Nadat twee weken geleden de wedstrijd terecht verloren ging in en tegen de sportieve tegenstander Breda, barstte afgelopen weekend het waterpologeweld weer los in Andel. De jeugdploeg herpakte zich tegen de Warande uit Oosterhout en ging na het (incidentele?) verlies weer gewoon door met winnen.

 

ZVDO nam snel de voorsprong in deze wedstrijd. De Warande weigerde de mindere ploeg te zijn. Hierdoor kreeg het publiek waar voor zijn geld op de in het seizoen door steeds drukker wordende tribunes van AquaAltena. ZVDO opende de score Noah Rochat gaf een assist op Mathé door eerst zijn directe tegenstander te passeren, hierdoor werd de 1-0 gemaakt.
Even later kreeg Lisa Leijendekker haar moment. Ze zwom goed door naar een kansrijke positie. De tegenstander kon niet anders dan een overtreding maken, hierdoor kreeg ZVDO een strafworp mee. Coach Lou Goedel had vooraf op dit bewegen gehamerd. De spelers voerde dit goed uit met als resultaat drie strafworpen mee. De wedstrijd werd uiteindelijk overtuigend gewonnen met 8-5.

 

Debuut
Noa van Rijswijk maakte haar debuut in deze ploeg en streed verdienstelijk mee. Noah Rochat haalde een heel hoog niveau en speelde wellicht zijn beste wedstrijd van het seizoen. Hij scoorde mooie goals en blokte verdedigend tot frustratie van de tegenstander enkele kogels van schoten. De Dijk van Altena had reddingen die, getoond op een sportgala, niet zouden misstaan. Sietze Leijendekker speelde met zijn truckendoos open en blijft groeien in zijn spel.

 

Het kampioenschap is naar alle waarschijnlijkheid door het verlies tegen Breda niet meer mogelijk.
Maar met de winst van afgelopen zaterdag staat de jeugd heel stevig op de tweede plaats.
Komende zaterdag reizen zij Terneuzen waar ze het op mogen nemen tegen de Schelde, een ploeg die de laatste weken goed spel en resultaten laat zien.