ZVDO moest afgelopen zaterdag naar Helmond, om tegen Lutra te spelen, in de laatste wedstrijd van het seizoen. Er stond voor ZVDO niets meer op het spel. Ze waren veilig voor degradatie, echter als er gewonnen zou worden stegen de heren nog een plaatsje op de ranglijst. Dan zouden de heren zich belonen voor het goede spel in de tweede helft van de competitie.

 

Lutra, het team dat waarschijnlijk wel zal degraderen, begon scherp aan de wedstrijd. Iets feller dan ZVDO en dat was ook in de stand terug te zien. Door een aantal persoonlijke fouten aan de zijde van ZVDO en het alert reageren van Lutra kon de tegenstander een 4-1 voorsprong pakken.

 

De heren uit Andel raakten niet in paniek en herpakten zich in de tweede periode. Deze periode werd gewonnen door ZVDO met 3-0. De gebroeders Robertus wisten beide te scoren en ook Emiel wist vanaf zijn favoriete rechterkant het net te vinden. De kans van Emiel kwam mede tot stand door een goede zwemactie van jeugdspeler Geert van der Garde. Hiermee had ZVDO haar zaken weer op orde gebracht en was de stand weer gelijk getrokken.

 

In de derde periode wist ZVDO voor het eerst de voorsprong te pakken. Adriaan kreeg na een snelle uitbraak de bal hoog aangespeeld en wist met een formidabele tikbal de bal achter de keeper van Lutra te werken. Toch wist Lutra de stand weer gelijk te trekken. Diverse uitsluitingen werden door de scheidsrechters gegeven aan Lutra, maar ZVDO verzuimde om deze uitgelezen kansen te verzilveren. 10 seconden voor het einde van de derde periode wist ZVDO weer een kleine voorsprong te pakken: 5-6.

 

Ook in de laatste periode kregen de heren van ZVDO veel man-meer situaties. Net zoals in de derde periode verzuimde ZVDO deze kansen om te zetten in doelpunten. Het was Lutra die in de tegenaanval wat terug deed en zelfs weer op voorsprong wist te komen. De mannen uit Andel wisten ook nog een doelpunt te maken en daarmee werd de eindstand op 7-7 gezet.

 

Dit was de 20e en laatste wedstrijd van dit seizoen. Nu tijd om een beetje gas terug te nemen.