Na een goede reeks voor de winterstop, hebben de mannen uit Andel na de winterstop moeite om het goede ritme te vinden. Zaterdag werd er gespeeld tegen het minder geachte team Nuenen uit de gelijknamige plaats. Eerder werd deze tweestrijd in Andel met duidelijke cijfers gewonnen. Na de mindere wedstrijd een week geleden, kon ZVDO tegen deze tegenstander weer laten zien wat het kon. Niets bleek minder waar.

 

De eerste periode verliep volgens plan. Zorgen dat de verdediging op orde is en vanuit daar de aanval zoeken. Toch wist Nuenen de score te openen met een overtal situatie. ZVDO liet zich voorin ook zien, wat resulteerde in een overtal situatie en een strafworp. Helaas bleek dit nog niet voldoende voor het eerste doelpunt van ZVDO.

 

Het tweede kwart verliep exact hetzelfde. 1 doelpunt voor Nuenen, maar geen voor ZVDO. Dat ZVDO de bal niet in het net kreeg ging bij de mannen in de koppies zitten. Dit hadden ze namelijk nog nooit meegemaakt. Wat ze ook probeerden. Soms speelden de heren te passief en te afwachtend, op andere momenten werden er zwemacties tegelijk gedaan, waardoor men elkaar in de weg zwom.

 

In de derde periode ging het iets beter. ZVDO vond het net en kwam terug tot 3-2. Nog niets aan de hand zou je zeggen, maar het bleef voor ZVDO bij die twee doelpunten. In de vierde periode wist Nuenen nog uit te lopen naar een eindstand van 5-2. Verdedigend lag het goed bij ZVDO, maar dat het zelf maar 2 doelpunten wist te maken is wel een dieptepunt. ZVDO speelde het grootste deel van de wedstrijd helaas tegen zichzelf.

 

ZVDO gaat zich weer proberen te herpakken en treedt volgende week aan tegen het goede en ervaren HZPC, in AquaAltena om 18.45 uur. ZVDO speelt normaal gesproken erg sterk tegen sterkere tegenstanders. Hopelijk gebeurt dat volgende week ook en komt het zelfvertrouwen wat terug.