ZVDO heeft voor volledig gevulde tribunes een goede wedstrijd laten zien. De heren van ZVDO moesten aan de bak tegen RZ uit Roermond, waar afgelopen seizoen tweemaal van verloren werd. Deze wedstrijd werden de punten verdeeld tussen deze 2 ploegen. Uiteindelijk werd het 9-9, wat een terechte eindstand is gezien de krachtsverhouding.

 

ZVDO ging welvarend van start. Kwam op een 3-1 voorsprong. RZ kon zich herstellen van het snelle spel van ZVDO en kwam terug tot 3-3. Met deze stand werd het eerste kwart afgerond.

 

De tweede periode begon wat minder voor ZVDO. Er werd eerst een uitgelezen kans gemist om weer op voorsprong te komen doordat een strafworp werd tegengehouden door de keeper van RZ. Meteen in de tegenaanval wist RZ op 3-4 te komen in plaats van ZVDO. RZ bleek in deze periode effectief in het afmaken van de kansen en wist een gaatje te slaan met ZVDO naar 4-7. Gelukkig wist Hanno van Rijswijk net voor de rust de stand op 5-7 te zetten.

 

Vanaf de rust nam ZVDO de regie weer in handen. Door uitstekend verdedigend werk en geen onnodige fouten wisten de heren het doel schoon te houden. RZ wist er niet doorheen te komen. ZVDO wist wel 2 doelpunten te maken en daarmee was de achterstand weer weggewerkt.

 

De laatste en beslissende periode ging het op en neer en dit was terug te zien in het scoreverloop. RZ opende de score naar 7-8. ZVDO maakte gelijk. Wederom wist RZ te scoren. De spanning was te snijden in het zwembad en dit was te merken aan het publiek. Slechts 15 seconden voor het einde wist Emiel Goedel met een goede onderschepping de bal te veroveren en daar op volgend kreeg ZVDO zelfs nog een overtal situatie. Deze ultieme kans werd afgemaakt door Seppe van der Wielen. In een alles of niets poging wist RZ de bal zelfs nog op de lat te krijgen, waardoor de stand 9-9 bleef.

 

Nu hebben de heren 2 weken vrij door de vakantieperiode. Op 3 november komt ZVDO uit tegen De Schelde in Terneuzen. De Schelde voert op dit moment de ranglijst aan.