De heren van ZVDO hebben het afgelopen vrijdagavond in Weert opgenomen tegen De Rog. Gezien de wedstrijd in Andel, eerder dit seizoen tegen deze tegenstander, zou het een lastige wedstrijd worden. Die wedstrijd werd namelijk kansloos verloren met 7-19. ZVDO wilde zeker geen herhaling van deze eindstand en dat lieten ze vrijdag ook zien.

 

De opening was voor ZVDO en kwam door 2 keer een overtal-situatie op een verdienstelijke 0-2 voorsprong. De Rog combineerde veel, maar de verdediging van ZVDO lag goed. Toch kon De Rog nog 2 keer een opening in de verdediging vinden en de stand gelijk trekken: 2-2.

 

De tweede periode lag het tempo net zo hoog als de eerste periode. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en gaven elkaar weinig ruimte. De diverse overtal-situaties werden door beide ploegen niet afgerond. De Rog kreeg het, zoals ook in de eerste periode, voor elkaar om tweemaal het net te vinden. Gelukkig kon 6 seconden voor het rustsignaal de aansluitingstreffer door ZVDO gemaakt worden, waardoor er gerust werd met een stand van 4-3.

 

Tot de helft van de derde periode kon ZVDO goed meekomen met De Rog, die de derde plaats in het kampioenschap inneemt. De stand was op dat moment 5-4. Op dat moment maakte De Rog een doelpunt wat volgens ZVDO ten onrechte goedgekeurd werd. Daarna bleek De Rog het gaatje te kunnen slaan. ZVDO kreeg de bal niet meer in het doel en De Rog wist nog 3 keer te scoren.

 

Periode 4 werd in gegaan met een stand van 8-4. De Rog kon in deze periode uitlopen naar een stand van 11-5, wat ook de eindstand werd. ZVDO heeft zich wederom, net als voorgaande wedstrijden, van de goede kant laten zien met mooi waterpolo. Dit geeft vertrouwen voor de aankomende wedstrijden.

 

Zaterdag 24 maart neemt ZVDO het op, in een uitwedstrijd, tegen het eerste team van AquAmigos uit Waalwijk.