nieuws

Waterpolo jeugd ZVDO’74 klimt naar plaats 3 (2019-10-12)

Gepubliceerd op: 13 oktober 2019

De waterpolojeugd van ZVDO begint zich te vormen als een waar collectief. Afgelopen zaterdag was de ploeg uit Terneuzen te gast in AquaAltena, helaas voor hen werden ze hier het slachtoffer van.

 

Een groot deel van de selectie volgt sinds de zomer extra trainingen op kracht, conditie, tactiek en het positiespel dit begint steeds meer zijn vruchten af te werpen. Coach Lou Goedel had midweeks vooraf aan de training aan de hand van video analyses wederom op posities en passes gehamerd. Tijdens de wedstrijd was goed te zien dat dit begrepen werd.
Keeper Niels Skledar schuift steeds meer in. Door Sietse Lijendekker en Janne Lynn Himpers kreeg hij regelmatig deze ruimte wat gelijk voor een mannetje meer zorgt. Brian de Bode en Noah Rochat wisten beide voor de derde wedstrijd op rij te scoren, ook hadden ze verdedigend hun toegevoegde waarde.

 

ZVDO TRAKTEERT HET PUBLIEK (2019-10-12)

Gepubliceerd op: 13 oktober 2019

Een volle tribune. Dat beloofde een mooie wedstrijd te worden en dat werd het. Met een tactisch steekspel heeft ZVDO een 14-6 zege geboekt. Nuenen kwam zaterdag op bezoek in Andel en was voor ZVDO een onbekende tegenstander. Nuenen is afgelopen seizoen namelijk gedegradeerd uit een hogere klasse.

 

Pupil van de week, Claudia de Graaf, mocht de wedstrijdbal namens Iveco Schouten het water in gooien om de wedstrijd te laten beginnen. Meteen liet Nuenen zien hoe het zou gaan spelen. Met hun sterke midvoor wisten zij de wedstrijd te openen. De midvoor was de bepalende speler van de bezoekers. ZVDO wist door een tactische zet deze midvoor uit te schakelen. Na deze opening kwam ZVDO ook op het scorebord. Via Jan-Willem, Jelle en Adriaan wist ZVDO de voorsprong te nemen. De midvoor van Nuenen wist ook nog een gaatje te vinden en de eerste periode werd met 3-2 afgesloten.

ZVDO ZONDER PUNTEN HUISWAARTS (2019-10-05)

Gepubliceerd op: 7 oktober 2019

Met de wedstrijd van vorig seizoen tegen De Schelde nog vers in het achterhoofd – toen werd de winst in de laatste 20 seconden van de wedstrijd nog weggegeven – reisden de heren van ZVDO weer af via de A58, N62 en Westerscheldetunnel, om uiteindelijk in Terneuzen uit te komen. Deze wedstrijd had echter weinig tekenen van de wedstrijd van vorig seizoen. Er waren vooral overeenkomsten met de wedstrijd van vorige week. Ook dit keer moesten de heren het karwei klaren met maar 1 wisselspeler. Hierbij moet nog gezegd worden dat de vaste keeper ook verhinderd was en ZVDO een veldspeler moest opofferen om te keepen.

 

ZVDO moest dus haar energie goed verspreiden over vier perioden. Dat betekent dat je niet onnodig met je krachten moet smijten. Echter begon De Schelde wel fel aan de wedstrijd, daar zij wel vijf wisselspelers op de bank had zitten. De thuisploeg wist daardoor de voorsprong te pakken in de eerste periode. Met 4-2 achterstand in de eerste periode raakte ZVDO echter nog niet in paniek.

 

Waterpolo jeugd ZVDO’74 wint thriller (2019-10-05)

Gepubliceerd op: 7 oktober 2019

Het begin van de competitie was pittig voor de jeugd spelers van ZVDO, door te starten tegen de waarschijnlijk twee sterkste tegenstanders. Winst was in de derde wedstrijd dan ook nodig om de aansluiting te kunnen maken richting de bovenste regionen van de competitie in de eerste klasse zuid/west. Afgelopen zaterdag speelde de waterpolo jeugd van ZVDO dan ook een echte thriller in Oosterhout.

 

Voor de tweede wedstrijd achter elkaar kon coach Lou Goedel gebruik maken van een maximale selectie. De eerste periode ging de wedstrijd gelijk op, De Warande wist als thuis spelende club de score te openen. Captain Brian de Bode maakte binnen een minuut weer gelijk. Ondanks een gelijkmakende 2-2 van Noah Rochat moesten de bezoekers toch het tweede kwart in met een 3-2 achterstand. Keeper Niels Skledar bouwt overigens een reputatie op , een unieke prestatie in drie wedstrijden een strafworp tegen en nog steeds een schone goal.

 

In de tweede periode wist Mathé van Noorloos ZVDO weer op gelijke hoogte te brengen. Waarna Noah Rochat in de derde periode voor de tweede keer het netje wist te vinden en voor de eerste voorsprong wist te zorgen.

 

ZVDO GEEFT LANG TEGENSTAND (2019-09-28)

Gepubliceerd op: 29 september 2019

Zaterdag 28 september stond de eerste thuiswedstrijd op het programma van ZVDO. De eerste uitwedstrijd werd gewonnen, maar vooraf wisten de heren dat ze het tegen SWNZ uit Schijndel moeilijker gingen krijgen. Het team van ZVDO moest de wedstrijd gehavend aantreden. Door verschillende redenen waren een aantal spelers niet aanwezig en door ziekte waren ook een aantal spelers niet helemaal fit. Uiteindelijk waren er 2 wisselspelers, wat voor een waterpolowedstrijd niet veel is.

 

Nieuw dit jaar is dat bij thuiswedstrijden de pupil van de week aanwezig is. Deze week mocht Tim van Dijk de wedstrijdbal, die aangeboden is door De Makelaars Van Altena, het water in gooien voor de start van de wedstrijd. Ook mocht hij de warming-up en het inzwemmen met de heren meemaken. Nadat Tim de bal in het water gegooid had wist ZVDO de eerste periode goed tegenstand te bieden. ZVDO opende de score zelfs door een bekeken lobje. SWNZ nam daarna weer de voorsprong, maar ZVDO trok de stand telkens weer gelijk. Met nog 5 seconden op de klok wist SWNZ aan het einde van de eerste periode de 3-4 te maken.

 

Waterpolojeugd ZVDO’74 verliest van zich zelf (2019-09-14)

Gepubliceerd op: 16 september 2019

Zaterdag 14 september mocht de polo jeugd van ZVDO het opnemen in Roosendaal tegen het altijd sterke Hieronymus. Na een goede voorbereiding waren de verwachtingen hooggespannen om de uitgesproken ambitie waar te maken. Tevens wilden de wateratleten van ZVDO nog iets recht zetten na afgelopen jaar.

 

De jeugd liet direct zien dat dat ze mee konden komen. De eerste twee aanvallen waren voor ZVDO, als ook de eerste twee doel pogingen. Eén keer raakte Brian de Bode na aan geven van Jasper Hoornaar de lat, echter op het score bord stond het nog steeds 0-0.

 

Andersom was het bij de eerste aanval meteen raak, waardoor er tegen een achterstaand werd aangekeken. ZVDO had overigens nog steeds het beste van het spel. Snel bracht men de stand weer naar gelijke hoogte, Mathé van Noorloos zwom zich zelf vrij op de midvoor positie, de bal kwam te laat en moest naar buiten. Hij kreeg de bal daarna wel en roste de bal resoluut tegen het netje. Eerder wist Niels Skledar als keeper, alweer een strafworp te keren. Zijn reputatie als penaltykiller begint serieuze vormen aan te nemen in de zuidelijke zwembaden van de 1e klasse. Janne-Lynn Himpers had het eerste kwart veel pech door drie persoonlijke fouten was ze na 4 minuten uitgesloten van verdere deelname. Ze voelde zich schuldig naar het team en nam als een natuurlijke leider haar verantwoordelijkheid door publiekelijk sorry te zeggen. Lou Goudel nam stelling door haar in bescherming te nemen. In de kleedkamers zal hier komende week zeker op terug gekomen worden. Tevens was dit het kantelpunt in de wedstrijd, je kan geen waterpolo wedstrijd op hoog niveau spelen met maar 1 wissel op de bank, dit in combinatie met twee debuterende competitie  spelers.

 

ZVDO GOED UIT DE STARTBLOKKEN (2019-09-14)

Gepubliceerd op: 15 september 2019

Daar was hij dan weer: de eerste wedstrijd van seizoen 2019-2020. Altijd weer spannend. Hoe gaat het met de verschillende mutaties van het eerste herenteam van ZVDO? Zijn er wijzigingen bij de concurrenten? Wat kan er verwacht worden van de nieuwe teams in de klasse? Zomaar wat vragen die aan het begin van het seizoen naar boven komen. Op de eerste vraag heeft ZVDO al een antwoord proberen te krijgen door voorafgaand aan het seizoen een aantal oefenduels te spelen met buurverenigingen.

 

Afgelopen zaterdag ging het voor het echt tegen Lutra uit Helmond. Vanuit het verleden een lastige tegenstander, maar vorig seizoen heeft ZVDO deze tegenstander wel achter zich gehouden. Dat bleek ook nu het geval. Beide teams gingen gelijk op met doelpogingen, maar Seppe was scherp in de afronding, wat resulteerde in een 0-2 voorsprong voor ZVDO. Met nog 5 seconden op de klok kon Lutra nog net de aansluitingsgoal maken. Het eerste kwart werd afgesloten met 1-2.

 

Start seizoen 2019-2020

Gepubliceerd op: 19 augustus 2019

Het nieuwe binnenseizoen breekt al weer bijna aan, daarom de volgende informatie voor alle afdelingen.

Masters

De eerste binnentraining is op woensdag 4 september op de gebruikelijke tijd.

Polo

De eerste binnentraining is op dinsdag 3 september om 18.00 uur.

Zwemmen

De eerste binnentraining is op woensdag 4 september op de gebruikelijke tijd.

Landtraining

De landtraining is op maandag 19 augustus weer gestart.

ZVDO scheidsrechters actief tijdens NK

Gepubliceerd op: 2 juni 2019

ZVDO’74 scheidsrechters Emiel en John waren dit weekend actief tijdens het Nederlands Kampioenschap Waterpolo voor D jeugd in Leiden.

 

 

 

ZVDO’74 sluit seizoen goed af

Gepubliceerd op: 20 mei 2019

Afgelopen zaterdag stond voor de jeugd van Z.V.D.O.’74 de laatste swimkick-miniorenwedstrijd van het seizoen op het programma. Met veel persoonlijke records was het een mooie afsluiting van het zwemjaar van de jongste zwemmers.

Definitieve trainingstijden buitenbad en vakantie

Gepubliceerd op: 24 april 2019

Hieronder de definitieve trainingstijden voor het buitenbad.

POLO:

Laatste binnen training vrijdag 12 april.

Eerste buiten training woensdag 8 mei

Woensdag 20.00 – 21.00 selectie jeugd, dames en heren

Vrijdag 19.00 – 20.00 jeugd
Vrijdag 20.00 – 21.00 dames en heren

Van woensdag 24 juli tot en met vrijdag 16 augustus zijn er geen trainingen op de vrijdag. De trainingen op de woensdag gaan wel door.

De laatste training van het buitenseizoen is op vrijdag 30 augustus.

ZWEMMEN EN MASTERS:

Laatste binnen training jeugd en masters woensdag 24 april
Laatste binnen training selectie donderdag 25 april

Eerste buiten training voor alle zwemmers dinsdag 7 mei

Dinsdag 19.00 – 19.45 jeugd (de zwemmers die binnen op woensdagavond
trainen) en masters
Dinsdag 19.45 – 20.45 selectie (de zwemmers die binnen op donderdagavond
trainen)

Donderdag 19.00 – 19.45 jeugd (de zwemmers die binnen op woensdagavond
trainen) en masters
Donderdag 19.45 – 20.45 selectie (de zwemmers die binnen op
donderdagavond trainen)

Donderdag 30 mei geen training ivm hemelvaart

Van dinsdag 23 juli tot en met donderdag 15 augustus geen training ivm
vakantie

De laatste training van het buitenseizoen is op donderdag 29 augustus.

ZVDO SLUIT SEIZOEN AF MET GELIJKSPEL (2019-04-13)

Gepubliceerd op: 14 april 2019

ZVDO moest afgelopen zaterdag naar Helmond, om tegen Lutra te spelen, in de laatste wedstrijd van het seizoen. Er stond voor ZVDO niets meer op het spel. Ze waren veilig voor degradatie, echter als er gewonnen zou worden stegen de heren nog een plaatsje op de ranglijst. Dan zouden de heren zich belonen voor het goede spel in de tweede helft van de competitie.

 

Lutra, het team dat waarschijnlijk wel zal degraderen, begon scherp aan de wedstrijd. Iets feller dan ZVDO en dat was ook in de stand terug te zien. Door een aantal persoonlijke fouten aan de zijde van ZVDO en het alert reageren van Lutra kon de tegenstander een 4-1 voorsprong pakken.

 

De heren uit Andel raakten niet in paniek en herpakten zich in de tweede periode. Deze periode werd gewonnen door ZVDO met 3-0. De gebroeders Robertus wisten beide te scoren en ook Emiel wist vanaf zijn favoriete rechterkant het net te vinden. De kans van Emiel kwam mede tot stand door een goede zwemactie van jeugdspeler Geert van der Garde. Hiermee had ZVDO haar zaken weer op orde gebracht en was de stand weer gelijk getrokken.