Het begin van de competitie was pittig voor de jeugd spelers van ZVDO, door te starten tegen de waarschijnlijk twee sterkste tegenstanders. Winst was in de derde wedstrijd dan ook nodig om de aansluiting te kunnen maken richting de bovenste regionen van de competitie in de eerste klasse zuid/west. Afgelopen zaterdag speelde de waterpolo jeugd van ZVDO dan ook een echte thriller in Oosterhout.

 

Voor de tweede wedstrijd achter elkaar kon coach Lou Goedel gebruik maken van een maximale selectie. De eerste periode ging de wedstrijd gelijk op, De Warande wist als thuis spelende club de score te openen. Captain Brian de Bode maakte binnen een minuut weer gelijk. Ondanks een gelijkmakende 2-2 van Noah Rochat moesten de bezoekers toch het tweede kwart in met een 3-2 achterstand. Keeper Niels Skledar bouwt overigens een reputatie op , een unieke prestatie in drie wedstrijden een strafworp tegen en nog steeds een schone goal.

 

In de tweede periode wist Mathé van Noorloos ZVDO weer op gelijke hoogte te brengen. Waarna Noah Rochat in de derde periode voor de tweede keer het netje wist te vinden en voor de eerste voorsprong wist te zorgen.

 

Jasper Hoornaar was gespaard voor het laatste kwart, hij bracht hiermee nieuw dynamiet in het team. Janne Lynn Himpers kon hierdoor wat makkelijker door schuiven, samen met Lisa Lijendekker en Hanna Domisse was met name het collectief heel sterk. Mark van Dijk, Ruben Boll en Ellen van de Linden wisten als jonkies hun persoonlijke duels regelmatig te winnen. Het spel was in de laatste periode kwalitatief niet altijd even goed. Maar door te vechten als een team kon Mathé nog twee maal scoren in het laatste kwart. De thriller bleef tot het eind toe spannend. In de laatste minuut moesten Jouri van Rijswijk en Mathé door aan de noodrem te trekken, beide voor 20 seconden het water verlaten. De Warande wist hierdoor nog een keer te scoren. Met nog 30 seconden op de klok deed De Warande een alles of niets poging om Dat ene puntje nog te scoren. Helaas voor de thuis spelers verloochenden de atleten uit Altena hun afkomst niet. Door letterlijk en figuurlijk een dijk te bouwen die niet te breken was. Voor het eerst in vele jaren wist men van deze club te winnen.

 

Volgende week Zaterdag speelt de jeugd weer in het eigen thuis bad AquaAltena. Terneuzen komt dan op bezoek , Bij winst komt plaats 3 van de eerste klasse in zicht.

 

Sport Watchers let op, er komt in Altena een mooie generatie poloërs aan.