nieuws

KAMP 2023

Gepubliceerd op: 9 april 2023

Op 2 en 3 juni 2023 staat ons kamp weer op de planning!
Net als vorig jaar houden we het kamp op Park Veldzicht.
Het thema voor dit jaar is: BEACHPARTY!

Uitnodiging Algemene Leden Vergadering 2023

Gepubliceerd op: 27 maart 2023

Beste leden,

Hierbij ontvangen jullie de uitnodiging voor de ALV van 2023.

De Algemene Ledenvergadering wordt gehouden op dinsdag 18 april in Hervormd Centrum De Ark, Burgemeester van der Schansstraat 51 te Andel.

Uitnodiging ALV 2023 1.0

Opnieuw een overwinning voor ZVDO’74

Gepubliceerd op: 26 maart 2023

Zaterdag 25 maart is het eerste team van ZVDO’74 naar Schijndel gegaan. Weliswaar was coach Hans Bak er niet bij, Lou Goedel als vervanger en Noah Rochat als assistent coach, zouden het team leiden. Bij de laatste ontmoeting waren de drie punten voor SWNZ. Daarbij heeft ZVDO’74 nooit gewonnen in het zwembad waar de strijd gestreden zou worden. Maar Schijndel bedriegt niet altijd. En de Andelse heren waren gebrand om te winnen.

De eerste periode begon met balbezit voor ZVDO’74. Tussen twee verdedigers door kon Jelle Sterkenburg de mooie assist vanaf de zijkant van Jan-Willem Vaneker ontvangen. De 1-0 werd snel de kop ingedrukt door SWNZ en de gelijkmaker was na 18 seconden een feit. De scheidsrechters hielden het kort in het bad en dat lieten ze snel blijken. Ondanks de strakgetrokken teugels konden beide ploegen nog één keer het net vinden.

Met 2-2 ging de tweede periode van start. Na 19 seconden maakte Mathé van Noorloos de 2-3. SWNZ kwam wederom snel terug en oversteeg zelfs in de score. Na een dubbele uitsluiting lagen beide ploegen voor 20 seconden met een man minder in het water. Een ad rem reagerend ZVDO’74 maakte van afstand snel de 4-4. De vooralsnog gelijke stand gaf Lou Goedel de aanzet om de heren nog eens goed aan te spreken. Geblesseerde Noah Rochat attendeerde de ploeg erop dat er een gat gecreëerd moest worden. Arie Stuij liet als aanvoerder zien hoe dat moest en maakte de 4-5. Nog twee keer, onder andere door een fraai doelpunt van Emiel Goedel, eindigde de derde periode in een iets comfortabelere 4-7.

De laatste periode zouden de maartse buien gaan regeren. Met het gerommel van onweer boven het hoofd werden de ploegen alleen maar strijdlustiger. Casper Robertus verzilverde een strafworp. SWNZ deed precies hetzelfde. Hierdoor was de stand 5-8 en nog niets was zeker. Mathé van Noorloos en Jelle Sterkenburg kruisten elkaar in de aanval. De ontstane wirwar bij de gastploeg gaf de Andelse heren ruimte en de 5-9 verscheen op het analoge scorebord. Als donder bij heldere hemel werd de wedstrijd stilgelegd door de technische staf. Het onweer was te gevaarlijk voor de elektronische apparatuur. Na een korte pauze gingen de heren weer de strijd met elkaar aan. Mathé van Noorloos had de focus goed te pakken. Drie keer wist hij te scoren na de stillegging. In totaal heeft hij zes keer voor ZVDO’74 gescoord. Een eindelijke zegen van 5-12 bracht de heren uit Andel weer drie punten.

Mooie afsluiting zwemseizoen jeugd Z.V.D.O.’74

Gepubliceerd op: 26 maart 2023

Voor de jongere zwemmers van ZVDO’74 stond afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd op het programma. Samen met Bijtelskil uit Sleeuwijk en De Vennen uit Dongen werd de Driekamp wedstrijd gezwommen in AquaAltena. Tijdens deze Driekamp werden er mooie tijden gezwommen. We kijken dan ook terug op een geslaagd zwemseizoen.

De jongste kinderen mochten beginnen met 50m schoolslag. Bij de jongens wist Aaron van Giessen naar het goud te zwemmen en was het brons voor Friso Tankens. Allebei wisten ze een mooie eerste tijd te zwemmen. Ook de meiden Kaylana Bareille, Lize Wiersma, Rhodé Schouten, Lynn Vos en Eva Straver wisten allemaal een mooie eerste tijd neer te zetten. Hierbij was het goud voor Eva en het brons voor Lynn. Het zilver was voor Elynn den Dekker. Zij had deze afstand al wel eens eerder gezwommen en verbeterde haar tijd met 14 seconden.

De meiden geboren in 2013-2014 zwommen 50m vrije slag. Best een moeilijke afstand maar Vienne Hannink, Thara de Fijter, Aniek Tankens, Esmee Oudshoorn en Eva van Leeuwen lieten zien dat ze hier goed voor getraind hadden. Eva mocht daarbij het brons ophalen. Een grote tijdsverbetering was er voor Puk Kamphuis. Ze wist wel 4 seconden van haar tijd af te halen. De nummer één van deze afstand, Christina van Hemert, volgde haar voorbeeld en verbeterde haar tijd met 13 seconden.

Stan Dammers en Roan van Dijk zwommen de dubbele afstand, namelijk de 100m vrije slag. Stan wist hierbij 7 seconden van zijn tijd af te halen, goed voor een zilveren medaille. Roan deed dit dunnetjes over door wel 13 seconden van zijn tijd af te halen. Hij mocht het brons ophalen. Ook bij de meiden waren er mooie tijden op deze afstand. Olivia Jannichsen, Tessa Verbeek, Ella Timmermans en Elianne Tankens zwommen de 100m vrije slag voor het eerst. Allemaal wisten ze een mooie tijd neer te zetten. Benthe Versteeg wist haar tijd met 3 seconden te verbeteren. Dit leverde haar een zilveren medaille op. Broer Bjurn Versteeg werd 2e op dezelfde afstand na een mooi persoonlijk record van 8 seconden. Ook Merel Verkade wist 7 seconden van haar tijd af te halen. Hiermee werd ze 1e. Maud Vervoorn evenaarde haar beste tijd op de 100m rugcrawl en de 50m schoolslag. Op de 50m schoolslag wist Roan Schouten zijn tijd te verbeteren met 5 seconden.

Ook de selectie- en masterszwemmers namen deel aan deze wedstijd. Op de 200m schoolslag maakten Pim Loef en Martin Westerlaken er een spannende strijd van. Hoewel de winst voor Pim was, wisten beiden heren een mooie eerste tijd neer te zetten. De dames volgden hun voorbeeld en Naomi Alberts en Teunita Tankens zwommen een mooie race. Selectiezwemmers Nienke Mewis, Jochem van Bergeijk en Jens Westerlaken evenaarden hun beste tijden op deze afstand.
Op de 100m rugcrawl regende het persoonlijke records bij onze selectiezwemmers. Sanne van Lith, Jet Kamphuis, Mitchell van der Mooren, Renske den Dekker en Tessa den Dekker verbeterden allen dik hun beste tijd.

Onder luide aanmoediging werden de laatste estafettes gezwommen. Een mooie afsluiting van de wedstrijd. Voor de selectiezwemmers staan er nog twee wedstrijden op het programma. Op 15 en 16 april wordt er afgereisd naar Luxemburg. De week erna staat de laatste nationale competitie op het programma.

Z.V.D.O.’74 zwemt Miniorenfinales

Gepubliceerd op: 12 maart 2023

Afgelopen zaterdag nam ZVDO’74 deel aan de Miniorenfinales in Oosterhout. De 24 beste zwemmers van Brabant van elke leeftijd mochten hieraan deelnemen. Voor ZVDO’74 verschenen er 6 zwemmers aan de start.

Stan Dammers mocht de spits afbijten. Hij zwom deze middag de 200m vrije slag. Na een mooie race verbeterde hij zijn tijd met 10 seconde. Dit was goed voor een mooie 8ste plaats.

Vervolgens was het de beurt aan de oudste meiden die meezwommen. Elianne Tankens, Eva van Leeuwen & Christina van Hemert startten op de 100m schoolslag. Allen wisten ze een dik persoonlijk record te zwemmen. Eva en Christina zwommen ook de nog de 100m vrije slag. Christina zwom een klein persoonlijk record en wist hierdoor op een knappe 7e plaats te eindigen. Eva kwam in de buurt van haar beste tijd. Dit wist ze te herhalen op de 50m rugcrawl.

De jongste zwemster, Eva Straver mocht ook starten op de 50m rugcrawl. Hoewel ze een jaar jonger was dan de rest, liet ze zien dat ze prima mee kon draaien. In een knappe race zwom ze wel 8 seconden van haar tijd af.

Als laatste mocht Samuël de Waal het water induiken. Op de 50m vrije slag verpulverde hij zijn persoonlijk record met maar liefst 22 seconden.
De zwemmers en coaches kijken terug op een geslaagde wedstrijd. De zwemmers zijn een mooie ervaring rijker. De volgende wedstrijd voor de zwemmers van ZVDO’74 staat gepland op 25 maart. Dan wordt in AquaAltena de laatste Driekamp wedstrijd van het jaar gezwommen

ZVDO’74 via ruime overwinning naar de derde plaats

Gepubliceerd op: 6 maart 2023

Zaterdag mocht pupil van de week Jesra Duijzer de door Hartman Metaaltechniek gesponsorde wedstrijdbal te water laten. Met het eerste startsignaal was de wedstrijd voor de waterpoloërs uit Andel geopend. Ze zouden het opnemen tegen Thalassa uit Geldrop. Deze ploeg bezit de laatste plek in de competitie, maar de heren van ZVDO’74 weten dat een wedstrijd alle kanten op kan gaan. Thalassa kwam de eerste periode goed op gang en maakte twee doelpunten. De thuisploeg had meer moeite met aanvallen opzetten of het afmaken lukte niet. Alleen aanvoerder Arie Stuij kon scoren.

Met 1-2 ging de tweede periode in. Beginnend met een strafworp in het voordeel voor ZVDO’74 maakte Mathé van Noorloos hem keurig af. Een tweede strafworp werd daarentegen niet goed afgemaakt. Jan-Willem Vaneker kon nog wel verder scoren voor ZVDO’74 net als Emiel Goedel. De gastploeg beet van zich af. Ze wisten gaten in de verdediging te vinden en scoorden twee keer.

Met 7-4 ging de derde periode van start. Emiel Goedel opende weliswaar de score, maar Thalassa ging er gelijk overheen door twee keer het net te vinden. Na een time-out aangevraagd te hebben en met een man meer in het water, ging Thalassa voor hun derde goal deze periode. Echter kwam Mathé van Noorloos zó hoog uit het water dat hij een pass wist te onderscheppen. Met wat fraaie tikken kon hij de goed keepende Corné van der Zouwen aanspelen. Voor de zoveelste keer legt Corné de bal keurig in de handen van de uitgebroken speler Jan-Willem Vanker. Hij scoorde en het werd 10-6. Thalassa kroop nog dichtbij door de 10-7 te maken.

De laatste periode wilde de thuisploeg toch echt uitlopen qua score, maar dan moest er wel wat veranderen. De man die hiervoor het startsein gaf was Mark van Dijk. Samen met twee medespelers snelde hij zich naar het doel van de tegenstander. Keurig lag hij voor het doel en maakte zijn eerste doelpunt bij de heren 1. Mark van Dijk gaf de rest moed en Jelle Sterkenburg wist twee keer te scoren, nadat hij in de eerste periodes veel kansen liet liggen. Nogmaals wist Jelle te scoren na een mooie assist van Arie Stuij. Jeroen Robertus gooide de wedstrijd op slot met een tikbal en de wedstrijd eindigde met 17-7. Een mooie overwinning voor ZVDO’74 welke de heren naar de derde positie brengt.

Competitie ronde 3 🟡⚫️

Gepubliceerd op: 31 januari 2023

Afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor de 3e competitie wedstrijd van dit seizoen!

De afgelopen maanden is er veel op 200 meter snelheid getraind, want voor bijna alle zwemmers stond deze afstand op het programma. Dat de trainingen gewerkt hebben blijkt wel uit de fantastische tijden die zijn gezwommen door al onze selectiezwemmers! 💪🏼💪🏼
We zijn dan ook weer super trots op onze hele competitie ploeg 💛🖤

Afsluitend stonden er nog 2 spannende estafettes op het programma voor onze oudste Heren en Dames. Onder luid gejuich wisten beiden teams ook hier de winst te pakken! 🥇🥇

Op naar volgende week zaterdag, voor de driekamp in Andel waar zowel jeugd, selectie en onze masterzwemmers aan de start zullen staan.

Grote Clubactie 2022

Gepubliceerd op: 23 november 2022

💓 DANK!! 💓

Wauw wat een prachtig bedrag hebben we opgehaald tijdens de Grote Clubactie. De Activiteiten Commissie wil jullie bedanken voor de goede inzet 💥

Tim van Berchum wist de meeste lootjes te verkopen, wel 42! 💪🏼

Ook iedereen die lootjes heeft gekocht willen we natuurlijk bedanken. Nu hopen dat er mooie prijzen op gaan vallen! 🤞🏼🤞🏼

Waterpolo Mix Toernooi 2022

Gepubliceerd op: 29 oktober 2022

We hebben mega genoten van een geslaagde middag en avond bij het Waterpolo Mix Toernooi 2022. Wij hopen jullie ook! Na spannende poulewedstrijden, halve finales en de finale ging team PSVjeugd/ZVDO masters er met de winst vandoor! 🥇 Team Voorhamer Ketsplaat werd 2e en het team van Fine-oak 3e.
Tot volgend jaar!! 🤽🏼‍♀️

Jeugd Z.V.D.O.’74 blijft goede zwemresultaten tonen

Gepubliceerd op: 16 mei 2022

Afgelopen zaterdag zwommen de minioren en junioren van Z.V.D.O.’74 een zwemwedstrijd in  AquaAltena. De goede vorm van 2 weken geleden werd doorgezet en 12 medailles werden mee naar huis genomen.

De wedstrijd werd afgetrapt door de jongens minioren 5 en 6. Stan Dammers, Bjurn Versteeg en Lucas Colijn verbeterden hun beste tijd op de 100m rugslag. Lucas wist maar liefst 37 seconde van zijn tijd af te zwemmen. Dezelfde afstand werd voor het eerst gezwommen door Kaïn Kraaijeveld. Hij liet zien dat hij goed getraind had op de keerpunten en zette een mooie tijd neer. Het goud was er voor Stan, brons voor Lucas.

Daarna werd de 200m vrije slag gezwommen door Merel Verkade en Benthe Versteeg. Beide wisten een mooi persoonlijk record te zwemmen. Ook wisten ze allebei een medaille te halen. Merel werd 2e en Benthe werd 3e.

Hierna gingen de jongste meisjes te water. Op de 50m vrije slag waren er grote tijdsverbeteringen voor Esmee Oudshoorn, Puk kamphuis en Liva van Klinken. Elynn den Dekker en Vienne Hannink wisten beiden zelfs 11 seconde van hun tijd af te zwemmen. Op de 25m schoolslag sprintte Christina van Hemert naar het goud. Op dezelfde afstand was het brons voor Malou Monshouwer.

Goud was er voor Olivia Jannichsen op de 25m vlinderslag. Ook wist ze op de 50m vrije slag 7 seconde van haar tijd af te zwemmen. Op dezelfde afstand haalde Tijn Naaijen eveneens 7 seconde van zijn beste tijd. Jamie van Drunen wist ook een persoonlijk record te zwemmen.

Een deel van de senioren zwom de 200m vrije slag. Thijn Oudshoorn, Anne Donkersloot, Nienke Mewis, Hanna de Graaf en Thijs Colijn verbeterden allemaal ruimschoots hun beste tijd. Anne haalde zelfs 46 seconde van haar tijd af.

Daarnaast stond de 50m vrije slag op het programma voor de rest van de senioren. Jens Westerlaken wist voor het eerst onder de 28 seconde te zwemmen. Sanne van Lith bleef niet achter en kwam voor het eerst onder de 30 seconde. Luuk van Dalen wist zijn tijd met 5 seconde te verbeteren. De andere tijdsverbeteringen waren voor Jochem van Bergeijk, Maud Vervoorn, Rhomy Oppenhuizen en Cato Kamphuis.

Aankomende vrijdag reist de selectie van ZVDO’74 af naar Luxemburg om deel te nemen aan een internationale wedstrijd in Ettelbruck. Op 21 mei staat de laatste wedstrijd van het seizoen op de planning.

 

Koninklijk lintje Linda Oppenhuizen

Gepubliceerd op: 26 april 2022

Een hele bijzondere dag voor één van onze vrijwilligers vandaag! 🧡🧡

Linda Oppenhuizen ontving vandaag een koninklijk lintje en is nu lid van de orde van Oranje Nassau!

Ruim 20 jaar heeft Linda zich ingezet voor ZVDO’74, onder meer als bestuurslid, official en coördinator. Zonder haar had onze vereniging nooit geweest wat het nu is.

Bedankt Linda voor al je inzet deze vele jaren! 💛🖤

Onder de 11 KAMPIOEN!

Gepubliceerd op: 25 april 2022

Zaterdag was het een drukke dag in Optisport AquaAltena. De selectie ploeg wist goed te presteren bij de laatste competitie met handhaving in de A-klasse 🤩
Bij de laatste waterpolowedstrijden draaide het vooral om 1 ding: onder de 11 werd officieel KAMPIOEN! 🏆🏆 Gefeliciteerd namens alle leden en het bestuur!