Zaterdag mochten de heren van ZVDO’74 een thuiswedstrijd spelen tegen TRB-RES uit Tilburg. De teams kennen elkaar van het vorige seizoen en dat gaf vertrouwen voor de heren uit Andel.

 

ZVDO opende de wedstrijd overtuigend door een snelle en beheerste goal van Seppe van der Wielen. Beide ploegen kregen vervolgens een aantal overtalsituaties waar alleen ZVDO er maar één van wist te benutten.
De tweede periode ging van start met een 2-0 voorsprong. Ook deze periode werd door ZVDO geopend met een doelpunt. TRB-RES wist halverwege de periode voor het eerst het net te vinden, maar ZVDO kwam 20 seconden later alweer met een antwoord. Deze periode werd afgesloten met een 4-1 voorsprong.

 

In de derde periode werd duidelijk dat ZVDO beter bestand was tegen het sneller spel en wist dit tempo ook goed vast te houden. Desondanks gebeurde er in dit partje bijzonder weinig. Het spel ging snel heen en weer mede doordat de mannen van ZVDO te geforceerd een doelpunt wilde maken. Met nog een halve minuut te spelen wist ZVDO dan toch het net te vinden en zette de voorsprong op 5-1.

 

In de vierde periode kwam de spanning toch nog terug in de wedstrijd. Tilburg had duidelijk de hoop nog niet opgegeven en wisten aan het begin van de periode tweemaal te scoren waaronder een strafworp. Ook ZVDO kon nog tweemaal scoren waardoor er met nog twee minuten te spelen, een stand van 8-3 op het scorebord stond. Tilburg zetten nog een eindsprint in door binnen één minuut driemaal de uitstekend keepende Rob Vos te passeren. Wederom Seppe van der Wielen hielp de Tilburgenaren uit de droom dat er wat te halen viel door nogmaals te scoren en bracht hiermee de eindstand naar een 9-6 winst voor de heren van ZVDO’74.

 

Volgende week zaterdag om 19:00 uur staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma tegen de nummer drie uit de competitie, HZPC uit Horst. Aanmoediging is van harte welkom!