Na de laatste wedstrijd van afgelopen seizoen was het niet geheel duidelijk of ZVDO in seizoen 18/19 weer uit zou komen in de eerste klasse. Doordat de indeling in de hogere klassen gewijzigd is, kreeg ZVDO groen licht om in de eerste klasse te blijven.

 

Na een zomer van voorbereiding en werken aan de conditie stond afgelopen vrijdag een oefenwedstrijd gepland in AquaAltena om toch met enig wedstrijdritme aan de start van de competitie te staan. De oefenwedstrijd tegen AquAmigos, die ook in dezelfde competitie uitkomt als ZVDO, werd gewonnen. Het team van ZVDO is iets gewijzigd ten opzichte van afgelopen seizoen. Helaas heeft Laurens Goedel aangegeven dat hij een stapje terug zal doen. Oud-speler van de heren 1, Adriaan de Graaff, zal daarentegen weer onderdeel uit gaan maken van de selectie. Casper Robertus zal van het 2e herenteam doorschuiven om het 1e team te versterken.

 

Op zaterdag 22-09 stond de eerste wedstrijd op het programma, die om de punten ging. De wedstrijd moest gespeeld worden in Horst tegen het eerste team van HZPC. HZPC heeft afgelopen seizoen in de kop van de competitie meegedraaid, dus de mannen van ZVDO waren gewaarschuwd. ZVDO heeft niet voor niets hard getraind aan de conditie, want het tempo lag vanaf de eerste minuut hoog. HZPC wilde duidelijk vanaf het begin de wedstrijd controleren, maar ZVDO werkte hier niet aan mee. Na de eerste periode had ZVDO goed verdedigd en maar 1 doelpunt hoeven te incasseren.

 

De tweede periode had ZVDO zelfs op voorsprong kunnen komen. Jelle Sterkenburg scoorde met een mooie tikbal, maar een gemiste strafworp voorkwam dat ZVDO die voorsprong ook daadwerkelijk pakte. HZPC wist wel 2 keer in korte tijd te scoren en wist een klein gaatje te slaan. ZVDO wist via Emiel Goedel weer wat terug te doen en verkleinde het verschil weer naar 1 doelpunt. Helaas maakte HZPC nog een doelpunt met 4 seconden op de klok.

 

De derde en vierde periode gaven nogal een ander beeld dan de eerste twee. ZVDO had meer overtredingen nodig om HZPC af te stoppen. Hierdoor kwam HZPC beter in de wedstrijd en wist snel uit te lopen. ZVDO kwam niet meer tot uitgelezen kansen en wist ook niet meer tot scoren te komen. HZPC liep uit naar een 11-2 voorsprong.

 

ZVDO miste nog wat scherpte en wedstrijdritme, maar kon na de goede eerste helft toch met een goed gevoel huiswaarts keren.

 

Volgende week zaterdag om 19:45 staat een wedstrijd in Andel gepland tegen promovendus De Krabben uit Bergen op Zoom.