De waterpolojeugd van ZVDO begint zich te vormen als een waar collectief. Afgelopen zaterdag was de ploeg uit Terneuzen te gast in AquaAltena, helaas voor hen werden ze hier het slachtoffer van.

 

Een groot deel van de selectie volgt sinds de zomer extra trainingen op kracht, conditie, tactiek en het positiespel dit begint steeds meer zijn vruchten af te werpen. Coach Lou Goedel had midweeks vooraf aan de training aan de hand van video analyses wederom op posities en passes gehamerd. Tijdens de wedstrijd was goed te zien dat dit begrepen werd.
Keeper Niels Skledar schuift steeds meer in. Door Sietse Lijendekker en Janne Lynn Himpers kreeg hij regelmatig deze ruimte wat gelijk voor een mannetje meer zorgt. Brian de Bode en Noah Rochat wisten beide voor de derde wedstrijd op rij te scoren, ook hadden ze verdedigend hun toegevoegde waarde.

 

Het wedstrijd beeld werd hierdoor vrij snel duidelijk wat het collectief vertrouwen gaf. Voor Lisa Lijendekker en Hanna Domisse is het een kwestie van tijd dat ze gaan scoren. De positie keuze in de wedstrijd was meermaals goed. Mark van Dijk en Ellen van de Linden durfde elke tegenstander fel te dekken waardoor de keeper het minder druk kreeg.
Ruben Boll wisselde regelmatig af met Jasper Hoornaar ondersteund door krachtpatser Joeri van Rijswijk, hierdoor bleven ze fysiek fit wat zorgde voor enkele mooie passes. Door dit collectief kon Mathé van Noorloos meerdere malen scoren terwijl hij zijn rol achterin als stofzuiger ook goed uitvoerde. Uiteindelijk was er een afgetekende 11-4 overwinning. Na een zwaar begin van de competitie, mag de jeugd, goed geklommen op de ranglijst inmiddels plaats drie bewaken.

 

Het grootste compliment van de dag mag wellicht naar de gebroeders Laurens en Emiel Goedel.
Dit gelouterde duo, begeleid de jeugd tijdens trainingen. Later in de avond waren ze getuige hoe Brian de Bode (14) en Mathé van Noorloos (13) op jonge leeftijd mochten debuteren bij het sterke Heren 1. Onder de vleugels van aanvoerder Arie Stuij mochten ze met vertrouwen enkele minuten laten zien wat ze in hun mars hebben.
En ja, naast deze twee debutanten heeft het jeugdteam nog meer potentiële toppers met mogelijkheden. In Waterpolo land gaan ze rekening houden met de poloërs uit Altena het kan ook niet anders als je op groeit met water tussen dijken en rivieren.