nieuws

Waterpolo Mixtoernooi 2017

Gepubliceerd op: 2 juli 2017

Zaterdag 1 juli was de 2e editie van het waterpolomixtoernooi in AquaAltena na vele eerdere edities in zwembad Veldzicht. Vorig jaar gingen we van start in het buitenbad en moesten we wegens het onweer halverwege naar binnen. Dit jaar zijn we vanwege het frisse weer maar gelijk binnen begonnen.

 

Uiteindelijk hadden 10 ploegen zich ingeschreven met aansprekende namen zoals The Oldies, Nog nooit gestrand, Aardbeienplukkers 1 & 2, Stuij Hoveniers, Water watjes, Tsunami, Katerpolo Danoontje en Yolo Waterpolo. De ploegen mochten maximaal ui 3 waterpoloërs bestaan zodat het merendeel van de ploeg uit niet waterpoloërs zou bestaan.

 

Voor een filmpje van het toernooi klik hier.

 

Rabobank Clubkas Campagne 2017

Gepubliceerd op: 6 mei 2017

rabobank-banner
Met de Rabobank Clubkas Campagne steunt de Rabobank verenigingen en stichtingen in Altena. Leden van Rabobank Altena ontvangen begin mei vijf stemmen. Elke stem is geld waard. Steun jij onze club? Stem dan op ons! Dit kan van 9 tot en met 22 mei op rabobank.nl/altena.
 
Bedankt!

Marie-Louise neemt afscheid als trainster

Gepubliceerd op: 29 april 2017

 

Onze trainster Marie-Louise van Noorloos gaf vanmorgen haar laatste training. Dit is niet onopgemerkt voorbij gegaan, want ze werd verrast door de jongste zwemmers van onze club. Eén voor één kwamen ze met een bloem aangelopen. Met het prachtige boeket bedanken we Marie-Louise voor haar inzet bij de minioren de afgelopen jaren!

Baanindeling buitenbad 2017

Gepubliceerd op: 28 april 2017

De baanindelingen van het aankomend buitenseizoen (2017) zijn hier te vinden. (onderaan de pagina)

Internationaal succes voor ZVDO’74

Gepubliceerd op: 24 april 2017

 

Zwemvereniging den Otter (ZVDO’74) heeft in het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 april traditiegetrouw deelgenomen aan de Challenge International de Ville d’Ettelbruck te Luxemburg. Dit internationale zwemtoernooi is het grootste 25 meterbad toernooi in Luxemburg waar onder andere drievoudig Olympiër Raphaël Stacchiotti aan deelneemt. ZVDO’74 ging met een afvaardiging van negentien zwemmers naar Luxemburg en behaalde vijf medailles en noteerde bijna 50 persoonlijke records.

Trainingen en vakantie

Gepubliceerd op: 18 april 2017

Beste leden,

Hierbij belangrijke informatie over de trainingen en vakantie’s de komende tijd.

Zwemmen:
Zaterdag 22 april is het geen trainen.
De laatste binnen training is op donderdag 27 april.
De eerste week van mei houden we vakantie.
Dinsdag 9 mei is de eerste training na de vakantie, vanaf dan trainen we in het buitenbad.
Donderdag25 mei is het geen trainen.
Donderdag 13 juli is de laatste training voor de zomervakantie. We houden 4 weken vakantie en op dinsdag 15 augustus hervatten we de trainingen in het buitenbad.

Polo:
Zaterdag 28 april is het geen trainen.
De laatste binnen training is op woensdag 26 april.
De eerste buitentraining i s op dinsdag 10 mei.
Vrijdag 14 juli is de laatste training voor de zomervakantie. We houden 4 weken vakantie en op woendsdag 16 augustus hervatten we de trainingen in het buitenbad.

ZVDO SPOELT KATER WEG MET MONSTERZEGE

Gepubliceerd op: 9 april 2017

Na de teleurstellende nederlaag van vorige week heeft ZVDO het kampioenschap op indrukwekkende wijze afgesloten. Vorige week kon na de nederlaag alsnog het kampioenschap gevierd worden, omdat de directe concurrent ook punten verspeelde. Maar om na een nederlaag kampioen te worden, gaf toch een apart gevoel.

 

Op het programma stond nog één uitwedstrijd. ZVDO is afgelopen zaterdag afgereisd naar Vlissingen om te laten zien dat ze terecht kampioen zijn. Daarnaast wilden de heren ook het seizoen in stijl afsluiten, om met een goed gevoel naar de eerste klasse te gaan.

 

Voor De Zeeuwse Kust stond er echter niets meer op het spel. Ze waren al veilig voor degradatie en konden met winst ook niet meer klimmen in het klassement. Dit was te merken in de wedstrijd. De heren van ZVDO wisten elkaar in het water goed te vinden in de aanval. Daarnaast kon elke aanval van De Zeeuwse Kust afgeslagen worden. De eerste periode wist de kampioen af te sluiten met een 3-0 winst.

 

ZVDO TOCH KAMPIOEN

Gepubliceerd op: 3 april 2017

In Andel stroomden afgelopen zaterdag de tribunes vol om te zien hoe ZVDO het kampioenschap in de wacht zou slepen in een wedstrijd tegen De Dokkelaers. De wedstrijd zou gewonnen moeten worden om kampioen te worden, met daarna nog één speelronde te gaan. Aangezien er de laatste speelronde een uitwedstrijd in Vlissingen op het programma staat, was het een ideaal scenario om het kampioenschap zaterdag al in Andel, met de eigen aanhang, in de wacht te slepen en te vieren. Het bleek echter een andere avond te worden dan gehoopt.

 

ZVDO WINT CRUCIAAL DUEL

Gepubliceerd op: 26 maart 2017

Na een week zonder wedstrijd stond er afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma. De heren van ZVDO moesten op bezoek bij Aegir in Eindhoven. Aegir bezet de derde plaats op de ranglijst. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen werd verloren van dit team. ZVDO had daardoor enige revanchegevoelens.

ZVDO REKENT OPNIEUW AF MET DE BRUINVIS

Gepubliceerd op: 12 maart 2017

Waar eerder dit seizoen de uitwedstrijd gewonnen werd, heeft ZVDO nu ook de thuiswedstrijd tegen De Bruinvis uit Terneuzen weten te winnen. Deze thuiswedstrijd werd gespeeld voor een volle tribune met enthousiaste supporters van ZVDO. ZVDO heeft er voor gezorgd dat het publiek een spannende wedstrijd te zien kreeg.

ZVDO HOUDT DE WEDSTRIJD SPANNEND

Gepubliceerd op: 8 maart 2017

 

ZVDO heeft afgelopen zaterdag tegen het tweede team van DIO een moeilijke uitwedstrijd gehad. Gezien de stand op de ranglijst had het een eenvoudige wedstrijd moeten zijn voor de heren uit Andel. ZVDO voert namelijk de ranglijst aan en DIO bezet de 9e plaats.

 

In de eerste periode kon ZVDO de wedstrijd controleren en 2 doelpunten maken. Daartegenover kon DIO de keeper van ZVDO niet passeren. Wel was al in de eerste periode duidelijk dat het vizier niet op scherp stond bij ZVDO. Diverse kansen werden gemist of niet goed uitgespeeld. Dit was niet goed voor het zelfvertrouwen van de spelers.

ZVDO SPEELT NIET GROOTS, MAAR WINT WEL

Gepubliceerd op: 20 februari 2017

In november hebben de heren van ZVDO een thuiswedstrijd gespeeld tegen het tweede team van De Schelde uit Terneuzen. Er werd toen vrij gemakkelijk gewonnen. Afgelopen zaterdag moest er afgereisd worden naar Terneuzen. ZVDO nam zich voor om, na deze lange reis, de punten mee naar huis te nemen.