Met de wedstrijd van vorig seizoen tegen De Schelde nog vers in het achterhoofd – toen werd de winst in de laatste 20 seconden van de wedstrijd nog weggegeven – reisden de heren van ZVDO weer af via de A58, N62 en Westerscheldetunnel, om uiteindelijk in Terneuzen uit te komen. Deze wedstrijd had echter weinig tekenen van de wedstrijd van vorig seizoen. Er waren vooral overeenkomsten met de wedstrijd van vorige week. Ook dit keer moesten de heren het karwei klaren met maar 1 wisselspeler. Hierbij moet nog gezegd worden dat de vaste keeper ook verhinderd was en ZVDO een veldspeler moest opofferen om te keepen.

 

ZVDO moest dus haar energie goed verspreiden over vier perioden. Dat betekent dat je niet onnodig met je krachten moet smijten. Echter begon De Schelde wel fel aan de wedstrijd, daar zij wel vijf wisselspelers op de bank had zitten. De thuisploeg wist daardoor de voorsprong te pakken in de eerste periode. Met 4-2 achterstand in de eerste periode raakte ZVDO echter nog niet in paniek.

 

De tweede periode wist ZVDO een klein tandje bij te zetten. Dit wierp meteen zijn vruchten af. De Schelde was even de weg kwijt en wist de plaatsvervangende keeper maar 1 keer te passeren. In de meteen daarop volgende aanval wist Jan-Willem het verschil weer terug te brengen naar twee doelpunten op de helft van de wedstrijd (stand 5-3).

 

Doordat De Schelde niet zo makkelijk afstand kon nemen van ZVDO werd de wedstrijd steeds harder. Er werden meer en meer overtredingen gemaakt, wat het spel niet ten goede kwam. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd. Eerst wist De Schelde de stand naar 7-3 te trekken. Even leek het erop dat het verzet van ZVDO gebroken was, maar ze wisten door eveneens 2 doelpunten achter elkaar zich weer in de wedstrijd te knokken.

 

De laatste periode werd aangevangen met een stand van 7-5. Alles was dus mogelijk. Echter kon je zien dat het verschil in wisselspelers meer en meer de doorslag ging geven. De ruimtes achterin bij ZVDO werden steeds wat groter en De Schelde wist die goed te benutten. Daardoor konden ze uiteindelijk naar een 11-6 eindstand uitlopen.

 

ZVDO moet zaterdag 12 oktober in Andel om 17:15 tegen het gedegradeerde Nuenen aantreden.