Afgelopen zaterdag stond een thuiswedstrijd tegen het eerste van HZPC uit Horst op het programma. De tegenstander staat tweede in de competitie, en het leek dus een lastige wedstrijd te worden voor het thuisspelende team. Desondanks konden de mannen van ZVDO ’74 in het begin van de wedstrijd goed meekomen, en werden er aan beide kanten goede kansen gecreëerd. Ook de score liep in het begin gelijk op, en zo werd de eerste periode afgesloten met een 1-2 achterstand op het scorebord.

 

In de tweede periode werd het aanvallende spel van de mannen uit Andel slordiger, en het lukte hen niet om te scoren in deze periode. HZPC wist in deze periode meer kansen te creëren, die veelal door een goed keepende Rob Vos uit het doel werden gehouden. Desondanks zijn inspanningen wisten de mannen uit Horst in dit partje van de wedstrijd tweemaal te scoren, waardoor ZVDO’74 tegen een 1-4 achterstand aankeek halverwege de wedstrijd.

 

In de derde en vierde periode zakte het niveau van beide ploegen soms af tot een bedenkelijk niveau. De uitsluitingen die aan beide kanten vielen, werden door beide ploegen vaak niet afgemaakt, en het algehele tempo van de wedstrijd lag laag. Desondanks waren de heren uit Horst scherper, en wisten zij in deze periodes vaker het doel te vinden dan ZVDO. Zodoende werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 2-10.

 

De komende weken nemen de waterpoloërs van ZVDO ’74 het op tegen iets lager geklasseerde tegenstanders, en is het zaak om punten te gaan pakken. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 17 februari in zwembad AquaAltena in Andel, tegen het eerste team van Roermond.