Weer winst, de tiende oprij. Dit gebeurde afgelopen zaterdag in AquaAltena. Hiermee gaat de waterpolojeugd van ZVDO met een gedeelde eerste plaats de winterstop in.

 

Langzaam stroomde de tribunes vol van het zwembad voor de avond wedstrijd. Hieronymus, de meest scorende ploeg en de nummer 3 op de ranglijst uit Roosendaal kwam op bezoek in Andel. Midweeks leefde de overtuiging bij de ZVDO atleten onderling dat deze doelpuntenmachine te verslaan moest zijn. Ondanks het zelfvertrouwen van de thuisploeg wisten de bezoekers de eerste goal te scoren, niet veel later kon de tegenstander de stand nog eens verdubbelen. Kennelijk moest de vechtmachine van coach Lou Goedel even opgang komen. Het “krachtmens” Noah Rochat werd opgeofferd en moest deze wedstrijd als Pantsertank centraal functioneren. Tevens kon hij met zijn nauwkeurige pass op momenten snel opbouwen waarmee de tegenstander regelmatig verrast werd. Met een stand van 2-2 werd de eerste periode afgesloten. Hierna liep ZVDO, met een repertoire van verschillende goals langzaam uit.

 

Wat moet het publiek genoten hebben, een goede en sportieve tegenstander welke sterk genoeg was om de wedstrijd spannend te houden. En dan mogen smullen van lobjes, afstandsschoten, rebounds, korte hoek, solo’s en niet te vergeten ook verdedigende hoogtepunten dit allemaal door verschillende atleten.

 

Hanna Dommisse, vaak in een verdedigende rol. Al wedstrijden lang hangt haar goal in de lucht, afgelopen zaterdag was ze weer attent en scherp met overtuiging kon ze op rechts de keeper verrassen met een linkse worp in de korte hoek.

 

ZVDO wist deze wedstrijd te winnen met 12-8 hierdoor is er een tweestrijd ontstaan in de competitie. Op dit moment draait het kampioenschap nog om twee ploegen. SBC uit Breda en ZVDO uit Altena.

 

Laat dit nou net het affiche zijn op 11 januari, de eerste wedstrijd na de winterstop.

 

De winnaar van deze wedstrijd zal het weekend eindigen als nr1 op de

 

Ranglijst en heeft daarna het kampioenschap volledig in eigenhand. De begeleiders zullen de komende week gaan kijken hoe er zoveel mogelijk getraind kan worden de komende weken om na de winterstop fit, gretig en vol zelfvertrouwen een finale te kunnen spelen.