Reuzendoders beginnen het te worden, de jeugdwaterpoloërs van ZVDO. Dit team uit Altena heeft de afgelopen weken al een serieus lijstje grote plaatsnamen alle punten weten te ontnemen. De zege reeks begon in Oosterhout en werd vervolgd tegen Terneuzen en Dongen.

 

Vervolgens het trotse Vlissingen, waar het standbeeld van nationale zeeheld Michiel de Ruyter over de Zee waakt. ZVDO liet zien hoe simpel het spelletje kan zijn. Het speelde polo als een nieuw geoliede landbouwmachine welke plezier beleefde aan de oogsttijd in vreemde polders.

 

Vol zelfvertrouwen begonnen ze aan de wedstrijd. De opdracht was om het spel niet breed te maken en met genoeg spelers op de bank, zelfstandiger en sneller te wisselen.

 

Na een snelle goal van Mathé van Noorloos duurde het gezien het spelbeeld te lang voor de tweede viel, 30 seconden voor tijd verdubbelde Mathé deze. Dit was het signaal voor nieuwe verse krachten. Achteraf een gouden zet. Met nog maar 30 seconden op de klok mochten de Zeeuwen aan een nieuwe opbouw beginnen. ZVDO kon deze aanval pareren. Door fris en snel te handelen werd Noah Rochat in stelling gebracht. Hij wist door meer rechtopstaand te bewegen overtuigend de 3-0 voor zijn rekening te nemen. Een mooie stand om het eerste kwart af te sluiten.

 

ZVDO was het meest in bal bezit en gewend om zich anders op te stellen als er een zoemer door de hal ingaat als zijnde einde 30 seconden. Teleurstellend is het wel als er daarna word geroepen: “willen de ouders van Pietje zich melden bij de ballenbak”. Ook als je de aanval van de tegenstander afstopt tijdens de 30 seconden en dezelfde klok wordt niet gereset, met als gevolg dat jou aanval te vroeg word afgeblazen. Een groot compliment in deze situatie naar Janne-Lynn Himpers, als een natuurlijke leider wist ze het kopje er bij te houden waardoor de rest volgde. Captain Brian de Bode wist voor de 5e wedstrijd op rij te scoren. Aan keeper Niels word al getrokken door het heren 2 team. Sietse Leijendekker kon na vorige week wederom scoren. Joeri van Rijswijk wist in Vlissingen voor het eerst het netje te vinden deze competitie. Joeri zal komende vrijdag dus in het zonnetje gezet worden bij de vereniging, waarbij zijn teamgenoten eerder denken aan mist.

 

Komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen de Krabben uit Bergen op Zoom. Wederom een grotere plaats, wordt het vijf uit vijf?

 

Om 18:15 start de wedstrijd in het thuis bad AquaAltena, voor alle inwoners uit Altena en directe omgeving gratis entree om een keer kennis te maken met wellicht een wat onbekende sport.