Afgelopen zaterdag namen de spelers van de heren 1 van ZVDO ‘74 het op tegen de koploper uit de competitie, De Rog uit Weert. Eerder dit seizoen werden de spelers uit Andel in Weert met duidelijke cijfers aan de kant gezet. Echter, de heren verkeren de laatste weken in een uitstekende vorm: van de laatste 5 wedstrijden werden er 4 gewonnen. Met steun van het altijd fanatieke thuispubliek zat er zodoende mogelijk een mooie stunt in.

 

De eerste grote kansen van de wedstrijd waren voor ZVDO ‘74. Helaas voor hen wist de jonge doelman van De Rog met knap keeperswerk een snelle achterstand te voorkomen. Aan de andere kant lukte het de spelers uit Weert hun kansen wel af te maken, waardoor er met een 0-2 achterstand voor het eerst gerust werd.

 

Halverwege de tweede periode brak Seppe namens ZVDO ‘74 de ban met een mooi schot van afstand: 1-2. De Rog wist daarna dankbaar gebruik te maken van enkele overtalsituaties, voordat de spelers uit Andel het lukte weer wat terug te doen uit een strafworp. Zodoende werd er aan het begin van de laatste periode tegen een 2-8 achterstand aangekeken.

 

In de laatste periode was het spelbeeld hetzelfde als eerder: de grootste kansen waren voor de spelers uit Weert. Rob wist met goed keeperswerk enkele hiervan onschadelijk te maken, maar desondanks kwam De Rog deze periode nog viermaal tot scoren. Het lukte Emiel nog om met een hard schot uit een overtalsituatie zijn naam tussen de doelpuntenmakers te voegen, waarmee de eindstand 3-12 op werd bepaald.

 

Volgende week speelt ZVDO ‘74 zijn laatste wedstrijd van het seizoen in Helmond tegen het eerste team van Lutra. Mocht het de spelers uit Andel lukken deze wedstrijd te winnen dan stijgen zij nog een plekje op de ranglijst.