Afgelopen zaterdag nam het eerste herenteam van ZVDO ’74 het op tegen het eerste team van De Krabben uit en in Bergen op Zoom. Voorafgaande aan de wedstrijd namen de mannen uit Andel de 9e en de mannen uit Bergen op Zoom de 8e plaats in de competitie in, met een gelijk aantal punten. De winnaar zou een mooi gaatje kunnen slaan met de directe degradatiezone en dus stond de druk er vol op voorafgaande aan de wedstrijd.

 

De ploeg uit Bergen op Zoom oogde in het begin van de wedstrijd meer gedreven om te winnen dan de spelers van ZVDO ’74. De thuisspelende ploeg wist hun eerste aanval direct om te zetten in een doelpunt. De rest van de periode wist het eerste team van ZVDO ’74 het verdedigend wel dicht te houden, maar aanvallend kwamen zij er niet aan te pas. Mede door het gedreven verdedigende spel en een aantal reddingen van de keeper van De Krabben lukte het niet om in de eerste periode de gelijkmaker op het scorebord te zetten.

 

Helaas voor ZVDO ’74 zou het de rest van de wedstrijd aanvallend moeizaam blijven verlopen. Al vroeg in de tweede periode wisten de spelers uit Bergen op Zoom hun tweede en derde doelpunt te maken, voordat Jan-Willem namens de ploeg uit Andel de score kon openen. Met het oog op de belangen die speelde tijdens de wedstrijd, werd de wedstrijd langzaamaan steeds fysieker. Aan beide kanten werden zodoende de nodige spelers bestraft met een van de zwaardere straffen binnen het waterpolo, een uitsluiting voor 20 seconde. Hier gingen de spelers van De Krabben beter mee om, waardoor het 7-4 stond aan het einde van de derde periode.

 

In de vierde periode trok ZVDO ’74 conditioneel het aan het langste einde en werden er meerdere grote kansen gecreëerd om de spanning volledig terug te brengen in de wedstrijd. Helaas werden deze, op één na, allemaal gemist of gekeerd door het aluminium of een goed keepende doelman van De Krabben. Door het meer aanvallende spel van de spelers uit Andel deze periode, werd er achterin meer ruimte weggeven. Hieruit wisten de spelers uit Bergen op Zoom nog tweemaal te scoren, waardoor de eindstand bepaald werd op 9-5.

 

Aanstaande zaterdag kan het verlies worden weggespoeld wanneer ZVDO ’74 het in Andel opneemt tegen SWNZ, de huidige nummer 7 uit de competitie. Eerder dit seizoen werd het in Schijndel 6-4, dus er is zeker een mogelijkheid om punten te pakken tegen deze tegenstander.