nieuws

Vakantieoverzicht Zwemmen

Gepubliceerd op: 26 juni 2018

Nadat er meerder keren is gevraagd naar de vakantie van het zwemseizoen, hierbij de data:

Donderdag 12 juli is de laatste training van het huidige seizoen.

Dit wordt opgevolgd met een vakantie die loopt over week 29 t/m 32.

Om vervolgens weer te kunnen beginnen op dinsdag 14 augustus.

Als laatste gaan we dan nog op woensdag 5 september weer voor het eerst binnen zwemmen.

Minioren ZVDO’74 sluiten seizoen af

Gepubliceerd op: 11 juni 2018

Afgelopen weekend stond voor de minioren van Z.V.D.O.’74 de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Niet zomaar een wedstrijd, maar de minioren finales. Hieraan mogen de snelste 18 kinderen van Brabant meedoen. Voor Z.V.D.O.’74 hadden 5 zwemmers zich geplaatst.

Indeling zwemmen buitenseizoen 2018

Gepubliceerd op: 3 mei 2018

Buitenseizoen 2018

Dinsdag & Donderdag

Trainingstijd Baan 1 Baan 2 Baan 3 Baan 4 Baan 5 Baan 6

Dinsdag & Donderdag

19:00 – 19:45

11 Roan van Dijk

07 Danique van Zante

11 Stan Dammers

10 Rhomy Oppenhuizen

10 Marit van Driel

08 Carmen Jansen

Waterpolo

07 Doortje Temminck Tuinstra

06 Nienke Meewis

05 Jord Hooghiemstra

03 Lilas Takesch

02 Niels Struik

01 Nellie Khachatrjan

 

10 Bjurn Versteeg

09 Aiden van Lieshout

08 Finn van Driel

07 Joy Roza

11 Benthe Versteeg

10 Sepp Hooghiemstra

09 Bissan Takesh

08 Froukje van Mersbergen

Dinsdag & Donderdag

19:45 – 20:45

06 Sanne van Lith

06 Julia Kant

04 Britte Kant

04 Ronja van Lith

02 Sarah Boogaard

06 Jet Kamphuis

05 Gabriel van Lieshout

05 Jens Westerlaken

04 Bart de Fijter

03 Lisette Groenendijk

02 Mitchell van der Mooren

01 Harber den Hartog

99 Lisanne van Giessen

94 Arnold Bok

93 Petri Velthuis

92 Robina Hoegee

85 Gert Jan den Dekker

00 Yulian Oppenhuizen

00 Jetse Brienen

00 Benjamin van Leeuwen

99 Jeffrey van der Mooren

99 Sven Westerlaken

96 Bastiaan van Muyden

04 Femke van Breugel

02 Danine Besselink

02 Marit Westerlaken

00 Tessa den Dekker

97 Renske den Dekker

95 Kelly Hoegee

95 Daphne Timmermans

09 Maud Vervoorn

09 Thijn Oudshoorn

08 Frederique Smits

08 Carmen Jansen

08 Marith de Fijter

07 Thijs Colijn

06 Rianne Tameris

Dinsdag & Donderdag

20:45 – 21:30

Masters Masters Masters

Masters

Masters Masters

Succesvol optreden in Luxemburg

Gepubliceerd op: 26 april 2018

Op zaterdag 21 en zondag 22 april heeft Zwem- en polovereniging den Otter (ZVDO’74) haar seizoen afgesloten in Luxemburg. Aan de 33e Challenge International de Ville d’Ettelbruck deden totaal negentien clubs mee. ZVDO’74 was een van de twee Nederlandse clubs die hieraan deelnam met achttien deelnemers. In de voorrondes van deze wedstrijd werd er 100 keer individueel gestart en driemaal met een estafetteteam. Maar liefst zeven deelnemers wisten totaal veertien individuele finalestartplaatsen te behalen. Met 43 persoonlijke records (pr’s), drie clubrecords en een zevental ZVDO-deelnemers aan de finales die vier podiumplekken behaalden, kijkt ZVDO’74 terug op een buitengewoon succesvol zwemweekend.

 

ZVDO'74 Finalisten

ZVDO’74 SLUIT SEIZOEN POSITIEF AF (2018-04-21)

Gepubliceerd op: 23 april 2018

Afgelopen zaterdag heeft ZVDO de laatste wedstrijd van dit seizoen gespeeld. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen TRB-RES in Tilburg. ZVDO reisde af met een gewijzigde samenstelling. Door afwezigheid van speler-coach en 2 andere belangrijke spelers, moest het team aangevuld worden met 2 spelers van het tweede team van ZVDO. Eerder dit seizoen werd van TRB-RES gewonnen, maar ook met een gewijzigde samenstelling moesten de punten mee naar huis genomen zien te worden. Plaatsvervangend coach Eric van Houwelingen benadrukte voor de wedstrijd nog maar eens dat het belangrijk was om dit lastige seizoen met winst af te sluiten.

 

In de eerste periode was de opening voor TRB-RES. ZVDO raakte niet meteen in paniek en wist bij te blijven. De eerste periode werd afgesloten met een stand van 2-1.

 

De tweede periode liet ZVDO zien wat het kan. Door doelpunten van Emiel, Jelle en Hanno wist ZVDO de 2-1 achterstand om te zetten in een 2-4 voorsprong. Verdedigend had ZVDO het goed voor elkaar en TRB-RES wist keeper Rob niet te passeren.

ZVDO’74 nog geen einde seizoen

Gepubliceerd op: 15 april 2018

In de strijd tegen degradatie kregen de heren van ZVDO een van de andere degradatie kandidaten op bezoek, Aegir uit Eindhoven. In de laatste onderlinge wedstrijd werd het 5-7 in het voordeel van ZVDO.

 

De eerste periode ging vlot van start, maar aan beide kanten kon de aanval niet worden afgerond. Pas na 5 minuten speeltijd (in een periode die 6 minuten duurt) wist Aegir de openingstreffer te maken. Direct daarna kwam ZVDO met een antwoord, maar het was toch Aegir die in de laatste seconde aan het langste eind trok.

 

ZVDO ’74 LEGT HET NET AF IN SPANNENDE WEDSTRIJD (2018-04-07)

Gepubliceerd op: 8 april 2018

Afgelopen zaterdag traden de waterpoloërs uit Andel aan tegen het eerste team uit Helmond. De ploegen nemen de 8e en 9e plaats in op de ranglijst, en de vorige wedstrijd in Helmond werd nipt verloren. Al met al beloofde het dus een spannende en belangrijke wedstrijd te worden.

 

De belangen waren groot voor beide teams, en beide ploegen starten dan ook fel en gedreven aan de wedstrijd. ZVDO ’74 begon goed aan de wedstrijd, en wisten een 3-1 voorsprong op het scorebord te zetten. Op de laatste seconde van het eerste kwartje kwamen de mannen uit Helmond nog tot scoren, waardoor beide ploegen de eerste rust in gingen met een 3-2 stand op het bord.

 

Trainingen en vakantie

Gepubliceerd op: 31 maart 2018

Beste leden,

Hierbij belangrijke informatie over de trainingen en vakantie’s de komende tijd.

 

Zwemmen:
De laatste binnentraining is op donderdag 26 april.
De eerste week van mei houden we vakantie.
Dinsdag 8 mei is de eerste training na de vakantie, vanaf dan trainen we in het buitenbad.
Donderdag 10 mei is het geen trainen ivm Hemelvaartsdag.
Donderdag 12 juli is de laatste training voor de zomervakantie. We houden 4 weken vakantie en op dinsdag 14 augustus hervatten we de trainingen in het buitenbad.

 

Polo:
De laatste binnen training is op vrijdag 20 april.
De eerste buitentraining is op woensdag 9 mei.
Vrijdag 13 juli is de laatste training voor de zomervakantie. We houden 4 weken vakantie en op woensdag 15 augustus hervatten we de trainingen in het buitenbad. Vanaf woensdag 5 september trainen we weer binnen.

 

ZVDO’74 KOMT NIET IN HUN SPEL (2018-03-24)

Gepubliceerd op: 25 maart 2018

ZVDO moest afgelopen zaterdag aantreden tegen AquAmigos in Waalwijk. Na de wedstrijd in Andel, eerder dit seizoen, wist AquAmigos de punten mee naar Waalwijk te nemen. Het werd toen 6-9. Een stand die mogelijkheden bood om er in Waalwijk een spannende wedstrijd van te maken.

De wedstrijd begon met snelle aanvallen van beide ploegen. AquAmigos probeerde met snelle combinaties door de verdediging van ZVDO heen te komen. De verdediging lag echter goed en kon de aanvallen pareren. AquAmigos kon de score wel openen, maar ZVDO wist te antwoorden door een mooie actie van Seppe van der Wielen. Beide ploegen wisten nog meerdere keren het doel te vinden in de eerste periode, die afgesloten werd met 4-3 voorsprong voor AguAmigos.

Dubieus doelpunt nekt ZVDO (2018-03-09)

Gepubliceerd op: 11 maart 2018

De heren van ZVDO hebben het afgelopen vrijdagavond in Weert opgenomen tegen De Rog. Gezien de wedstrijd in Andel, eerder dit seizoen tegen deze tegenstander, zou het een lastige wedstrijd worden. Die wedstrijd werd namelijk kansloos verloren met 7-19. ZVDO wilde zeker geen herhaling van deze eindstand en dat lieten ze vrijdag ook zien.

 

De opening was voor ZVDO en kwam door 2 keer een overtal-situatie op een verdienstelijke 0-2 voorsprong. De Rog combineerde veel, maar de verdediging van ZVDO lag goed. Toch kon De Rog nog 2 keer een opening in de verdediging vinden en de stand gelijk trekken: 2-2.

 

De tweede periode lag het tempo net zo hoog als de eerste periode. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en gaven elkaar weinig ruimte. De diverse overtal-situaties werden door beide ploegen niet afgerond. De Rog kreeg het, zoals ook in de eerste periode, voor elkaar om tweemaal het net te vinden. Gelukkig kon 6 seconden voor het rustsignaal de aansluitingstreffer door ZVDO gemaakt worden, waardoor er gerust werd met een stand van 4-3.

 

Tot de helft van de derde periode kon ZVDO goed meekomen met De Rog, die de derde plaats in het kampioenschap inneemt. De stand was op dat moment 5-4. Op dat moment maakte De Rog een doelpunt wat volgens ZVDO ten onrechte goedgekeurd werd. Daarna bleek De Rog het gaatje te kunnen slaan. ZVDO kreeg de bal niet meer in het doel en De Rog wist nog 3 keer te scoren.

 

Periode 4 werd in gegaan met een stand van 8-4. De Rog kon in deze periode uitlopen naar een stand van 11-5, wat ook de eindstand werd. ZVDO heeft zich wederom, net als voorgaande wedstrijden, van de goede kant laten zien met mooi waterpolo. Dit geeft vertrouwen voor de aankomende wedstrijden.

 

Zaterdag 24 maart neemt ZVDO het op, in een uitwedstrijd, tegen het eerste team van AquAmigos uit Waalwijk.

WATERPOLOËRS ZVDO ’74 PAKKEN BELANGRIJKE PUNTEN (2017-03-03)

Gepubliceerd op: 11 maart 2018

Afgelopen zaterdag stond een belangrijke wedstrijd op het programma voor de waterpoloërs uit Andel. In de strijd om lijfsbehoud in de competitie moesten er punten gepakt worden en tegen de tegenstanders uit Terneuzen, De Schelde, was dit mogelijk.

 

De heren van ZVDO ’74 begonnen scherp en gedreven aan de wedstrijd en creëerden goede kansen om de openingsscore op het bord te zetten. Desondanks waren het de heren uit Terneuzen die het eerste doelpunt van de wedstrijd maakten uit een overtalsituatie. Dit herhaalden zij één minuut later, waardoor er al snel tegen een 0-2 achterstand werd aangekeken. Kort daarop lukte het aanvoerder Arie Stuij om het eerste doelpunt van ZVDO ’74 te maken, waardoor er gerust werd met een 1-2 achterstand na de eerste periode.

 

Minioren ZVDO’74 sluiten zwemseizoen goed af

Gepubliceerd op: 11 maart 2018

Zaterdag 10-03-2017 stond de laatste minioren-swimkick wedstrijd voor ZVDO’74 op het programma. De vorm van de vorige wedstijd was nog goed te zien en veel persoonlijke records werden gezwommen.