nieuws

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering dinsdag 16 april 2024 met statuten wijziging

Gepubliceerd op: 5 april 2024

Beste leden en ouder van jeugdleden,

We nodigen jullie van harte voor de Algemene Ledenvergaderingen die gehouden wordt op dinsdag 16 april om 19:30 uur in Hervormd Centrum De Ark te Andel. Bijgaande de agenda.

Op de agenda staat het wijzigen van de statuten. Het voorstel tref je ook aan als bijlage. Het voorstel tot wijziging ligt ook woordelijk ter inzage bij onze penningmeester Peter Brienen, Dokter Esseveldlaan 23 in Andel.

 

Uitnodiging ALV 2024

240116 02. Akte statutenwijziging vereniging – Concept 24-01-2024

ZVDO ’74 bestaat 50 jaar en nodigt ook oud-leden uit!

Gepubliceerd op: 5 april 2024

Dit jaar bestaat ZVDO ’74 uit Wijk en Aalburg 50 jaar en dat moet gevierd worden. Gedurende het jaar worden verschillende jubileumactiviteiten georganiseerd, zoals de zwemclinic met sportersontbijt van afgelopen februari. Op de achtergrond is de jubileumcommissie weer druk bezig met de volgende activiteiten: de zwemmarathon op 1 juni en een feestavond met BBQ op 31 augustus. De officiële uitnodiging volgt nog, maar alle leden en oud-leden kunnen de datum alvast noteren. Beide activiteiten zullen plaatsvinden in Zwembad Aqua Altena in Andel. Meer informatie volgt via de social media kanalen en de website van ZVDO ’74 (zvdo74.nl).

 

Competitie Ronde 2 ✌🏼🔥

Gepubliceerd op: 12 november 2023

Vandaag stonden onze selectiezwemmers aan de start van de tweede competitie van dit seizoen in de A-klasse 🏆
Iedereen is er weer 100% voor gegaan en er zijn mooie tijden neergezet 🤩
Hoogtepunt waren wel de 2 nieuwe clubrecords van Lisanne van Giessen & Bart de Fijter op de 200 meter schoolslag 💪🏼💪🏼 We zijn weer onwijs trots op onze zwemmers en kijken uit naar de volgende wedstrijd 💪🏼

Nog iets leuks, vandaag stonden we aan de start in onze nieuwe clubkleding, geleverd en bedrukt door
Intersport Oosterhout, bedankt! 💛🖤

Bingo 2024!

Gepubliceerd op: 10 november 2023

Op 6 januari staat de jaarlijkse gezellige bingo weer op het programma! We zien jullie graag in de Bubeclu in Wijk en Aalburg.

Goede start miniorenwedstrijd voor Z.V.D.O.’74

Gepubliceerd op: 10 oktober 2023

Afgelopen zaterdag werd in AquaAltena de eerste ronde van de miniorenwedstrijd gezwommen. Deze wedstrijd wordt gezwommen met de Biesboschzwemmers, De Warande en Bijtelskil. De jeugd van Z.V.D.O.’74 liet mooie tijden zien en verbeterde veel persoonlijke records.
De jongste kinderen zwommen deze middag maar liefst drie keer. Bij de jongens wisten Friso Tankens, Jordan Hoppener, Rodin Schouten en Aron Stuij alle vier een medaille te halen. Dit nadat ze mooie tijden hadden gezwommen op de 25m rugcrawl, schoolslag en borstcrawl. Ook de meiden Chloë Treffers en Kaylana Bareille zwommen goede tijden. Kaylana wist hierbij een bronzen medaille te veroveren op de 25m borstcrawl.

Voor de meiden geboren in 2014 of 2015 stond de 100m vrije slag op het programma. Een zwaardere afstand die ze nog nooit hadden gezwommen. Op deze afstand was het goud voor Christina van Hemert en het brons voor Eva Straver. Ook Lynn Vos, Puk Kamphuis, Elynn den Dekker, Vienne Hannink, Aniek Tankens en Rhodé Schouten zwommen een mooie 100m vrije slag. Ze hadden hier ook hard voor getraind. Dit nadat ze allen op de 50m rugcrawl hun beste tijden verbeterden. Rhodé deed dit met maar liefst 16 seconden. Aaron van Giessen volgde haar voorbeeld door 7 seconden van zijn beste tijd op de 50m rugcrawl af te zwemmen.
Joris de Fijter zwom zijn 2e wedstrijd ooit. Op de 50m schoolslag verbeterde hij zijn tijd van de vorige wedstrijd met ruim 14 seconden. Op dezelfde afstand wist Thara de Fijter in een mooie race naar het goud toe te zwemmen.

Op de dubbele afstand, de 100m schoolslag, maakten Eva van Leeuwen en Esmee Oudshoorn er een spannende strijd van. Na een sterke race, waar ze allebei hard voor hadden getraind, wist Eva met 1 honderdste verschil te winnen.

Ariana Shahidi zwom haar eerste wedstrijd ooit. Ze zwom erg netjes en wist een mooie tijd neer te zetten op de 50m rugcrawl. Op dezelfde afstand was het goud voor Elianne Tankens bij de meiden en voor Kyran Verbeek bij de jongens. Sebastian Jannichsen wist op deze afstand zijn persoonlijk record te evenaren.

De oudste kinderen zwommen de 100m schoolslag en 100m rugcrawl. Bjurn Versteeg, Roan van Dijk, Roan Schouten, Luuk van Dalen, Benthe Versteeg, Olivia Jannichsen en Merel Verkade zwommen allemaal een persoonlijk record, of kwam in de buurt van hun persoonlijk record. Thijs Colijn zwom een dik persoonlijk record op de 50m vrije slag. Hierbij zwom hij voor het eerst onder de 29 seconden. Ook Maud Vervoorn wist op dezelfde afstand 2 seconden van haar tijd af te halen.

KAMP 2023

Gepubliceerd op: 9 april 2023

Op 2 en 3 juni 2023 staat ons kamp weer op de planning!
Net als vorig jaar houden we het kamp op Park Veldzicht.
Het thema voor dit jaar is: BEACHPARTY!

Opnieuw een overwinning voor ZVDO’74

Gepubliceerd op: 26 maart 2023

Zaterdag 25 maart is het eerste team van ZVDO’74 naar Schijndel gegaan. Weliswaar was coach Hans Bak er niet bij, Lou Goedel als vervanger en Noah Rochat als assistent coach, zouden het team leiden. Bij de laatste ontmoeting waren de drie punten voor SWNZ. Daarbij heeft ZVDO’74 nooit gewonnen in het zwembad waar de strijd gestreden zou worden. Maar Schijndel bedriegt niet altijd. En de Andelse heren waren gebrand om te winnen.

De eerste periode begon met balbezit voor ZVDO’74. Tussen twee verdedigers door kon Jelle Sterkenburg de mooie assist vanaf de zijkant van Jan-Willem Vaneker ontvangen. De 1-0 werd snel de kop ingedrukt door SWNZ en de gelijkmaker was na 18 seconden een feit. De scheidsrechters hielden het kort in het bad en dat lieten ze snel blijken. Ondanks de strakgetrokken teugels konden beide ploegen nog één keer het net vinden.

Met 2-2 ging de tweede periode van start. Na 19 seconden maakte Mathé van Noorloos de 2-3. SWNZ kwam wederom snel terug en oversteeg zelfs in de score. Na een dubbele uitsluiting lagen beide ploegen voor 20 seconden met een man minder in het water. Een ad rem reagerend ZVDO’74 maakte van afstand snel de 4-4. De vooralsnog gelijke stand gaf Lou Goedel de aanzet om de heren nog eens goed aan te spreken. Geblesseerde Noah Rochat attendeerde de ploeg erop dat er een gat gecreëerd moest worden. Arie Stuij liet als aanvoerder zien hoe dat moest en maakte de 4-5. Nog twee keer, onder andere door een fraai doelpunt van Emiel Goedel, eindigde de derde periode in een iets comfortabelere 4-7.

De laatste periode zouden de maartse buien gaan regeren. Met het gerommel van onweer boven het hoofd werden de ploegen alleen maar strijdlustiger. Casper Robertus verzilverde een strafworp. SWNZ deed precies hetzelfde. Hierdoor was de stand 5-8 en nog niets was zeker. Mathé van Noorloos en Jelle Sterkenburg kruisten elkaar in de aanval. De ontstane wirwar bij de gastploeg gaf de Andelse heren ruimte en de 5-9 verscheen op het analoge scorebord. Als donder bij heldere hemel werd de wedstrijd stilgelegd door de technische staf. Het onweer was te gevaarlijk voor de elektronische apparatuur. Na een korte pauze gingen de heren weer de strijd met elkaar aan. Mathé van Noorloos had de focus goed te pakken. Drie keer wist hij te scoren na de stillegging. In totaal heeft hij zes keer voor ZVDO’74 gescoord. Een eindelijke zegen van 5-12 bracht de heren uit Andel weer drie punten.

Mooie afsluiting zwemseizoen jeugd Z.V.D.O.’74

Gepubliceerd op: 26 maart 2023

Voor de jongere zwemmers van ZVDO’74 stond afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd op het programma. Samen met Bijtelskil uit Sleeuwijk en De Vennen uit Dongen werd de Driekamp wedstrijd gezwommen in AquaAltena. Tijdens deze Driekamp werden er mooie tijden gezwommen. We kijken dan ook terug op een geslaagd zwemseizoen.

De jongste kinderen mochten beginnen met 50m schoolslag. Bij de jongens wist Aaron van Giessen naar het goud te zwemmen en was het brons voor Friso Tankens. Allebei wisten ze een mooie eerste tijd te zwemmen. Ook de meiden Kaylana Bareille, Lize Wiersma, Rhodé Schouten, Lynn Vos en Eva Straver wisten allemaal een mooie eerste tijd neer te zetten. Hierbij was het goud voor Eva en het brons voor Lynn. Het zilver was voor Elynn den Dekker. Zij had deze afstand al wel eens eerder gezwommen en verbeterde haar tijd met 14 seconden.

De meiden geboren in 2013-2014 zwommen 50m vrije slag. Best een moeilijke afstand maar Vienne Hannink, Thara de Fijter, Aniek Tankens, Esmee Oudshoorn en Eva van Leeuwen lieten zien dat ze hier goed voor getraind hadden. Eva mocht daarbij het brons ophalen. Een grote tijdsverbetering was er voor Puk Kamphuis. Ze wist wel 4 seconden van haar tijd af te halen. De nummer één van deze afstand, Christina van Hemert, volgde haar voorbeeld en verbeterde haar tijd met 13 seconden.

Stan Dammers en Roan van Dijk zwommen de dubbele afstand, namelijk de 100m vrije slag. Stan wist hierbij 7 seconden van zijn tijd af te halen, goed voor een zilveren medaille. Roan deed dit dunnetjes over door wel 13 seconden van zijn tijd af te halen. Hij mocht het brons ophalen. Ook bij de meiden waren er mooie tijden op deze afstand. Olivia Jannichsen, Tessa Verbeek, Ella Timmermans en Elianne Tankens zwommen de 100m vrije slag voor het eerst. Allemaal wisten ze een mooie tijd neer te zetten. Benthe Versteeg wist haar tijd met 3 seconden te verbeteren. Dit leverde haar een zilveren medaille op. Broer Bjurn Versteeg werd 2e op dezelfde afstand na een mooi persoonlijk record van 8 seconden. Ook Merel Verkade wist 7 seconden van haar tijd af te halen. Hiermee werd ze 1e. Maud Vervoorn evenaarde haar beste tijd op de 100m rugcrawl en de 50m schoolslag. Op de 50m schoolslag wist Roan Schouten zijn tijd te verbeteren met 5 seconden.

Ook de selectie- en masterszwemmers namen deel aan deze wedstijd. Op de 200m schoolslag maakten Pim Loef en Martin Westerlaken er een spannende strijd van. Hoewel de winst voor Pim was, wisten beiden heren een mooie eerste tijd neer te zetten. De dames volgden hun voorbeeld en Naomi Alberts en Teunita Tankens zwommen een mooie race. Selectiezwemmers Nienke Mewis, Jochem van Bergeijk en Jens Westerlaken evenaarden hun beste tijden op deze afstand.
Op de 100m rugcrawl regende het persoonlijke records bij onze selectiezwemmers. Sanne van Lith, Jet Kamphuis, Mitchell van der Mooren, Renske den Dekker en Tessa den Dekker verbeterden allen dik hun beste tijd.

Onder luide aanmoediging werden de laatste estafettes gezwommen. Een mooie afsluiting van de wedstrijd. Voor de selectiezwemmers staan er nog twee wedstrijden op het programma. Op 15 en 16 april wordt er afgereisd naar Luxemburg. De week erna staat de laatste nationale competitie op het programma.

Z.V.D.O.’74 zwemt Miniorenfinales

Gepubliceerd op: 12 maart 2023

Afgelopen zaterdag nam ZVDO’74 deel aan de Miniorenfinales in Oosterhout. De 24 beste zwemmers van Brabant van elke leeftijd mochten hieraan deelnemen. Voor ZVDO’74 verschenen er 6 zwemmers aan de start.

Stan Dammers mocht de spits afbijten. Hij zwom deze middag de 200m vrije slag. Na een mooie race verbeterde hij zijn tijd met 10 seconde. Dit was goed voor een mooie 8ste plaats.

Vervolgens was het de beurt aan de oudste meiden die meezwommen. Elianne Tankens, Eva van Leeuwen & Christina van Hemert startten op de 100m schoolslag. Allen wisten ze een dik persoonlijk record te zwemmen. Eva en Christina zwommen ook de nog de 100m vrije slag. Christina zwom een klein persoonlijk record en wist hierdoor op een knappe 7e plaats te eindigen. Eva kwam in de buurt van haar beste tijd. Dit wist ze te herhalen op de 50m rugcrawl.

De jongste zwemster, Eva Straver mocht ook starten op de 50m rugcrawl. Hoewel ze een jaar jonger was dan de rest, liet ze zien dat ze prima mee kon draaien. In een knappe race zwom ze wel 8 seconden van haar tijd af.

Als laatste mocht Samuël de Waal het water induiken. Op de 50m vrije slag verpulverde hij zijn persoonlijk record met maar liefst 22 seconden.
De zwemmers en coaches kijken terug op een geslaagde wedstrijd. De zwemmers zijn een mooie ervaring rijker. De volgende wedstrijd voor de zwemmers van ZVDO’74 staat gepland op 25 maart. Dan wordt in AquaAltena de laatste Driekamp wedstrijd van het jaar gezwommen

ZVDO’74 via ruime overwinning naar de derde plaats

Gepubliceerd op: 6 maart 2023

Zaterdag mocht pupil van de week Jesra Duijzer de door Hartman Metaaltechniek gesponsorde wedstrijdbal te water laten. Met het eerste startsignaal was de wedstrijd voor de waterpoloërs uit Andel geopend. Ze zouden het opnemen tegen Thalassa uit Geldrop. Deze ploeg bezit de laatste plek in de competitie, maar de heren van ZVDO’74 weten dat een wedstrijd alle kanten op kan gaan. Thalassa kwam de eerste periode goed op gang en maakte twee doelpunten. De thuisploeg had meer moeite met aanvallen opzetten of het afmaken lukte niet. Alleen aanvoerder Arie Stuij kon scoren.

Met 1-2 ging de tweede periode in. Beginnend met een strafworp in het voordeel voor ZVDO’74 maakte Mathé van Noorloos hem keurig af. Een tweede strafworp werd daarentegen niet goed afgemaakt. Jan-Willem Vaneker kon nog wel verder scoren voor ZVDO’74 net als Emiel Goedel. De gastploeg beet van zich af. Ze wisten gaten in de verdediging te vinden en scoorden twee keer.

Met 7-4 ging de derde periode van start. Emiel Goedel opende weliswaar de score, maar Thalassa ging er gelijk overheen door twee keer het net te vinden. Na een time-out aangevraagd te hebben en met een man meer in het water, ging Thalassa voor hun derde goal deze periode. Echter kwam Mathé van Noorloos zó hoog uit het water dat hij een pass wist te onderscheppen. Met wat fraaie tikken kon hij de goed keepende Corné van der Zouwen aanspelen. Voor de zoveelste keer legt Corné de bal keurig in de handen van de uitgebroken speler Jan-Willem Vanker. Hij scoorde en het werd 10-6. Thalassa kroop nog dichtbij door de 10-7 te maken.

De laatste periode wilde de thuisploeg toch echt uitlopen qua score, maar dan moest er wel wat veranderen. De man die hiervoor het startsein gaf was Mark van Dijk. Samen met twee medespelers snelde hij zich naar het doel van de tegenstander. Keurig lag hij voor het doel en maakte zijn eerste doelpunt bij de heren 1. Mark van Dijk gaf de rest moed en Jelle Sterkenburg wist twee keer te scoren, nadat hij in de eerste periodes veel kansen liet liggen. Nogmaals wist Jelle te scoren na een mooie assist van Arie Stuij. Jeroen Robertus gooide de wedstrijd op slot met een tikbal en de wedstrijd eindigde met 17-7. Een mooie overwinning voor ZVDO’74 welke de heren naar de derde positie brengt.

Competitie ronde 3 🟡⚫️

Gepubliceerd op: 31 januari 2023

Afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor de 3e competitie wedstrijd van dit seizoen!

De afgelopen maanden is er veel op 200 meter snelheid getraind, want voor bijna alle zwemmers stond deze afstand op het programma. Dat de trainingen gewerkt hebben blijkt wel uit de fantastische tijden die zijn gezwommen door al onze selectiezwemmers! 💪🏼💪🏼
We zijn dan ook weer super trots op onze hele competitie ploeg 💛🖤

Afsluitend stonden er nog 2 spannende estafettes op het programma voor onze oudste Heren en Dames. Onder luid gejuich wisten beiden teams ook hier de winst te pakken! 🥇🥇

Op naar volgende week zaterdag, voor de driekamp in Andel waar zowel jeugd, selectie en onze masterzwemmers aan de start zullen staan.

Grote Clubactie 2022

Gepubliceerd op: 23 november 2022

💓 DANK!! 💓

Wauw wat een prachtig bedrag hebben we opgehaald tijdens de Grote Clubactie. De Activiteiten Commissie wil jullie bedanken voor de goede inzet 💥

Tim van Berchum wist de meeste lootjes te verkopen, wel 42! 💪🏼

Ook iedereen die lootjes heeft gekocht willen we natuurlijk bedanken. Nu hopen dat er mooie prijzen op gaan vallen! 🤞🏼🤞🏼