nieuws

ZVDO DOET WAT HET MOET DOEN (2019-12-07)

Gepubliceerd op: 11 december 2019

Om aansluiting bij de middenmoot te houden, was winnen van het lager geplaatste Waterproof, noodzakelijk. De gasten uit Maastricht kwamen voor het eerst naar Andel om de strijd aan te gaan met ZVDO. Het was dus lastig om vooraf te bepalen welke tactiek ZVDO moest hanteren.

 

Pupil deze week was Emma van der Zouwen. Zij mocht de wedstrijdbal van Altena Koelservice het water in gooien bij de start van de wedstrijd. Aanvoerder Arie Stuij had de mannen vooraf op scherp gezet en liet weten dat ze moesten waken voor onderschatting van de tegenstander. De heren begonnen zeker scherp. Het eerste doelpunt was, na een halve minuut, voor ZVDO. Helaas was er een probleem met de wedstrijdklok en de wedstrijd werd opnieuw begonnen met een stand van 0-0. Na de tweede start wisten de gasten de wedstrijd te openen. Seppe van der Wielen wist de achterstand recht te zetten en de stand naar een 3-1 voorsprong om te buigen.

 

De tweede periode van de wedstrijd was ZVDO heer en meester in het bad en bepaalde de wedstrijd. Enorm veel kansen werden gecreëerd, maar geen enkele bal ging in het netje bij Waterproof. Zelfs de twee strafworpen die ZVDO mocht nemen belandden op de paal. Waterproof mocht ook één keer een strafworp nemen en scoorde daar wel uit. De bezoekers wisten de wedstrijd qua stand spannend te houden.

 

Waterpolojeugd ZVDO’74 getransformeerd in vechtmachine (2019-12-07)

Gepubliceerd op: 11 december 2019

De Krabben uit Bergen op Zoom kwam afgelopen zaterdag op bezoek bij de Otters in AquaAltena. Een sportieve tegenstander, waarbij jeugdspelers van ZVDO moeite moesten doen om het sterke pantser van de krab te kraken.

 

Aanvoerder Brian de Bode wil deze wedstrijd het liefst direct vergeten. Voordat de wedstrijd halverwege was kon hij door drie persoonlijke fouten het team niet meer ten dienste zijn.

 

Vanwege zijn verantwoordelijkheidsgevoel liepen de emoties bij hem op. Gelukkig kreeg hij deze snel onder controle en bewees hij alsnog zijn toegevoegde waarde als aanvoerder op de bank.

 

Ondertussen was ZVDO al twee keer terug gekomen van een achterstand en had mede door een indrukwekkende solo van Mathé van Noorloos, waarin hij meerdere persoonlijke duels won een 5-3 voorsprong genomen.

 

Aan zelfvertrouwen geen gebrek, Mark van Dijk zwemmend goede stappen aan het maken door de extra trainingen. Zwom zelf het gat in en schoot strak op de goal. Complimenten aan de goede keeper van de tegenstander hoe hij dit schot, zoals vele andere wist te keren.

 

Janne-Lynn Himpers, bepaalde de eindstand van 7-4 voor de eerste twee periodes.

 

NIET DE WEDSTRIJD VAN ZVDO (2019-11-30)

Gepubliceerd op: 2 december 2019

Nayade Classic lag afgelopen zaterdagavond te wachten op de heren uit Andel. Vorig seizoen was de ploeg uit Eindhoven een ploeg met twee gezichten. De uitwedstrijd was erg fysiek en werd ruim verloren. De thuiswedstrijd werd echter dik gewonnen.

 

De eerste helft ging niet zoals ZVDO had gehoopt. Er was vooraf al rekening mee gehouden dat er flinke fysieke duels uitgevochten zouden moeten worden en dat werd werkelijkheid. ZVDO had ook nog eens de pech dat een speler van Nayade Classic de juiste vorm te pakken had en mede daardoor wist Nayade Classic uit te lopen naar een 6-0 voorsprong. ZVDO had op bepaalde momenten niet het geluk aan hun zijde, maar moest toch echt de meerdere erkennen in Nayade Classic. Met deze stand op het scorebord ging het signaal voor de rust.

 

Waterpolojeugd ZVDO’74 opent aanval op nummer één positie (2019-11-16)

Gepubliceerd op: 18 november 2019

Afgelopen zaterdag maakten de jeugd atleten van ZVDO indruk op het publiek en de tegenstander. Niet alleen door te winnen van de nummer 1, SBC2000 uit Breda. Maar ook door de onverzettelijkheid en opofferingsgezindheid waarmee gespeeld werd. Wat resulteerde in een bloedstollend duel waarbij een gedeelte van het bezoekende publiek de emoties niet de baas was.

 

De arbitrage maande deze dan ook om het zwembad te verlaten. Complimenten in deze situatie naar beide jeugdploegen, coaches en arbitrage, deze gingen hier beter mee om. ZVDO begon aftastend, SBC opende de score en nam de leiding. Joeri van Rijswijk maakte tijdens een man meer situatie, waar midweeks op getraind was de gelijkmakende goal. Brian de Bode zorgde ervoor dat het eerste kwart werd afgesloten met een 2-1 voorsprong.

 

Deze 2-1 stand werd ook bereikt in de twee volgende kwartjes tezamen waardoor het vierde en laatste kwart werd ingegaan met een 4-2 voorsprong. De talentvolle Robin de Windt van SBC tot dietijd keurig wisselend uitgeschakeld door Janne-Lynn Himpers, Noah Rochat en Brian de Bode. Was toch nog in staat om er 2 te scoren waardoor er 4-4 op het score bord kwam te staan. Keeper Niels Skledar deed zijn Geuzennaam “De Dijk van Altena” eer aan en werd gedurende de rest van de wedstrijd niet meer gepasseerd.

 

ZVDO WINT NA KRANKZINNIG SLOT (2019-11-16)

Gepubliceerd op: 17 november 2019

Het eerste heren team van ZVDO heeft afgelopen zaterdag een enerverende wedstrijd beleefd. Het eerste heren team van De Krabben uit Bergen op Zoom kwam op bezoek in Andel.

 

ZVDO begon goed aan de wedstrijd, nadat pupil van de week Florianne Hoornaar de wedstrijdbal namens Bax en Van Kranenburg in het zwembad gegooid had. ZVDO pakte al snel de voorsprong en deze voorsprong wist ZVDO bijna de gehele wedstrijd vast te houden.

 

De laatste periode werd ingegaan met een stand van 10-9 in het voordeel van ZVDO. Binnen een minuut stond het 10-10. ZVDO wist weer op voorsprong te komen naar 12-11. De Krabben gingen alles of niets spelen en de keeper ging, met nog 50 seconden te spelen, ook mee naar voren om iets te forceren. ZVDO wist deze aanval af te slaan.

 

Waterpolojeugd ZVDO’74 blijft winnen (2019-11-09)

Gepubliceerd op: 14 november 2019

Afgelopen zaterdag werd in het thuis bad AquaAltena de zesde overwinning op rij geboekt door de waterpolojeugd van ZVDO. Helemaal naar wens begon, tegenover een volle tribune en ondanks de openingsgoal van Brian de Bode, de wedstrijd niet.

 

Het spel was o.a. door de kwaliteit van de tegenstander rommelig, de driehoekjes te langwerpig en te veel blinde passes. Dit hield de tegenstander De Warande uit Oosterhout in de wedstrijd. Voor de neutrale toeschouwer moet het een fascinerend schouwspel geweest zijn. Helemaal omdat de bezoekers zelfs tot drie keer toe de leiding wisten te nemen.

 

Jonkies Ruben Boll, Mark van Dijk en Ellen van de Linden beleefde een leerzame polo middag en ontvingen van Coach Lou Goedel welke na twee weken afwezigheid weer fanatiek langs de kant stond, de complimenten omdat ze zich bleven concentreren op het spel.

 

De man van de wedstrijd was keeper Niels Skledar, alias de Dijk van Altena. Deze keeper laat elke verdediger beter spelen omdat ze weten dat ze een foutje mogen maken. Hierdoor kon ZVDO het initiatief weer naar zich toe trekken. Mathé van Noorloos en Joeri van Rijswijk, welke voor de derde wedstrijd op rij wist te scoren. Maakten samen tot drie keer toe gelijk makende goals.

 

ZVDO HERHAALT STUNT VAN AFGELOPEN SEIZOEN BIJNA (2019-11-09)

Gepubliceerd op: 10 november 2019

De heren van ZVDO moesten het opnemen tegen RZ in Roermond, de nummer 1 van de huidige ranglijst. De wedstrijd van vorig jaar lag nog vers in het geheugen bij de heren uit Andel. Wat was dat een bijzondere wedstrijd. Van een 8-2 achterstand terug komen en de wedstrijd met 10-12 winnen.

 

Het leek erop dat de heren dit kunstje wilden herhalen. Het was RZ die de score opende. Daarna was het ZVDO die langszij kwam met twee doelpunten. Daarop zette RZ nog een tandje bij en wist driemaal achter elkaar te scoren en de stand op 4-2 te zetten.

 

In de tweede periode wist RZ uit te lopen naar een 9-2 voorsprong. Aan het einde van deze periode wist ZVDO gelukkig nog twee doelpuntjes te maken en hiermee werd het kantelpunt in de wedstrijd ingezet.

 

Waterpolo jeugd ZVDO’74 behaalt vijfde winst op rij (2019-11-02)

Gepubliceerd op: 4 november 2019

En weer hebben de jeugd waterpoloërs van ZVDO de volle drie punten in eigen zak gestoken. Dit keer versloegen de reuzendoders uit Altena De Krabben uit Bergen op Zoom. Het was afgelopen zaterdag niet de beste wedstrijd welke er gespeeld werd, uiteraard was dit ook de verdienste van de tegenstander. Deze zat er kort en fel op en stond niet toe dat ZVDO gemakkelijk kon combineren, onder druk werd er minder goed gepasst als wat er op de trainingen te zien is.
Vervolgens was het goed om te zien dat een gedeelte van de jeugd selectie wekelijks de kracht trainingen volgt, de ZVDO atleten konden namelijk uit het fysieke vaatje tappen waardoor de pittige duels vaak gewonnen werden.

 

Brian de Bode opende afgelopen zaterdag door zijn eigen verdiende straf worp te benutten de score. Mathé van Noorloos wist even later de score te verdubbelen, de sterke Noah Rochat had verdedigend veel toegevoegde waarde, kreeg overigens onterecht een strafworp tegen waardoor het eerste kwart werd afgesloten met een voorsprong van 2-1. Hierna bleef het lang spannend het tweede kwart eindigde namelijk in 1-1 waardoor het derde kwart begonnen kon worden met een 3-2 voorsprong. Achterin ligt bij ZVDO een koppel van een heel hoog niveau, de (sportieve ) coach van de tegenstander benoemde met name keeper Niels Skledar en veldmaarschalk Janne-Lynn Himpers als magnifiek. Hierdoor kon een steeds beter wordende Joeri van Rijswijk de score voor ZVDO uitbouwen tot een voorsprong van 4 goals.

 

Topsportavontuur als zwemmer of waterpoloër bij ZVDO’74 iets voor jou?

Gepubliceerd op: 2 november 2019

Zwem- en waterpolovereniging Den Otter bestaat inmiddels al 45 jaar en is vol ambitie. Naast de brede zwemafdeling heeft ZVDO de grootste waterpolo afdeling van de regio tot ver over de rivieren. ZVDO staat voor gezellig, sportief en ambitieus. Dit uit zich in onze zwem- en waterpolowedstrijden, het jaarlijkse kamp, de Nieuwjaarsbingo en andere sportieve en gezellige zelf georganiseerde evenementen.

 

Iedereen is welkom bij deze vereniging en kan bij ons instromen, van recreantsporter tot wedstrijdatleet. Voor ambitieuze jongelui van middelbare schoolleeftijd wil ZVDO een speciaal topsport avontuur aangaan!

 

Ongeacht wat je sportieve achtergrond is, kan je als 12 tot 18 jarige tot wel 6 dagen in de week bij ons sporten. Van deze trainingen is er één droogtraining en zijn er vijf in het zwembad AquaAltena in Andel. Naast de overkoepelende conditietrainingen zal in de trainingen aandacht zijn voor zwemtechniek, spelregels, tactiek, technische balvaardigheden, team- en positiespel. We kijken samen wat jou het meeste aanspreekt en op welke trainingen je de focus wil leggen om je doelen te bereiken. Dat kan het wedstrijdzwemmen zijn, waterpolo of de ijzersterke combinatie hiervan met het beste van beide. ZVDO is actief in beide afdelingen met de bijbehorende competities.

 

Waterpolojeugd ZVDO’74 dichtbij plaats 2 (2019-10-26)

Gepubliceerd op: 28 oktober 2019

Reuzendoders beginnen het te worden, de jeugdwaterpoloërs van ZVDO. Dit team uit Altena heeft de afgelopen weken al een serieus lijstje grote plaatsnamen alle punten weten te ontnemen. De zege reeks begon in Oosterhout en werd vervolgd tegen Terneuzen en Dongen.

 

Vervolgens het trotse Vlissingen, waar het standbeeld van nationale zeeheld Michiel de Ruyter over de Zee waakt. ZVDO liet zien hoe simpel het spelletje kan zijn. Het speelde polo als een nieuw geoliede landbouwmachine welke plezier beleefde aan de oogsttijd in vreemde polders.

 

Vol zelfvertrouwen begonnen ze aan de wedstrijd. De opdracht was om het spel niet breed te maken en met genoeg spelers op de bank, zelfstandiger en sneller te wisselen.

 

Na een snelle goal van Mathé van Noorloos duurde het gezien het spelbeeld te lang voor de tweede viel, 30 seconden voor tijd verdubbelde Mathé deze. Dit was het signaal voor nieuwe verse krachten. Achteraf een gouden zet. Met nog maar 30 seconden op de klok mochten de Zeeuwen aan een nieuwe opbouw beginnen. ZVDO kon deze aanval pareren. Door fris en snel te handelen werd Noah Rochat in stelling gebracht. Hij wist door meer rechtopstaand te bewegen overtuigend de 3-0 voor zijn rekening te nemen. Een mooie stand om het eerste kwart af te sluiten.

 

ZVDO MOET MEERDERE ERKENNEN (2019-10-26)

Gepubliceerd op: 28 oktober 2019

Voor ZVDO een onbekende tegenstander, Zeester Meerval, kwam in Andel op bezoek. Vorig jaar kwam deze ploeg uit op een hoger niveau. De eerste wedstrijden werden door Zeester-Meerval allemaal met duidelijke cijfers gewonnen. ZVDO was dus gewaarschuwd.

 

Pupil van de week Thies Boll mocht de wedstrijdbal, die aangeboden is door Fine-Oak, het water ingooien bij het startsein. ZVDO kon de score openen, maar daarna wisten de bezoekers de verdediging van ZVDO vijfmaal te passeren. Gelukkig wist Emiel tussendoor ook nog het net te vinden, waardoor de achterstand nog te overzien was (2-5).

 

 

 

 

Het krachtsverschil tussen de beide ploegen was duidelijk. Toch wist ZVDO goede tegenstand te bieden. De tweede periode werd zelfs gelijk gespeeld! ZVDO wist de keeper van de bezoekende keeper driemaal te passeren. Verdedigend lag het ook op orde.

 

Na de rust kwam het krachtsverschil via de score tot uiting. In de derde en vierde periode wisten de gasten de score uit te breiden met elf doelpunten. ZVDO kwam er niet meer aan te pas en wist daar maar twee doelpunten daartegenover te stellen. De eindstand werd 7-19.

 

Op 9 november zal ZVDO afreizen naar Roermond waar het vorig jaar op miraculeuze wijze wist te winnen.

LATE STRAFWORP HELPT ZVDO NIET (2019-10-19)

Gepubliceerd op: 21 oktober 2019

Met zelfvertrouwen, na de winst van vorige week, reisde het eerste herenteam van ZVDO af naar Horst. Daar wachtte een ontmoeting met HZPC, een team dat voor een top 3 klassering gaat. Tijdens de warming-up heerste er al een goede sfeer met veel muziek en ZVDO had er zin in.

 

Door een onduidelijke situatie vroeg in de wedstrijd, kreeg ZVDO een strafworp tegen. Een tegenvaller. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en daardoor was het even aftasten, maar HZPC wist toch het initiatief te nemen. Na de eerste periode keek ZVDO tegen een achterstand aan van 4-2.

 

In de tweede periode wist ZVDO zich te herstellen. Zeker in verdedigend opzicht. HZPC wist de Andelse keeper maar eenmaal te passeren. In aanvallend opzicht begon het ook beter te draaien. Er werden meer kansen gecreëerd, maar uiteindelijk ging de bal er maar één keer in, waardoor het verschil op twee doelpunten bleef staan: 5-3