Zwem- en waterpolovereniging Den Otter bestaat inmiddels al 45 jaar en is vol ambitie. Naast de brede zwemafdeling heeft ZVDO de grootste waterpolo afdeling van de regio tot ver over de rivieren. ZVDO staat voor gezellig, sportief en ambitieus. Dit uit zich in onze zwem- en waterpolowedstrijden, het jaarlijkse kamp, de Nieuwjaarsbingo en andere sportieve en gezellige zelf georganiseerde evenementen.

 

Iedereen is welkom bij deze vereniging en kan bij ons instromen, van recreantsporter tot wedstrijdatleet. Voor ambitieuze jongelui van middelbare schoolleeftijd wil ZVDO een speciaal topsport avontuur aangaan!

 

Ongeacht wat je sportieve achtergrond is, kan je als 12 tot 18 jarige tot wel 6 dagen in de week bij ons sporten. Van deze trainingen is er één droogtraining en zijn er vijf in het zwembad AquaAltena in Andel. Naast de overkoepelende conditietrainingen zal in de trainingen aandacht zijn voor zwemtechniek, spelregels, tactiek, technische balvaardigheden, team- en positiespel. We kijken samen wat jou het meeste aanspreekt en op welke trainingen je de focus wil leggen om je doelen te bereiken. Dat kan het wedstrijdzwemmen zijn, waterpolo of de ijzersterke combinatie hiervan met het beste van beide. ZVDO is actief in beide afdelingen met de bijbehorende competities.

 

Waterpolo, de intensieve teamsport met liefde voor duels en balvaardigheid. Met een focus voor waterpolo sluit je aan bij het gemengde team voor spelers onder de 15 jaar of vanaf 16 jaar bij één van de Herenteams of bij het Damesteam. Dit jaar richten we ons op het zo veel mogelijk deelnemen aan wedstrijden en invallen bij deze teams. Voor volgend seizoen zal het  onder de 15 team doorgroeien naar een onder de 17 jaar team. Wil je met het topsportavontuur dit jaar instromen? Dan trainen we jou naar het punt dat je de volgende competitie klaar kan staan in de basis van het team passend bij je leeftijd.

 

Wedstrijdzwemmen, de pieksport met de drang om te maximaal te racen en alsmaar harder willen gaan in het water. Als je focus meer ligt op het wedstrijdzwemmen, dan zul je dit jaar al uit gaan komen in de Nationale C competitie. Je zwemt hier individuele afstanden waarbij de twee beste clubtijden per wedstijd en categorie worden meegenomen in de verenigingsuitslag. Hiernaast ben je welkom om deel te nemen aan limietwedstrijden en onze jeugdwedstrijden. Wil je met het topsportavontuur dit jaar instromen? Dan trainen we jou naar het punt dat je deelneemt aan de competitie voor de punten en volgend jaar de limiettijden weet te zwemmen voor de Regionale Kampioenschappen (top van Zeeland, Noord-Brabant en Limburg). Deelname aan onze jaarlijkse internationale wedstrijd in Luxemburg met de zwemselectie hoort hier ook bij.

 

Ons doel is om binnen 4 jaar een poloër (man/vrouw) door te laten stromen tot in een jongeren team van de nationale selectie. En voor de zwemafdeling willen we jaarlijks minimaal 3 startgerechtigden hebben op het Nationaal kampioenschap. Voor dit Topsportprogramma willen we graag met je kennismaken en samen kijken wat je doelen zijn en wat je trainingsprogramma kan worden. Wil jij zelf, of ken je juist iemand die ambitieus is en tot wel zes dagen in de week zou willen trainen, neem dan of laat hem of haar contact opnemen met info@duursportsupport.nl.

 

Wil jij informatie over het lidmaatschap of wil je mee komen trainen bij ZVDO’74? Meld je dan aan via de website www.zvdo74.nl.