Na een periode van feestdagen en een aantal weken zonder officiële wedstrijden kon ZVDO afgelopen zaterdag weer het water in springen voor een duel. De wedstrijd werd gespeeld in Schijndel tegen SWNZ. De twee ploegen bezetten de 7e en 8e plaats op de ranglijst. De wedstrijd moest helaas wel gespeeld worden zonder vaste kracht en aanvoerder Arie Stuij.

 

De wedstrijd begon wat rommelig aan beide kanten. SWNZ ging hier het beste mee om en kwam de eerste periode door met een voorsprong van 3-1. De mannen van ZVDO moesten duidelijk nog wennen aan het wedstrijdritme.

 

In de tweede periode was ook in het spel terug te zien dat de ploegen kort bij elkaar stonden op de ranglijst en aan elkaar gewaagd waren. Beide ploegen gaven elkaar geen strobreed toe. Uitgespeelde aanvallen waren zeldzaam. Door 2 individuele fouten konden beide ploegen een keer scoren, waardoor de stand 4-2 werd.

 

Na de wisseling van de helft, halverwege de wedstrijd, werd het bij ZVDO toch wat onrustiger onderling. Hier wist SWNZ gebruik van te maken en wist 3 doelpunten te maken. Door op een goed moment de time-out aan te vragen bij een man-meer situatie, wist ZVDO met hun vaste opstelling de achterstand weer wat kleiner te maken. Ook wist Seppe van der Wielen zijn 3e doelpunt van de avond te maken. Hierdoor bleef ZVDO nog enigszins in de wedstrijd. Helaas verbeterde het spel niet echt. Stand na de derde periode: 7-4.

 

Tijdens de 2 minuten pauze probeerden de heren uit Andel elkaar te bemoedigen, dat het met deze stand nog niet gedaan was. Al snel in de 4e periode maakte SWNZ nog een goal en wist het verschil op vier doelpunten te zetten. Een aantal spelers vonden het op dat moment moeilijk om er nog in te blijven geloven. Toch bleven de mannen vechten, maar misschien tegen beter weten in. Door de ene prachtige redding na de andere wist Corné van der Zouwen zijn doel verder schoon te houden. ZVDO wist de laatste 3 minuten het vuur weer te vinden en ineens lukte alles weer. Dit resulteerde erin dat Seppe op 8 seconden voor het eind zijn 5e goal van de avond wist te maken en de stand gelijk trok op 8-8. Dit werd ook de eindstand. Voor ZVDO voelde dit, gezien de wedstrijd, als een overwinning.

 

Zaterdag 25 januari speelt ZVDO in AquAltena om 18:45 tegen De Schelde uit Terneuzen.