Zaterdagmiddag mocht de polojeugd uit Altena afreizen naar De Vennen uit Dongen. Coach Lou Goedel en captain Brian de Bode hadden samen het zelfde doel, 1 de derde plaats op de ranglijst bewaken, winst was hiervoor noodzakelijk gezien de uitslagen van de andere ploegen. 2 in ieder geval een nieuw scorende speler in de boeken te kunnen schrijven. Het collectief had hier geen woorden of coaching voor nodig kennelijk dachten alle atleten hier vooraf het zelfde over.

 

De begeleiders vreesden vooraf een dingetje. Enkele jonge spelers hadden de periode rondom de herfstvakantie gebruikt voor extra trainingen waarbij Brian en Mathé in 9 dagen tijd maar liefst 8 & 10 keer de weg naar de trainingen/wedstrijden hadden afgelegd, gelukkig had dit geen gevolgen voor hun fitheid.

 

Om 15:20  raakte de bal voor het eerst het water, Mathé van Noorloos opende de score. Niet veel later werd deze verdubbeld door Brian. Het eerste kwart eindigde in een 4-2 voorsprong. Daarna draaide de samba van ZVDO op volle toeren. Meerdere aanvallen wisten de teamspelers de bal over enkele schijven droog over te gooien. De ene aanval of Goal was nog mooier dan de andere.

 

Sietse Lijendekker liet zijn mee gereisde familie op de tribune zien hoe je polo hoort te spelen. Maar liefst vier keer wist hij te scoren. Ruben Boll mocht ook trots naar huis, door veel inzet wist ook hij het netje te vinden. Heel het team juichte voor hem. Mark van Dijk beloonde zijn team ook voor het vertrouwen de extra trainingsarbeid maakt hem sterk, maar liefst drie keer wist hij te scoren. De mooiste goal van de middag kwam van Jasper Hoornaar. Met nog maar enkele aanvalsseconden op de klok begon hij aan een indrukwekkende solo passeerde twee man. Terwijl hij aanlegde voor zijn schot begon de tijd te dringen. Voordat de zoemer ging was de val van zijn hand  gevlogen in de richting van een kansloze keeper. Helaas voor Jasper vergiste de arbitrage zich in de nummer doorgave waardoor zijn eerste wedstrijdgoal op iemand anders zijn naam staat. Het belangrijkste is dat zijn coaches, teamgenoten, mee gereisde supporters getuige zijn geweest dat Jasper een echte NETTER is geworden.

 

De wedstrijd zelf was niet heel spannend een monster uitslag van 24-8 voor de jeugd poloërs, de Dijken en Rivieren van Altena bleken na een relatief droge zomer sterker dan de Vennen.

 

Wil je weten wat een NETTER is kom dan Waterpolo spelen bij ZVDO. Een echte stoere teamsport waarbij techniek, uithoudingsvermogen, tactiek en heel veel andere facetten aan de orde komen. Kijk gerust even op onze site voor de trainingstijden.