Afgelopen zaterdag maakten de jeugd atleten van ZVDO indruk op het publiek en de tegenstander. Niet alleen door te winnen van de nummer 1, SBC2000 uit Breda. Maar ook door de onverzettelijkheid en opofferingsgezindheid waarmee gespeeld werd. Wat resulteerde in een bloedstollend duel waarbij een gedeelte van het bezoekende publiek de emoties niet de baas was.

 

De arbitrage maande deze dan ook om het zwembad te verlaten. Complimenten in deze situatie naar beide jeugdploegen, coaches en arbitrage, deze gingen hier beter mee om. ZVDO begon aftastend, SBC opende de score en nam de leiding. Joeri van Rijswijk maakte tijdens een man meer situatie, waar midweeks op getraind was de gelijkmakende goal. Brian de Bode zorgde ervoor dat het eerste kwart werd afgesloten met een 2-1 voorsprong.

 

Deze 2-1 stand werd ook bereikt in de twee volgende kwartjes tezamen waardoor het vierde en laatste kwart werd ingegaan met een 4-2 voorsprong. De talentvolle Robin de Windt van SBC tot dietijd keurig wisselend uitgeschakeld door Janne-Lynn Himpers, Noah Rochat en Brian de Bode. Was toch nog in staat om er 2 te scoren waardoor er 4-4 op het score bord kwam te staan. Keeper Niels Skledar deed zijn Geuzennaam “De Dijk van Altena” eer aan en werd gedurende de rest van de wedstrijd niet meer gepasseerd.

 

Hanna Dommisse, Ruben Boll en Sietse Leijendekker wonnen op de juiste momenten hun persoonlijke duels. Ellen van der Linden liet zien dat ze uit het juiste hout gesneden is door met haar gekneusde ribben toch de contact duels aan te gaan. clubtopscorer Mathe van Noorloos word kennelijk al bevreesd. Meermaals werd hij in balbezit belaagd door meerdere tegenstanders sterk en balvast wist hij deze met zich mee te nemen.

 

Creëerde een situatie dat er een team genoot vrij kwam en gaf dan op het juiste moment de assist. Wat resulteerde in twee broodnodige goals en een 6-4 winst. Dit jeugdteam boekte de zevende overwinning op rij. Hiermee is het op dit moment de langst ongeslagen ploeg in de 1e klasse zuid/west. Met als gevolg een gedeelde eerste plaats op basis van punten, echter met een wedstrijd meer gespeeld. De ZVDO jeugdspelers zullen er vanaf nu aan mogen wennen dat dat elke wedstrijd door de tegenstander anders beleefd zal gaan worden. Iedereen wil winnen van de nummer één, rustige duels hoeven ze niet meer te verwachten.