Afgelopen zaterdag nam het eerste herenteam van ZVDO ’74 in Andel het op tegen het eerste team van Aegir uit Eindhoven. Voorafgaande aan de wedstrijd nam Aegir plaats 10 en ZVDO ’74 plaats 9 in op de ranglijst. De afgelopen jaren werden de punten vaak onderling verdeeld en zodoende werd ook dit jaar uitgegaan van een spannend duel.

 

Aan het begin van de eerste periode liep het aanvallende spel van de heren uit Andel stroef. Er werden onnodige overtredingen begaan of de passing verliep niet goed, waardoor er weinig goede kansen werden gecreëerd. De eerste grote kans uit een manmeersituatie werd door aanvoerder Arie direct verzilverd. Gelijk daarna wist ook Aegir tot scoren te komen, waardoor er een 1-1 score op het bord stond. Met twee snelle uitbraken wisten Jan-Willem en Jelle de score deze periode uit te breiden, waardoor er met een 3-1 voorsprong gerust werd.

 

In deze rust werd een tactische wijziging doorgevoerd, waardoor er voorin meer en betere kansen werden gecreëerd. Aegir moest hierdoor een aantal keer aan de noodrem trekken, wat ZVDO ’74 een tweetal strafworpen opleverde die goed afgemaakt werden door Adriaan en Casper. Tussentijds kwam Aegir nog een keer tot scoren, waardoor er een 5-2 stand op het scorebord stond. Hierna kantelde de wedstrijd in het voordeel van de heren uit Andel. Mede door een betere conditie en meer wissels kon ZVDO ’74 een speltempo aanhouden die de spelers van Aegir niet bij konden benen. In het restant van de tweede en in de derde periode werd zodoende de score aan de zijde van ZVDO verdubbeld naar 10-2.

 

De vierde periode begon waar de derde periode was geëindigd. Verdedigend lag het voor het doel goed dicht, waardoor de mannen uit Eindhoven genoodzaakt waren tot schoten van afstand. Dit vormde voor een goed keepende Rob geen probleem, die ook deze periode zijn doel knap schoon wist te houden. Aanvallend konden de spelers uit Andel nog enkele malen uitbreken, waardoor de eindstand 14-2 werd in het voordeel van ZVDO ’74. Dit betekende, na drie eerdere gelijke spelen, de eerste overwinning van ZVDO ’74 dit seizoen.

 

Komende week staat er geen wedstrijd op het programma. De week daarna kunnen de heren van ZVDO op voor mogelijk hun tweede overwinning dit seizoen als zij het opnemen tegen Lutra uit Helmond.