De jonge waterpoloërs van ZVDO speelden afgelopen zaterdag in hun thuis bad tegen de jeugd uit Roosendaal een sterk team wat nog strijd om de hoogste posities in de competitie. De bezoekers hadden daarom grote belangen om ZVDO op te rapen echter was deze waarschuwing al afgegeven in het Roosendaals water eerder dit seizoen, waarbij ZVDO kansloos was.
Dit was de jeugd van ZVDO niet vergeten ondanks dat ze het jongste (gemengd jongens & meisjes) team in de competitie zijn en de bezoekers het oudste (enkel jongens) team in de competitie hebben, zouden de jonge atleten van ZVDO hun huid duur gaan verkopen.

 

Al snel werd duidelijk dat de bezoekers minimaal een klasse sterker waren, de ruime voorsprong die werd genomen was ook geheel terecht. Wat sterk van de ZVDO jeugd was dat ze niet opgaven, ze weigerde om te breken Mark en Ruben bleven op de huid van de tegenstander zitten. Deze had zelfs overtredingen nodig om Noah en Herman af te stoppen, Janne-Lynn en Foor konden hierdoor goed opbouwen terwijl Pitbull Hanna de boel achter in bewaakte.
Even kreeg ZVDO de overhand Mathé wist te scoren en Niels geholpen door zijn verdediging hield zijn doel schoon.
Brian bijna weer helemaal fit zag later dat de keeper niet goed lag en schoot van afstand in zijn comeback wedstrijd leep raak. De bezoekers wisten niet goed om te gaan met deze situatie Jasper en Ardin genoten van de sterke momenten van ZVDO terwijl Sietse een aantal keer goed wist te combineren. De tegenstander was op dat moment toe aan de rust echter wist eerst Mathé in de tweede periode nog twee keer te scoren. Na rust was het enkel aanpikken voor ZVDO en de schade beperkt houden hier hebben ze als team hard hun best voor gedaan.

 

Na het laatste fluit signaal konden de jonge waterpoloërs van ZVDO’74 met een rechte rug het zwembad uit komen.
Ze hadden verloren maar aan het publiek laten zien dat coaches Arie Verwoert en Hans Boll met hun team mooie stappen voor uit zetten. Stiekem word er al gekeken naar het volgende Seizoen, het ZVDO team kan grotendeels bij elkaar blijven terwijl opponenten met hun oudere teams moeten gaan verjongen.
Eerst nog drie wedstijden te gaan in deze competitie de eer staat nog op het spel, het jeugdteam kan nog twee plaatsen stijgen