ANDEL – De waterpolo jeugd van ZVDO had afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd te spelen tegen het sterke NJORD uit Veldhoven een directe concurrent op de ranglijst kwam op bezoek in Andel. De jeugd van ZVDO uitkomend in de 1e klasse zuid kon bij winst 2 plaatsen stijgen maar bij verlies even veel plaatsen zakken in de stand.

 

NJORD begon sterk en wist het netje als eerste 2 keer te vinden waardoor er al snel tegen een 0-2 achterstand werd aangekeken. Gelukkig raakte de jonge waterpolo spelers niet van slag en wisten ze met maar liefst 5 snelle goals de wedstrijd te kantelen door mooie goals van Herman Skledar, Mathe van Noorloos,  Janne-Lynn Himpers  en 2 maal Brian de Bode. Net voor het einde van het eerste kwart kregen ze helaas nog een tegen goal maar het eerste kwart werd wel afgesloten met een 5-3 voorsprong.

 

De coach van NJORD gaf de juiste tactische instructies hierdoor werd het tweede kwart lastiger voor de jeugd van ZVDO. De aanval kwam hierdoor droog te liggen en NJORD wist meer druk om de verdediging van ZVDO te zetten  Hanna Dommisse en Mark van Dijk voelde goed aan dat er hierdoor korter en feller gedekt moest worden dit deden ze dan ook met verve als twee sportieve pitbulls waren ze moeilijk te passeren.  Brian de Bode had ook door dat er een tandje bij moet en ze voorin de bal wat vaster moesten gaan houden om de verdediging te ontzien en deed dit zo fel dat hij even een korte uitsluiting kreeg. ZVDO wist dit kwart niet te scoren, Njord gelukkig ook niet. Het maakte de wedstrijd wel spannend een nipte voorsprong van 2 goals voor ZVDO was er aan het eind van het tweede kwart .

 

Er werd gewisseld van helft Trainer/Coach Arie Verwoert  heeft kijk op het spelletje en zette de boel weer goed neer om het derde kwart te gaan beginnen. Dit werkte zijn vruchten af Sietze Leijendekker scoorde zijn eerste goal dit seizoen. één van de jongste spelers in het bad Ruben Bol wist met goed positie spel telkens de angel uit het spel van de tegenstander te halen. Mathe van Noorloos had de opdracht gekregen om wat feller te zijn en scoorde door de juiste inzet een mooie diagonale goal. 2-1 was de stand in de derde periode hierdoor kon ZVDO  het laatste kwart beginnen met een voorsprong van drie goals.

 

Met Niels Skledar op de goal en een weer fitte Janne-Lynn Himpers is het voor elke tegenstander moeilijk om het gat te dichten zeker als ZVDO in het laatste kwart als eerste scoort door Mathe van Noorloos zijn derde goal die middag. Jammer genoeg was de laatste goal voor de Veldhovenaren maar het belangrijkste was uiteindelijk toch een klinkende 8-5 overwinning voor de Polo jeugd van ZVDO.

 

Lijkt het je ook leuk om de water polo sport te beoefenen de jeugd van ZVDO traint 2 keer in de week. elke vrijdag van 19:00 tot 20:00 mag je aan sluiten in het zwembad AquaAltena te Andel  je kunt hier 4 keer vrijblijvend mee trainen om het te proberen. Waterpolo is een dynamische stoere sport waarbij kracht, snelheid, tactiek, uithoudingsvermogen en teamgevoel voor nodig is.  Gezellig als je een keer mee komt doen.