. Ook toen waren de teams aan elkaar gewaagd. In Andel ging de wedstrijd eveneens gelijk op. In de eerste periode wisselden de aanvallen elkaar in hoog tempo af. Diverse uitsluitingen aan de zijde van SWNZ werden helaas niet verzilverd door ZVDO. Een 2 meterbal (soort corner) werd met een tikbal achter de keeper van SWNZ gewerkt, wat het enige doelpunt in de eerste periode betekende.

 

ZVDO ’74 WEET DEGRADATIEZONE NIET TE ONTKOMEN (2019-01-26)

Gepubliceerd op: 27 januari 2019

Afgelopen zaterdag nam het eerste herenteam van ZVDO ’74 het op tegen het eerste team van De Krabben uit en in Bergen op Zoom. Voorafgaande aan de wedstrijd namen de mannen uit Andel de 9e en de mannen uit Bergen op Zoom de 8e plaats in de competitie in, met een gelijk aantal punten. De winnaar zou een mooi gaatje kunnen slaan met de directe degradatiezone en dus stond de druk er vol op voorafgaande aan de wedstrijd.

 

De ploeg uit Bergen op Zoom oogde in het begin van de wedstrijd meer gedreven om te winnen dan de spelers van ZVDO ’74. De thuisspelende ploeg wist hun eerste aanval direct om te zetten in een doelpunt. De rest van de periode wist het eerste team van ZVDO ’74 het verdedigend wel dicht te houden, maar aanvallend kwamen zij er niet aan te pas. Mede door het gedreven verdedigende spel en een aantal reddingen van de keeper van De Krabben lukte het niet om in de eerste periode de gelijkmaker op het scorebord te zetten.

 

ZVDO BLIJKT IN THUISBAD MOEILIJK TE KLOPPEN (2019-01-19)

Gepubliceerd op: 21 januari 2019

Het eerste herenteam van ZVDO heeft zaterdagavond gelijk gespeeld in hun thuisbad in Andel. Het werd 7-7. Dit werd ervaren als een overwinning. HZPC was de tegenstander. Het was de tweede maal dat ZVDO het tegen deze tegenstander opnam. Het eerdere duel in Horst werd verloren met 11-2. In de twee wedstrijden van het vorige seizoen had ZVDO ook geen kans gehad. Op papier zou HZPC deze wedstrijd dus moeten winnen.

 

In een periode zonder wedstrijden rondom de feestdagen hebben de heren niet stil gelegen. Er werd volop doorgetraind en er werden een aantal oefenwedstrijden georganiseerd om in het ritme te blijven. Hier hebben de heren meer zelfvertrouwen door gekregen. Van 2 teams van hetzelfde niveau werd gewonnen en er werd maar nipt verloren van een team wat uitkomt in de landelijke bond klasse.

 

Waterpolo Jeugd ZVDO’74 hervat het seizoen sterk (2019-01-19)

Gepubliceerd op: 21 januari 2019

ANDEL – De waterpolo jeugd van ZVDO had afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd te spelen tegen het sterke NJORD uit Veldhoven een directe concurrent op de ranglijst kwam op bezoek in Andel. De jeugd van ZVDO uitkomend in de 1e klasse zuid kon bij winst 2 plaatsen stijgen maar bij verlies even veel plaatsen zakken in de stand.

 

NJORD begon sterk en wist het netje als eerste 2 keer te vinden waardoor er al snel tegen een 0-2 achterstand werd aangekeken. Gelukkig raakte de jonge waterpolo spelers niet van slag en wisten ze met maar liefst 5 snelle goals de wedstrijd te kantelen door mooie goals van Herman Skledar, Mathe van Noorloos,  Janne-Lynn Himpers  en 2 maal Brian de Bode. Net voor het einde van het eerste kwart kregen ze helaas nog een tegen goal maar het eerste kwart werd wel afgesloten met een 5-3 voorsprong.

 

ZVDO ’74 GEKLOPT DOOR KOPLOPER (2018-12-14)

Gepubliceerd op: 16 december 2018

Afgelopen weekend nam het eerste herenteam van ZVDO ’74 het in de waterpolocompetitie op tegen het eerste team uit Weert, De Rog. Voorafgaande aan de wedstrijd nam ZVDO ’74 de 9e en De Rog de 1e plaats in de competitie in. Door het gemis van vaste keeper Rob Vos en veldspeler Adriaan de Graaff kon het team ook niet in de sterkst mogelijke opstelling aantreden. Al met al stond er dus geen makkelijke avond op het programma.

ZVDO’74 sluit jaar goed af

Gepubliceerd op: 16 december 2018

Afgelopen zaterdag werd in Andel de eerste driekamp gezwommen met ZVDO’74, Bijtelskil en
SBC2000. Bij ZVDO werden bijna op alle afstanden de persoonlijke tijden van de zwemmers
aangescherpt.

Trekkingsuitslag 2018 Grote Clubactie is bekend!

Gepubliceerd op: 16 december 2018

De trekkingsuitslag van de Grote Clubactie loterij 2018 is bekend!

De 46ste trekking werd verricht onder toeziend oog van notaris mr. M.E.F. Ploum.

 

Bij onze vereniging zijn 4 prijzen gevallen!

Klik hier om loten te controleren in de lotchecker.

Trainingen tijdens kerstvakantie

Gepubliceerd op: 10 december 2018

Beste leden,

 

Tijdens de kerstvakantie vallen er enkele trainingen uit. Voor het zwemmen trainen we tot en met zaterdag 22 december zoals we gewend zijn. Woensdag 26 en donderdag 27 december trainen we niet. Op zaterdag 29 december is er tussen 7.30 uur en 9.00 training voor alle zwemmers en masters. Tijdens deze aangepast training zwemmen we allemaal tegelijk. Woensdag 2 januari hervatten we de trainingen weer op de gebruikelijke momenten.

 

Voor de waterpolo trainen we tot en met 21 december op de gebruikelijke tijden. Op woensdag 26 december trainen we niet. Vrijdag 28 december trainen we van 20.00 uur tot 22.00 uur. Woensdag 2 januari hervatten we de trainingen weer op de gebruikelijke momenten.

 

De trainers

ZVDO ’74 WEET DE PUNTEN NIET THUIS TE HOUDEN (2018-12-08)

Gepubliceerd op: 9 december 2018

Afgelopen zaterdag nam het eerste team van ZVDO ’74 het in de waterpolocompetitie op tegen het eerste team van Lutra uit Helmond. Qua resultaten dit seizoen was ZVDO ’74 de betere ploeg. Helaas waren er enkele spelers van ZVDO ‘74 niet bij, waardoor het voor de mannen uit Andel duidelijk was dat ze goed moesten spelen om de drie punten thuis te houden.

 

Al vroeg in de eerste periode kwam het bezoekende team uit Helmond op voorsprong uit een man-meer situatie. Met een goede midvooractie wist Arie Stuij de stand weer gelijk te trekken. In de daaropvolgende aanval van Lutra kwam de bezoekende ploeg wederom op voorsprong. Na deze beginnende beschietingen kwam het eerste team van ZVDO ’74 beter in haar spel en moest Lutra enkele malen aan de noodrem trekken om tegendoelpunten te voorkomen. Helaas wist de thuisspelende ploeg de overtalsituaties niet om te zetten in doelpunten.

 

ZVDO ’74 WEET WEER WAT WINNEN IS (2018-11-24)

Gepubliceerd op: 25 november 2018

Afgelopen zaterdag nam het eerste herenteam van ZVDO ’74 in Andel het op tegen het eerste team van Aegir uit Eindhoven. Voorafgaande aan de wedstrijd nam Aegir plaats 10 en ZVDO ’74 plaats 9 in op de ranglijst. De afgelopen jaren werden de punten vaak onderling verdeeld en zodoende werd ook dit jaar uitgegaan van een spannend duel.

 

Aan het begin van de eerste periode liep het aanvallende spel van de heren uit Andel stroef. Er werden onnodige overtredingen begaan of de passing verliep niet goed, waardoor er weinig goede kansen werden gecreëerd. De eerste grote kans uit een manmeersituatie werd door aanvoerder Arie direct verzilverd. Gelijk daarna wist ook Aegir tot scoren te komen, waardoor er een 1-1 score op het bord stond. Met twee snelle uitbraken wisten Jan-Willem en Jelle de score deze periode uit te breiden, waardoor er met een 3-1 voorsprong gerust werd.

 

Clubkleding

Gepubliceerd op: 21 november 2018

Beste leden,

 

Zoals jullie gemerkt hebben is het al enkele maanden niet meer mogelijk om nieuwe kleding te bestellen. Inmiddels is er een nieuwe kledinglijn geselecteerd en is er ook een nieuwe shirtsponsor gevonden. Op dit moment worden de laatste zaken afgerond en is de verwachting dat het in januari 2019  weer mogelijk is om nieuwe kleding te bestellen.

 

Het bestuur