nieuws

ZVDO WINT MET RUIME CIJFERS (2020-10-10)

Gepubliceerd op: 11 oktober 2020

Na vorige week de eerste uitwedstrijd te hebben gehad, stond afgelopen zaterdag de eerste
thuiswedstrijd op het programma. Dit betekende dat het nieuwe luxe scorebord voor de eerste keer
echt uitgetest kon worden. Ook was het een wedstrijd zonder publiek en met verplichte looproutes
in het zwembad i.v.m. Corona.

 

De heren uit Andel konden niet met een compleet team aantreden, tegen Lutra uit Helmond, door
een aantal zieken. Onder leiding van coach Arie Schouten gingen de heren toch vol goede moed van
start. In de eerste periode wist ZVDO tweemaal het doel te vinden. Daarentegen wist keeper Corné
van der Zouwen het Andelse doel schoon te houden.

 

EINDELIJK WEER EEN WEDSTRIJD VOOR ZVDO (2020-10-03)

Gepubliceerd op: 4 oktober 2020

Het vorige seizoen werd vroegtijdig afgebroken door het welbekende virus. De zwembaden gingen
begin maart dicht. Waterpolo (wat de heren zo graag doen) was dus niet meer mogelijk. Na zo’n 3
maanden werd het weer mogelijk om in aangepaste vorm te trainen. De knop omzetten naar het
nieuwe seizoen viel voor sommigen niet mee. Hoe het nieuwe seizoen eruit zou zien bleef spannend.
Inmiddels weten we dat het seizoen gestart is. Weliswaar zonder publiek, maar de eerste wedstrijd is
een feit. Het blijft wel spannend hoe het virus zich zal ontwikkelen en of dit nog impact gaat hebben
op de competitie.

 

Het afgelopen jaar was er voor het eerste herenteam van ZVDO geen trainer. Door diverse mensen
uit de vereniging is er hard gewerkt om hiervoor een oplossing te vinden. Gelukkig is die gevonden.
Arie Schouten is bereid gevonden om met de heren de volgende stap te maken, waar we als
vereniging erg blij mee zijn.

 

COVID-19 protocol ZVDO’74 (competitie deel 1 2020/2021)

Gepubliceerd op: 30 september 2020

In verband met de corona maatregelen is hier het protocol te vinden die geldt voor de komende competitie wedstrijd (deel 1 van seizoen 2020/2021) in AquaAltena.

 

Covid-19 Protocol ZVDO74

Jeugd ZVDO’74 begint goed aan nieuw seizoen

Gepubliceerd op: 28 september 2020

Zaterdag 26 september vond in Oosterhout voor de jeugd van Z.V.D.O.’74 de eerste zwemwedstrijd plaats. Ook al ging dat natuurlijk anders dan voorheen, de zwemmers lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan. Afgelopen maanden is er hard getraind en het resultaat hiervan was duidelijk te zien met mooie nieuwe tijden en flinke tijdsverbeteringen.

Covid-19 protocol ZVDO’74 (update 4 juli 2020)

Gepubliceerd op: 6 juni 2020

Vanaf 6 juni kunnen we weer trainen in het buitenbad.

Ten behoeve van de trainingen is een Protocol opgesteld.

 

Het protocol kan hier worden gedownload

 

Klik hier

 

Update 4 juli 2020!

ZVDO HERPAKT ZICH KNAP (2020-02-08)

Gepubliceerd op: 9 februari 2020

Na drie minder goede wedstrijden na de winterstop, heeft ZVDO afgelopen zaterdag weer laten zien dat het kan poloën. Er stond een wedstrijd op het programma tegen HZPC. Deze ploeg uit Horst stond, met een wedstrijd minder gespeeld, op 3 punten van de nummer twee in het klassement. Na de mindere wedstrijden was het zaak om weer in het juiste ritme te komen en zelfvertrouwen op te doen. Dat is zonder meer gelukt.

 

Nadat pupil van de week, Róman Duijzer, de wedstrijdbal in het water gegooid had namens Hout en Living, gingen de twee ploegen van start. Eerst was het even aftasten door beide teams. Na 2 minuten was het raak voor de bezoekers, die de score wisten te openen. Exact 20 seconden later wist Arie Stuij na een hard afstandsschot de score weer gelijk te trekken. Daarna was het nog twee keer raak voor HZPC.

 

De tweede periode ontliepen de teams elkaar niet veel. Het enige verschil was dat de heren uit Horst hun kansen wisten te verzilveren en dat ZVDO, met name via Seppe van der Wielen, vier keer achter elkaar de binnenkant van de paal wist te raken en de bal helaas voor de doellijn bleef. Hierdoor wist HZPC uit te lopen naar een voorsprong van 1-6. Net voor de rust wist de thuisploeg, via Jan-Willem Vaneker en Berry Boll, nog iets terug te doen, zodat er met 3-6 de rust in werd gegaan.

 

ZVDO ZOEKT VORM (2020-02-01)

Gepubliceerd op: 2 februari 2020

Na een goede reeks voor de winterstop, hebben de mannen uit Andel na de winterstop moeite om het goede ritme te vinden. Zaterdag werd er gespeeld tegen het minder geachte team Nuenen uit de gelijknamige plaats. Eerder werd deze tweestrijd in Andel met duidelijke cijfers gewonnen. Na de mindere wedstrijd een week geleden, kon ZVDO tegen deze tegenstander weer laten zien wat het kon. Niets bleek minder waar.

 

De eerste periode verliep volgens plan. Zorgen dat de verdediging op orde is en vanuit daar de aanval zoeken. Toch wist Nuenen de score te openen met een overtal situatie. ZVDO liet zich voorin ook zien, wat resulteerde in een overtal situatie en een strafworp. Helaas bleek dit nog niet voldoende voor het eerste doelpunt van ZVDO.

 

Het tweede kwart verliep exact hetzelfde. 1 doelpunt voor Nuenen, maar geen voor ZVDO. Dat ZVDO de bal niet in het net kreeg ging bij de mannen in de koppies zitten. Dit hadden ze namelijk nog nooit meegemaakt. Wat ze ook probeerden. Soms speelden de heren te passief en te afwachtend, op andere momenten werden er zwemacties tegelijk gedaan, waardoor men elkaar in de weg zwom.

 

Waterpolojeugd ZVDO’74 herpakt zich (2020-01-25)

Gepubliceerd op: 28 januari 2020

Nadat twee weken geleden de wedstrijd terecht verloren ging in en tegen de sportieve tegenstander Breda, barstte afgelopen weekend het waterpologeweld weer los in Andel. De jeugdploeg herpakte zich tegen de Warande uit Oosterhout en ging na het (incidentele?) verlies weer gewoon door met winnen.

 

ZVDO nam snel de voorsprong in deze wedstrijd. De Warande weigerde de mindere ploeg te zijn. Hierdoor kreeg het publiek waar voor zijn geld op de in het seizoen door steeds drukker wordende tribunes van AquaAltena. ZVDO opende de score Noah Rochat gaf een assist op Mathé door eerst zijn directe tegenstander te passeren, hierdoor werd de 1-0 gemaakt.
Even later kreeg Lisa Leijendekker haar moment. Ze zwom goed door naar een kansrijke positie. De tegenstander kon niet anders dan een overtreding maken, hierdoor kreeg ZVDO een strafworp mee. Coach Lou Goedel had vooraf op dit bewegen gehamerd. De spelers voerde dit goed uit met als resultaat drie strafworpen mee. De wedstrijd werd uiteindelijk overtuigend gewonnen met 8-5.

 

MAT ZVDO VERLIEST NA GOEDE REEKS (2020-01-25)

Gepubliceerd op: 27 januari 2020

Na een goede reeks winstpartijen en een gelijkspel heeft ZVDO zaterdag thuis geen vuist kunnen maken tegen De Schelde uit Terneuzen. Voorafgaand aan de wedstrijd was het erg onrustig of de wedstrijd door zou gaan of niet. Er waren namelijk niet voldoende scheidsrechters. Uiteindelijk werd er toch een scheidsrechter gevonden, waardoor de wedstrijd alsnog door kon gaan. Dit mag niet als excuus gebruikt worden, maar toch begon ZVDO niet scherp aan de wedstrijd, die met 9-14 verloren werd.

 

Jeugd ZVDO’74 begint het jaar goed

Gepubliceerd op: 23 januari 2020

Zaterdag 18 januari stond voor de minioren en junioren van Z.V.D.O.’74 de eerste wedstrijd op het programma. Deze wedstrijd werd gezwommen in het Caribabad in Gorinchem en zorgde voor veel persoonlijke records.

Eredivisie Dames UZSC geven clinic aan ZVDO’74

Gepubliceerd op: 19 januari 2020

Op vrijdag 17 januari kregen de leden van ZVDO’74 waterpolo een waterpolo clinic van het eerste Dames team van UZSC uit Utrecht. De dames van UZSC spelen in de Waterpolo Eredivisie. Diverse leden van het team zijn op dit moment aanwezig bij de Europese Kampioenschappen in Budapest Hongarije. Met de clinics proberen de UZSC dames wat geld te verdienen voor hun deelname aan de Europa League. Op uitnodiging van ZVDO mochten zij hun clinic ook in AquaAltena te Andel komen geven.