nieuws

ZVDO SPEELT EEN STERKE WEDSTRIJD NA EERSTE PERIODE (2018-02-17)

Gepubliceerd op: 19 februari 2018

De heren van ZVDO moesten het afgelopen zaterdag, in een thuiswedstrijd, opnemen tegen RZ uit Roermond. RZ bezette de 6e plaats op de ranglijst. Als het kwartje de juiste kant op zou vallen, zouden er tegen deze tegenstander weldegelijk kansen liggen. In de uitwedstrijd werd tegen deze tegenstander een goede wedstrijd neergezet die maar net verloren ging.

WATERPOLOËRS ZVDO ’74 WEDEROM MET LEGE HANDEN (2018-01-27)

Gepubliceerd op: 28 januari 2018

Afgelopen zaterdag stond een thuiswedstrijd tegen het eerste van HZPC uit Horst op het programma. De tegenstander staat tweede in de competitie, en het leek dus een lastige wedstrijd te worden voor het thuisspelende team. Desondanks konden de mannen van ZVDO ’74 in het begin van de wedstrijd goed meekomen, en werden er aan beide kanten goede kansen gecreëerd. Ook de score liep in het begin gelijk op, en zo werd de eerste periode afgesloten met een 1-2 achterstand op het scorebord.

 

ZVDO pakt eerste thuis punten (2018-01-20)

Gepubliceerd op: 21 januari 2018

Zaterdag mochten de heren van ZVDO’74 een thuiswedstrijd spelen tegen TRB-RES uit Tilburg. De teams kennen elkaar van het vorige seizoen en dat gaf vertrouwen voor de heren uit Andel.

 

ZVDO opende de wedstrijd overtuigend door een snelle en beheerste goal van Seppe van der Wielen. Beide ploegen kregen vervolgens een aantal overtalsituaties waar alleen ZVDO er maar één van wist te benutten.
De tweede periode ging van start met een 2-0 voorsprong. Ook deze periode werd door ZVDO geopend met een doelpunt. TRB-RES wist halverwege de periode voor het eerst het net te vinden, maar ZVDO kwam 20 seconden later alweer met een antwoord. Deze periode werd afgesloten met een 4-1 voorsprong.

 

ZVDO KAN NIET STUNTEN (2018-01-13)

Gepubliceerd op: 15 januari 2018

ZVDO heeft afgelopen zaterdag niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen koploper van de competitie Hellas-Glana. Eerder dit seizoen werd een uitwedstrijd in Sittard gespeeld tegen deze tegenstander. De wedstrijd werd toen met 15-6 verloren. De mannen van ZVDO wisten dus dat deze thuiswedstrijd moeilijk zou worden.

 

De eerste periode werd er dan ook met een beetje een afwachtende instelling gespeeld. Dit om niet al vroeg in de wedstrijd tegen een grote achterstand aan te kijken. Dit bleek goed te werken. ZVDO kon in het begin goed bijblijven. Hellas-Glana opende de score, maar ZVDO had hier snel een antwoord op door de 1-1 te maken. Hellas-Glana zette met 2 snelle aanvallen de score op 1-3. Door een man-meer situatie goed uit te spelen kon ZVDO toch weer de aansluiting vinden: 2-3. Vervolgens maakte Hellas-Glana ook een man-meer situatie af en was het verschil weer 2 punten. ZVDO kreeg met nog 20 seconden op de klok een uitgelezen mogelijkheid om het gat weer te verkleinen naar 1 punt. Helaas faalde ZVDO en de contra-aanval werd door Hellas-Glana wel afgemaakt, waardoor de stand op 2-5 werd gezet.

 

WATERPOLOËRS ZVDO ’74 SLUITEN KALENDERJAAR AF MET EEN OVERWINNING (2017-12-16)

Gepubliceerd op: 18 december 2017

Afgelopen zaterdag stond een uitwedstrijd tegen Aegir in Eindhoven op het programma. Dit is een ploeg die vorig jaar samen met ZVDO ’74 is gepromoveerd, waardoor beide ploegen elkaar goed kenden en aan elkaar gewaagd waren.

 

In de eerste periode hielden de heren van ZVDO het tempo hoog, en al snel wist Arie Stuij uit een contra-aanval de wedstrijd open te breken en de 0-1 op het scorebord te zetten. Aegir kon in het begin niet goed mee komen met het tempo van ZVDO ‘74, en zodoende stond het aan het einde van de eerste periode 0-3 voor de mannen uit Andel.

Aangepaste trainingen rondom de feestdagen

Gepubliceerd op: 14 december 2017

Vanwege de kerstvakantie en jaarwisseling vallen er enkele trainingen uit.

 

De zwemmers trainen dit jaar voor het laatst op zaterdag 23 december. Op donderdag 4 januari worden de trainingen weer hervat voor de zwemmers die normaal ook op donderdag zwemmen. De zwemmers die normaal op woensdag avond trainen hebben hun eerste training weer op zaterdag 6 januari.

 

De masters trainen voor het laatst op zaterdag 23 december en hervatten de trainingen weer op woensdag 3 januari.

 

De polo traint voor het laatst op vrijdag 29 december, maar dan van 19.00 uur tot 21.00 uur. Op woensdag 3 januari is er op de gebruikelijke tijd training. Op vrijdag 5 januari is het trainen van 19.00 uur tot 21.00 uur. Hierna zijn alle trainingen weer op de gebruikelijke tijden.

 

Maandag 18 december is de laatste landtraining van het jaar. Op maandag 8 januari hervatten we de landtrainingen weer.

ZVDO’74 GRIJPT NAAST DE PUNTEN (2017-12-9)

Gepubliceerd op: 13 december 2017

Zaterdag 9 december zijn de heren van ZVDO’74 afgereisd naar Helmond om het daar op te nemen tegen de heren van Lutra. Op papier leek dit een spannende wedstrijd te worden, en dat werd het ook.

 

Waar de voorgaande wedstrijden te afwachtend werd gestart, opende ZVDO sterk en wist al snel op een 0-2 voorsprong te komen. Het was ook gelijk duidelijk dat beide scheidsrechters wisten waar ze mee bezig waren. Het tempo lag hoog en bij beide partijen leek de verdediging lekker te draaien. Lutra wist nog wel twee maal te scoren tegen nog een van ZVDO wat de eerste periode met een 2-3 voorsprong afsloot.

Nieuwe Caps voor Heren 1

Gepubliceerd op: 26 november 2017

Iets later dan gepland, maar hier zijn ze dan eindelijk. Heren 1 heeft nieuwe caps. Gekregen van een een gulle gever. Namens Heren 1 en ZVDO’74 bedankt.

 

 

 

ZVDO KNOKT ZICH TERUG IN DE WEDSTRIJD (2017-11-25)

Gepubliceerd op: 26 november 2017

Enkele jaren geleden was het dè derby van het seizoen: ZVDO – AquAmigos. De oudere spelers kunnen zich dit nog goed herinneren, maar de laatste jaren kwamen deze teams in een andere klasse uit. Dit seizoen stond de wedstrijd weer op het programma. ZVDO ontving afgelopen zaterdag AquAmigos uit Waalwijk. Het zwembad in Andel was volgestroomd met supporters van zowel ZVDO als AquAmigos. De sfeer zat er goed in. Maar van een echte derby leek in het begin van de wedstrijd geen sprake. AquAmigos begon scherp aan de wedstrijd en met enkele snelle uitbraken kwamen zij op een 0-5 voorsprong. Aan het einde van de eerste periode kon ZVDO enigszins iets terug doen waardoor de stand op 1-5 kwam.

Heren ZVDO’74 incasseren (2017-11-18)

Gepubliceerd op: 22 november 2017

De heren van ZVDO’74 mochten zaterdag afreizen naar Sittard voor een wedstrijd tegen de huidige nummer 1 van de competitie, Hellas-Glana. Dit beloofde een zware wedstrijd te worden en zo geschiedde.
Na ruim 1 minuut speeltijd hadden de heren al twee strafworpen tegen, die ook genadeloos afgemaakt werden. De mannen van Hellas-Glana wilde laten zien dat ze dit jaar voor het kampioenschap spelen en het tempo lag dan ook erg hoog. ZVDO’74 kon het tempo goed bijhouden, maar verloren het op reactiesnelheid. Emiel Goedel wist voor ZVDO toch nog het doel te vinden en de eerste periode werd afgesloten met een 4-1 achterstand.

ZVDO’74 SINDS LANGE TIJD AFGEDROOGD (2017-11-11)

Gepubliceerd op: 12 november 2017

Zoals de titel al doet vermoeden heeft het herenteam van ZVDO een moeilijke zaterdagmiddag gehad. Waar eerdere wedstrijden goed tegenstand kon worden geboden en om de winst gespeeld werd, werd deze wedstrijd kansloos verloren. Op het programma stond een thuiswedstrijd tegen De Rog uit Weert. Deze tegenstander bezet de tweede plaats in de competitie. De mannen uit Andel waren dus gewaarschuwd.

 

De wedstrijd ging van start in een hoog tempo. De mannen van De Rog lieten meteen merken dat zij de betere ploeg van deze middag zouden zijn. Al na 4 minuten keken de heren van ZVDO tegen een achterstand aan van 1-5. ZVDO gaf zich niet gewonnen aangezien de wedstrijd nog lang was. Ze konden nog enigszins iets terug doen, maar verder dan een stand van 3-6 kwamen ze niet. Met deze stand werd de eerste periode afgesloten.

 

ZVDO ’74 VERLIEST NIPT IN TERNEUZEN (2017-11-04)

Gepubliceerd op: 7 november 2017

Afgelopen zaterdag stond een uitwedstrijd in Terneuzen op het programma, tegen het eerste van De Schelde. Op papier een wedstrijd waarin het zeker mogelijk was om punten te pakken. Gedreven om de eerste punten van het seizoen te pakken, reisden de mannen van ZVDO ’74 naar Zeeland af.

De eerste periode tastten beide ploegen elkaar voorzichtig af en moest het spel duidelijk nog op gang komen. Er waren aan beide kanten uitsluitingen, maar deze werden niet goed afgemaakt. Pas vlak voor het einde van de eerste periode werd een uitsluiting aan de kant van ZVDO ’74 door de tegenstander afgemaakt en gingen de mannen van ZVDO met een 0-1 achterstand de eerste rust in.