Zaterdag 18 januari stond voor de minioren en junioren van Z.V.D.O.’74 de eerste wedstrijd op het programma. Deze wedstrijd werd gezwommen in het Caribabad in Gorinchem en zorgde voor veel persoonlijke records.

Elianne Tankens was de eerste die van Z.V.D.O.’74 aan de start mocht verschijnen. Na een mooie race op de 25m vrije slag mocht ze de zilveren medaille op gaan halen.

Jamie van Drunen en Kaïn Kraaijeveld zwommen pas hun tweede wedstrijd en moesten voor het eerst 50m schoolslag. Ze lieten zien dat ze dit prima konden en wonnen zelfs een gouden en bronzen medaille. Roan van Dijk wist op de zelfde afstand zijn tijd met maar liefst 15 seconde te verbeteren. Roan wist zijn tijd op de 25m vrije slag ook nog eens met 5 seconde te verbeteren. Dit was goed voor een 3e plaats. Imke Stout moest dezelfde afstanden zwemmen. Na een mooie tijd op de 50m schoolslag, wist ze op de 25m vrije slag naar het zilver te zwemmen.

 

Voor Jurre Stout was het zijn eerste wedstrijd. Zijn goede tijden op de 50m schoolslag en de 100m vrije slag waren goed voor 2 bronzen medailles. Cato Kamphuis zwom voor het eerst 100m vrije slag. Na een sterke race wist ze een mooie tijd neer te zetten.

 

Thijn Oudshoorn en Maud Vervoorn zwommen allebei voor het eerst 400m vrije slag. Een zware en lange afstand. Beide wisten ze een mooie tijd neer te zetten die ook nog goed was voor een medaille. Hiernaast verbeterden ze op de 100m wisselslag allebei hun persoonlijk record.

 

Flinke tijdsverbeteringen waren er voor Carmen Jansen, Frederiek Smits en Marith de Fijter op de 200m wisselslag. Voor Carmen en Frederiek betekende dat een gouden en zilveren medaille. Ook op de 100m schoolslag wisten Carmen en Marith hun persoonlijk record aan te scherpen. Ook Doortje Temminck Tuinsta wist op de 100m schoolslag haar tijd te verbeteren. Dit met wel 15 seconde. Anne Donkersloot en Froukje van Mersbergen zwommen de 200m wisselslag en de 100m schoolslag voor het eerst. Ze zetten hier mooie tijden neer.

 

De grootste tijdsverbetering bij de jongens kwam op naam van Stan Dammers. Nadat hij op de 100m rugslag al 12 seconde van zijn tijd af zwom, waren het er op de 50m vlinderslag 19. Dit was ook goed voor twee gouden medailles. Bjurn Versteeg deed niet onder. Hij verbeterde zijn tijd op de 100m rugslag met 7 seconde en de 50m vlinderslag met 5. Goed voor een zilveren en bronzen medaille.

 

Rhomy Oppenhuizen zorgde voor de grootste tijdsverbetering bij de meisjes. Op de 100m wisselslag haalde ze 24 seconde van haar beste tijd. Ook op de 100m schoolslag zette ze een mooie tijd neer. Op beide afstanden werd ze ook nog eens 1e. Merel Verkade zwom 100m wisselslag voor het eerst. Na goede keerpunten zette ze een mooie tijd neer. Benthe Versteeg had nog nooit eerder 100m schoolslag gezwommen. Ook zij zette hier een mooie tijd neer.

 

Voor de meisjes junioren 2 en ouder stond de 100m rugslag en de 100m vrije slag op het programma. Sanne van Lith, Hanna de Graaf en Rianne Tameris wisten hun eigen tijden te evenaren. Een mooie tijdsverbetering van 5 seconde op de 100m rugslag was er voor Nienke Meeuwis. Ook Julia Kant wist hierop een mooi persoonlijk record te zwemmen. Jet Kamphuis wist na een tijdsverbetering op de 100m rugslag ook een tijdsverbetering op de 100m vrije slag te halen.

 

Ook voor Gabriël van Lieshout en Jens Westerlaken stonden deze afstanden op het programma. Gabriël wist een persoonlijk record te zwemmen op de 100m rugslag. Op de 100m vrije slag wist hij in een sterke race naar het brons te zwemmen. Jens verbeterde zijn tijd op de 100m vrije slag met ruim een seconde.

 

De zwemmers van Z.V.D.O.’74 hebben nu een tijdje rust. 14 maart zal de selectie strijden om plek 6 in de landelijke C-competitie. Op 26 maart staat de volgende wedstijd voor de jeugd op het programma.